Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Karima #2248 üzenetére

    Igen, működik. Meg persze vannak különböző világítás-optimalizáló technikák, mint pl. a "highlight tone priority", meg a "D-lighting", stb...Ezek használatával a csúcsfényeket lehet kompresszálni, így jóval jobban túl tudod lőni az expót kiégés nélkül. Persze megvan az ára, mert cserébe az árnyékos részekben nem lesz annyi részlet.

    Az élesség közvetve a zajtól is függ, mert a megnövekedett zaj kiszűrésével részletvesztés lép fel (amellett, hogy magas ISO-n a szenzorok eleve rosszabbul teljesítenek mind részletesség, mind dinamika szempontjából). Pl. az 5D3 ISO 100-on ~12 Fé-et tud, ISO 12800-on már csak ~8 Fé-et, 102400-on meg már csak ~5,5 Fé-et...A dinamikát nem tudod növelni, mert azt a szenzor natívan tudja (vagy nem).

    Igen, RGB hisztogramnál látod, ha valami nincs rendben. Bár a Lightroom RGB-je megint csak nem valóságos (a ProPhoto RGB szerinti Melissa RGB-ben jelzi ki, aminek köze sincs semmihez, az sRGB-hez meg főleg nem... :D). Ott egyet lehet tenni, hogy az S gomb megnyomására előkerülő softproof menüben sRGB-t állítasz be és akkor legalább a hisztogramon látod, ha valami kilóg a színtérből. :U

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák