Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Végig nyálaztam az összes 4 évszakos tesztet, de nem lettem igazán okosabb.
Azt látom melyikek a legjobbak télen, de hogy nyáron melyik jobb az nem derült ki számomra
A tesztek alapján simán megveném a Hankook Kinergy 4S -t, de nem tudom nyarat hogy viseli.
Mondjuk kb 3-4 év alatt bármelyiket lejárom.
Lehet hülyeség, de én ragaszkodnék a gyári 215/45 r16 hoz.
1., Mert ez a gyári mérete
2., Mert ezzel mutat valamit az autó
Amúgy 1100kg tele tankolva, szerintem kb bármilyen 215-ös gumival meg tudok vele állni
Írták többen vegyek rá 15" lemezt
Ezért nem szeretnék:[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #38952 üzenetére
Láttam tesztben, csak nem találtam itthon, csak az ap2-t ami elég jó áron lenne ebben a méretben, akkor megvárom, hogy megjelenjen, addig marad fent ez a nyári
Találtam[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #38953 üzenetére
Na itt 32 keresek tovább, de lehet várok, hogy lejjebb megy az euro/ elmúlik az újdonság ereje
Ez ugyanaz, vagy ez másik?
Kornel: azt vágod, hogy most 351 az euro?
95*350=33250[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #38959 üzenetére
Most nem igazán lehet jönni menni, de szerintem lesz ez itthon is 30eFt alatt ha majd nem 3 helyen lehet csak kapni.
Nyári az kihúzza ezt a szezont , csak már utána kuka, téli meg nincsen, utána meg nyári is kellene ezért nézem a 4 évszakost
troll81: sajnos nem ebben a méretben[ Szerkesztve ]
-
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Kerékanyás kérdés ér ebben a topikban?
Szóval vettem új nyári gumit és egy szett használt Dezent RE 16-os alufelnit a C-Max II-re. Viszont a felnihez nem kaptam kerékanyákat.
Az árakat nézve elgondolkodtam rajta, hogy a felszerelés előtt magam vennék hozzá, de nem vagyok szakértő. Annyit kiderítettem a weben böngészve, hogy M12x1.5 -ös anyák kellenek.
Találtam 20 db-os szettben is ilyen méretben (Alcar gyártmány), olcsóbban, mintha darabjával venném, de ezeknél épp a Fordosként megjelölt csomagokból nem találtam raktáron lévőt az eddig fellelt üzleteknél.
A kérdésem az lenne, hogy van bármi különbség az anyák között, ha épp nem a Fordos(KLIKK), hanem a Volvo-ra(KLIKK) való szettet (vagy másik gyártóhoz ajánlott, azonos méretűt) veszem? A tehermentesítő gyűrű épp nem érdekel benne, azt felajánlom bárkinek, ha sikerülne venni...
Mennyire kell figyelni a zárt anyák esetén a hosszra? Mert nyilván kell, de erről nem találtam infót, hogy a Fordnál mekkora kell zártból...
Esetleg ha van tuti tippje beszerzési forrásra valakinek, azt is megköszönöm. -
Gaben92
őstag
válasz Bl@tty #38961 üzenetére
Minden felnihez más a kerékanya. Nekem a Lexus gyári felnijéhez lapos forgóalátétes kell, amit most vettem felnit ahhoz pedig 60 fokos kúpos. De van még lencsés, hosszított, stb.
Milyen a felni pontosan? Mert ugyanabból a típusból van, hogy az egyik osztókörű M12 a másik meg M14 furattal van.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Kornel #38952 üzenetére
Biztos nem kapni?
Ez a maxxis gumi jó amúgy?Csak most olvasgatom nyáriasabb téliesebb 4 évszakos gumik gondolom kopásban nagyon számít.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Kornel #38966 üzenetére
Ez az ?
Most hogy mélyebben bele ástam magam a 4 évszakos gumi témába kezdek össze zavarodni akkor a Vredestein Quatrac 5 milyen télihez közelebbi vagy nyárihoz közelebbi mintájú?Nekem az lenne a lényeg tartós legyen meg azért tényleg mindig számíthassak rá.csak már most itt írták a kleber,,meg maxxist is.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Kornel
veterán
válasz Pityu. #38968 üzenetére
Ez az, Michelin B brand.
Teszteken nagyjából azonos a Vredestein-el, bár azt sokkal többször tesztelték.
Vredestein félig téli, félig nyári mintájú, ez meg V minta, érdekes módon ennek ellenére nem hangos.
Ezekkel nem lehet mellé lőni, nézz egy két tesztet a tyrereviw.com oldalon. -
Bl@tty
tag
válasz Gaben92 #38962 üzenetére
Erre már tényleg nem találtam információt a neten.
A pontos típusa Dezent RE Silver 6,5X16" ET50 (TREZHSA50E) (az Alcar oldala szerint... a felnin ha jól emlékszem csak az 50E van beütve). A furatok alapján kúpos anya kell, legalább is ránézésre/tapintásra nem ívelt, csak simán kúpos. Gondoltam hátha valaki ismeri a típust, vagy van tapasztalat vele...
Mert azért nem mindegy, hogy ha én neten megrendelve fizetek a 20 darabért 6-10 ezret, a gumis meg kiszámláz 15-20-at érte...[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Kornel #38969 üzenetére
Most elgondolkodtam hangyányival olcsóvbb ez a kleber mint a vredestein de a szállítási díjjal kb majdnem ugyan annyi,de a lényeg téliben nekem kleber van hp2 szóval gondom nincs a kleberrel szerintem jó gumi a maxxis amit anno írt valaki valami blue 4 meg még olcsóbb csak úgy olvastam az kínai bár nem tudom az baj e meg mintha azt írták volna jó nagyon melegben is.De most ez a kleber meg a vredestein kezdett el tetszeni árban is csak lehet én parázom túl ezt a tartósság dolgot?Az a szar olyan ez mint az összeesküvés elmélet úgy akarom eldönteni jó e vagy sem,hogy sosem tapasztaltam.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Gaben92
őstag
válasz Bl@tty #38970 üzenetére
Dezent oldalán meg tudod nézni a certificateket ha végigzongorázod (betippeltem a C-Max-od és a végén kidobta a "TREZHSA50E"-t). A tiédre azt írja: "M12x1,5, Kegelw. 60 Grad", szóval M12x1,5 kúpos anya kell neked. A helyedben zártat vennék, a nyitottal csak a baj van, és az esetek 99%-ban jó a standard zárt ha csak nem cserélted a tőcsavart hosszabbra.
A Ford vs Volvo kit között szerintem kizárólag a tehermentesítő gyűrű a különbség szóval mindegy melyiket veszed.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Bl@tty
tag
válasz Gaben92 #38973 üzenetére
Köszönöm szépen, én is így gondoltam a hasonlóságot a két doboz között.
Eddig nem találtam meg a cert. doksikat, így már látom a megoldást én is.
Akkor szerintem berendelek egy doboz Volvo-s csavart. Azért meglátom, lehet felhívom őket előtte, hogy mit mondanak, de szerintem hasonló lesz a válasz...
Köszönöm a segítséget. -
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, de a szállítási díj (és a sokat emlegetett rugózatlan tömeg) miatt érdekes lehet:
Hány kg egy 16"-os lemezfelni?
Alufelniknél hamarabb megtalálni ezt az infót..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Bízok benne, hogy valaki megmondja a tutit.
Egy Ford Ranger-re keresek gumit. 245/70 R16 111S
A legnagyobb problémám a teljesen vegyes felhasználás: kis város, néha főút, néha föld út. Tényleges terhelés általában nincs kivéve évente 1-2 alkalom, amúgy üresen, vagy alig terhelve megy.Télen talán kevesebbet megy, mint azon kívül, és amúgy sem sokat, max évi 10 000 km.
Én négyévszakosra gondoltam, mert azt hallani, hogy vannak már egész jók. Kérdés, hogy "teherautóra" is?
Árban 30 000 - 35 000 Ft/db-ra gondoltam.
Köszönöm előre a segítséget! -
Qru
MODERÁTOR
válasz Petyás #38983 üzenetére
4S gumiból necces ez a költségkeret ebben a spéci méretben, picit ki kell tolnod.
Ha a földutas használat csak marginális akkor Kléber CityLander vagy Vredestein Quatrac 5, ha jobban dominál a földút akkor BF Goodrich Urban Terrain T/A.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz kisza25 #38980 üzenetére
Meg kell nézni, mi van a számlán, ha a küldő cégnek van EU-s adószáma, akkor németországi értékesítés esetén német ÁFA-val számláz, ami alacsonyabb, mint a magyar.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz 2ozzmexy #38982 üzenetére
Szélességtől, kialakítástól függ nyilván, de általánosságban kb. 9 kg-mal tudsz számolni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
2ozzmexy
senior tag
Köszönöm szépen az infót.
Méret: 6 1/2J x16 ET50 5x114,3 60
Ahonnan rendelem pont 10kg-nál van a súlyhatár, fölötte nagycsomagnak minősül és ugye nem mindegy hogy 2ezer vagy 4ezer a szállítás egy 12ezres felninél (1db).
Mert 18k-ért két utcával arrébb is kapok azonnal... ugye a kettő közötti difi fedezné a gumi rászerelését,centrírozását és a szelepet (sima gumi szelep)."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Petyás
tag
válasz molnarpeter #38985 üzenetére
A "jó" földútnál rosszabbon, de nem dagonyában vagy hegyre föl homokban/sárban.
-
kisza25
félisten
válasz F_Zolee #38987 üzenetére
még az első rendelésem is csak ma jön meg kauffertől a 4 napos ünnep miatt (olaj+ szűrők), komplett hátsó ablaktörlőt akarok cserélni, csak az a bajom, hogy két fajta van és mindkét fajtát látom ezen a típuson és nem vagyok meggyőződve, hogy ami most rajta van az a rávaló, mert ami most rajta van nem jól fekszik fel, szóval még nem rendeltem meg.
[ Szerkesztve ]
-
eTrade
tag
-
nagyúr
-
Till@
tag
Sziasztok !
Ignisre (2006-os) keresek új nyári gumit.
A felni méretem: 4,5x14
175/65-ös gumit szeretnék rá hogy valamivel szélesebb legyen mint a mostani 165-ös.
Ezeket néztem:
Laufenn G Fit EQ LK41 175/65 R14 82T , ennek nagyon baráti az ára, meg szabad venni ?
Hankook Kinergy Eco2 K435 175/65 R14 82TA kettő közötti ársávban szeretnék mozogni.Van e ott elfogadható ajánlat, vagy jobb vétel a fentieken kívül ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest