Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Szten Márs #7420 üzenetére

    "Hadd ne hangozzon már el itt olyan, hogy aki nem tud egy hangvillával behangolni kapásból egy gitárt úgy, hogy előtte nem játszott hangszeren és nem volt zenei képzésben része, annak úgysem lesz semmilyen zenei hallása, és úgyis abba fogja hagyni a gitártanulást. Már elnézést kérek, de ez sültmarhaság."
    Azt hiszem ebben egyet kell, hogy értsek veled. Úgy gondolom ilyet nem is állítottam. Nem hiszem, hogy ha nekünk ötödikeseknek (amikor először kezdtem tanulni), elég volt 10perc és megtanultuk, a hogyan-t. Aztán gyakorolva picit már következő órára mindenki meg tudta csinálni maga. Nem kell ehhez sok előképzés, de valamennyi kell. De ma a youtube korában szerintem az nem lehet akadály, hogy ennyi előképzést ott megszerezzen az ember.
    Ha nem lesz tökéletes az A hang, akkor is tökéletes lehet a hangszer önmagához képest. Azaz szolmizációs hangokban gondolkodva jó lesz a hangszer.
    Szerintem nem egy nem két művész van akik nem használtak a kezdetekben hangolót. Nagyon sok híresség, nagy előadó van akikről azt olvasni, hogy itt meghallották az adott hangszert majd autodidakta módon tanulták meg. Általában ilyenkor nem volt ott a hangoló. Főleg ha a 40-80évek közötti időszakot nézzük. Akkoriban nem voltak olyan elérhetőek ezek a műszerek. Régen se kellett, a villany feltalálása előtt. Biztos más volt, lehet, hogy nehezebb volt, de nem volt képtelenség behangolni. Sőt akkor is születtek csodás szerzemények.
    A lényeg, abban van, hogy most mind ketten leírtuk a véleményünket. Itt van a fórumban. Akik meg ebben a témában keresgélnek, azok meg megtalálhatják a vitánkat. Aztán eldöntik, hogy mit látnak fontosnak, majd döntenek.

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák