Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
Nem is az a baj, hogy optimalizálatlan, mert igazából olyan játék dömping van, hogy az embernek van ideje várni egy jobb játék esetében a patch-re.
A legnagyobb gond inkább az, hogy kint van az NFS is már majdnem 3 hete, és basznak a fejlesztők javítást kiadni hozzá. Egy lassú tempóban játszó játékos is mindjárt kipörgeti, nemhogy egy fan... -
SzlobiG
félisten
Ez a Hitman kemény lett tényleg zabálja a gépet, de itt is mint AC-ba félelmetesen jó a grafika.
MSAA-val játszhatatlan kategória még jó hogy nem ér semmit látványilag kipróbáltam bekapcsolva meg anélkül, de van FXAA úgy már játszható, de van ahol 40FPS így is. Ez gondolom jobban megy AMD karikkal már mint az AC.
-
HeZzZ
senior tag
hali, hol találok a neten egy asus 580 ashoz overlocker progit?
tudom hogy nem idevaló a kártyám, de egyféle program kell kisebbnek-nagyobbnak.
powered by Tiger Lake & GA10x
-
Sonja
nagyúr
A Far Cry 3 se lesz semmi gépigény szempontjából. FullHD felbontásban játszható GTX680-on AA nélkül!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Rexcor
őstag
Amúgy ez az MSAA csinál valami észrevehető különbséget a játékban?
Kár, hogy idén majdnem az összes jó játék AMD-s lett. Főleg, hogy ennyire erőltetik ezt a compute vonalat.
Lehet, hogy áttérek AMD-re.[ Szerkesztve ]
-
Firestormhun
senior tag
Hitmanben tudnátok egyet mérni 1080p-ben, minden ultra, GI on, Tess on, MSAA off, FXAA on beállításokkal?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
...
-
SzlobiG
félisten
válasz Firestormhun #7923 üzenetére
Már mértem, vissza olvasol kicsit megtalálod.
-
cyberkind
félisten
-
syl5
őstag
válasz ricshard444 #7932 üzenetére
Nem az ott a baj, hogy beesik 40-45-re, hanem az, amit Rexcor is ír, hogy gyakorlatilag az a mért 40-45 ilyen 12-25-nek, vagy még kevesebbnek felel meg szemre/érzésre.
Amúgy ha valós 40-45 lenne, akkor azt szinte észre se venném, az még bőven a játszható kategória lenne.Aki meg azt mondja, hogy nem szaggat, annak nincs hozzászokva a szeme a 45-50+ fps-hez, vagy egyszerűen nem látja, érzékeli a szaggatást. Sokszor találkoztam már ilyennel. Nem mindenki vagánykodásból írja, hogy én fullHD-ba toltam 5850-el maxon akadás nélkül, egyszerűen csak nem látja a szeme.
-
kasa85
őstag
Nem a szemmel van a gond hanem az agyal ami felfogja a külső ingereket.
Sokan érzékelik sokan meg nem ez sajnos nem törvény szerű.
Az a tízen akárhány FPS érzése lehet a mikroakadás hegyektől is amit nehezen lehet megszüntetni a FRAPS 1sec alatt mér 40FPS közben meg pár ezred másodpercre megakad a játék,és olyan mintha az a 40 nem 40FPS lenne.
Ez a játék fosporjának enginnek köszönhetjük amit a játék gyártónak kéne kijavítania legtöbb esetben terrabálytos peccsekkel.(#7806) players111
THX[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
RockHaRD
addikt
srácok, gyors válasz kéne:
EVGA 680 nyákos 670 FTW, vagy Gigabyte 680 nyákos 670 Windforce?
-
Locutus
veterán
válasz RockHaRD #7936 üzenetére
Nekem 670FTW van, és elégedett vagyok vele.
Halk is, még akkor is amikor a 70-80 fokot verdesi BF3 alatt. 1288Mhz-re is boostol, csak akkor csipeget ebből vissza, ahogy a 80 fokhoz kezd közelíteni. De több óra BF3 után is csak 1200 környékéig megy le.
Egy mezei 680 szintjét hozza kb.A windforce is fasza kártya, csak épp az a házadba fossa a meleget, ráadásul gigabyte... fassetudja, nekem ez a márka már nem szimpi, se alaplap, se vga fronton...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
RockHaRD
addikt
válasz Locutus #7937 üzenetére
a vicces, hogy megmagyarázhatatlan okokból, nekem nagyon szimpi a Gigabyte
annak ellenére, hogy legutóbb 2x gariztattam az 560 ti-met (mindkétszer újat kaptam)
én annó alaplap miatt kedveltem meg magát a márkát, és alaplap téren azóta sem csalódtam (persze most asrock van )
az a baj, hogy a neten is kb 50-50-re jön ki, hogy ki melyiket ajánlja, és így elég nehéz dönteni
-
Locutus
veterán
válasz RockHaRD #7938 üzenetére
Nézd, szerintem egyetlen lényeges különbség van a két kártya között, és az a hűtés.
Ha neked nem szempont, hogy az FTW kifújja a meleget hátul, akkor vedd a windforce-ot nyugodtan.
(még esetleg a garancia évei lehetnek döntő szempontok, meg az ár)Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
syl5
őstag
válasz RockHaRD #7936 üzenetére
DC2 670!
Hülyeséget félretéve, ezt csak te tudod eldönteni! Vannak tények, amiket a konfigod többi része szerint kell mérlegelni, és vannak szubjektív elemek is.
Olyan nincs, hogy az egyik jobb a másiktól! Olyan van, hogy adott konfigban, adott felhasználási feltételek mellett az egyik jobb választás lehet az egyénnek. Ezt sem értik meg sokan, és akkor jönnek, hogy de a ref így, meg úgy...EVGA ref hűtő: hangosabb, és melegebb lesz a kártya, a légáramlás olyan, hogy hátrafelé fúj [70-80 fok]
Giga wf: halkabb, és hűvösebb lesz a kártya, a légáramlás olyan, hogy oldalra fúj [60-70 fok]
(Itt megjegyezném, hogy egyrészt a ref is ugyanúgy sugározza a hőt a kártya hátlapjáról, így nem teljesen igaz, hogy nem fűti fel a házat, másrészt a legtöbb modern háznak az oldallapja rácsos, ahol szépen ki tudja fújni a vga a meleg levegőt, ráadásul jóval nagyobb felületen.)EVGA jóval minőségibb cuccokat gyárt, mint a Giga, emellett igényesebben néz ki az a kártya.
Gigával azért akadnak mindig gondok (mondjuk nekem eddig csak alaplappal volt gondom), és nagyon csúnya az a kék nyák, és még a forrasztásból visszamaradó segédanyagok is ott vannak a hátlapon. -
SzlobiG
félisten
válasz Firestormhun #7941 üzenetére
Akkor nincs is nagy előnye AMD-nek többre számítottam pedig szépen megvan húzva neked. Nekem 1137Mhz a boost. Mindezt MSAA nélkül értem ott már nagyobb lehet az eltérés, de ahogy látom a 7970-is fekszik tőle.
Majd otthon rakok be képet én is 4xMSAA-val.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Ennél azért árnyaltabb a helyzet.
Egyrészt az hogy halk meg hangos így nem igaz, lévén a 670 nem melegszik annyira mint a 680, tehát nem is jár annyin ugyanaz a hűtése. Ezért írtam, hogy még játék közben sem hangos az FTW hűtése, pedig én aztán algériás vagyok erre. Előtte 3 ventis 570 phantomom volt, az a leghalkabb kártya volt a kategóriájában, és az FTW egyáltalán nem hangosabb nála.A második kérdés az, hogy miért hűvösebb a nem ref. A GPU maga hűvösebb, mert több hőt disszipál el róla a hűtése. Logikusan tehát a róla lejövő hő egy windforce esetében több, mint az FTW-nél. Lévén az FTW-t a ventiprofil elengedi 80 fokig, a Windforceot meg 70ig, holott a két GPU ugyanannyi hőt termel! Akkor logikus, hogy a Windforce környezetét több hővel terheli, mert jobban elvonja a GPU-ról. (nem tudom jobban megfogalmazni)
És ezt ugye be a házadba. Az egy dolog, hogy kihajtod valamiféle légáramlattal, de a házad belső hőmérsékletét akkor is növeli.
Nálam a mATX házamban a hdd és ssd hőmérséklete a phantommal volt játék közben 40 fok is. Ugyanebben a felállásban az FTW-vel nem haladják meg a 33 fokot. Pedig elég jó légáram van, lévén elöl szív 2 120-assal, hátul meg kifúj 3db 80-assal, plusz a táppal... lényegében egyetlen áramlási csatorna a ház, nincs benne holttér, mint egy hagyományos álló ATX házban. Ebből is következik, hogy a ref hűtés mellett a házventiket viszont nem kell annyira pörgetned, illetve nem is kell esetleg annyi belőlük.Az meg hogy a GPU-d játék közben 70, vagy 80 fokon jár, csak egy adat. Teljesen érdektelen. Ha 90 fokig elegengedné se érdekelne, mert akkor legalább még halkabb lenne, és hátul úgyis kitolja, kalap kabát.
tl;dr
Összeségében a ref hűtő jobb megoldás. És a 680-as ref hűtő már elég halk is. Nem véletlenül ez a referencia, és nem a 2-3 ventis óriáshűtők.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
syl5
őstag
válasz Locutus #7945 üzenetére
Szeretem amikor leírom, hogy egyéne válogatja, hogy mi a lehető legjobb megoldás, aztán rögtön lehurrog egy ref mániás.
Volt nálam ref 580, dc2 580, giga wf3 670, 2 slot dc2 670, phantom 670, 3 slot dc2 680.
Ha kell a halkság (megjegyzem ennek is szintjei vannak, mert pl.: másnak egy XFX táp is halk, nekem meg brutál hangos), és hogy ne legyenek 40 fokosak a vinyóid, akkor aftermarket hűtő jól szellőző, ahol lehet rácsos házban.
Nincs házventim terhelésnél 60 körül megáll a procim, vinyó 33 körül, ssd 35 körül, vga 70 körül, és brutál halk a gép. -
FaTHI
őstag
válasz Firestormhun #7941 üzenetére
Felbontás?Minden ultra? Vsinc on vagy off?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs