Új hozzászólás Aktív témák

  • Ctrl+Alt~Del

    senior tag

    Tegnap voltam gitárórán. Kérdezte, mit gyakoroltam az előző óra óta. Elmondtam neki, meg mondtam, hogy a One-nak az introját vagy minek hívják "megtanultam". Azt mondja, na, mutassam meg.

    Elkezdtem pengetni neki, és az első ütemben kihagytam az utolsó előtti hangot. Mondja, nem jó! Kimaradt egy hang! Mondom hol? Én úgy emlékszem így van.

    Na, erre felrobbant. Figyelj ide, ha azt mondom neked, hogy kimaradt egy hang, akkor kimaradt egy hang, akkor ne mondd, hogy az nem úgy van. Ne mondd nekem, hogy az nincs ott, mert ott van.

    Mondom neki, hogy a songsterről próbáltam megtanulni.

    Nem tudom mi az a songsterr, de elegem van, a neten minden szar van fent, kamuhírektől kezdve minden, bármilyen hülye fel tud oda tölteni bármit. Mondom oké, de azért ez csak a songsterr, az egyik legismertebb ilyen oldal, félmillió tabbal. Nem érdekel, hogy hány tab van fent, tele van szeméttel az internet. Mutassam meg. Oké, kikerestem neki. Nézi, tényleg kimaradt egy hang. Mondom oké, jogos, nincs ezzel gond, valamiért így emlékeztem.

    Kérdezem tőle, ha valamit szeretnék megtanulni eljátszani, akkor honnan fogom tudni, hogy kell, ha nem az internetről: Azt mondja, eljössz ide, és megnézzük együtt! Az internet egy szemét! Azért, mert valaki készít egy YT videót, nem azt jelenti, hogy tudja is, hogy kell tanítani, ő nem gitártanár.

    Aztán jött a monológ. Figyelj, bocs hogy így mondom, nem neked szól, elég húzós hetem volt, de térjünk vissza az alaphoz. Ha valamit nem tudsz, kérdezd meg. El lehet engem érni több helyen, majd én megmondom, hogy van helyesen, mit hogyan kell játszani. Mennyit foglalkoztál ezzel a számmal? Mondom neki olyan 2-3 órát. És mennyit gyakoroltad az egyéb dolgokat. Mondom olyan 12 órát. Azt mondja, oké, ez rendben van.

    Tök jó, hogy ilyeneket is próbálsz, csak egyszerűen az van, hogy nincs meg a tudásod hozzá. Ehhez olyan dolgok kellenek, amiket egyszerűen nem tudsz. Mondom neki, hogy ez a pár ütem viszonylag egyszerűen tűnik, mi kell itt, amit nem tudok, tényleg érdekel. A ritmika, hogy ki tudom-e számolni például, hogy az első negyed végén az üres húrt meddig kell kitartani? Ugye, hogy nem tudod!? Ide szólótechnikai alapok kellenek, kitartás vagy eltartás, nem tudom mit mondott, egy csomó minden, amit egyszerűen még nem tudsz. Eljátszhatod, persze, de vagy eljátszod úgy, ahogy azt kell, vagy akkor mi a francnak?!

    :F

    W | W | H | W | W | W | H

Új hozzászólás Aktív témák