Új hozzászólás Aktív témák

  • jmarcell

    csendes tag

    válasz Ctrl+Alt~Del #47913 üzenetére

    Valamilyen szinten azért elgondolkodtatóak az irományaid itt a fórumon, biztos, hogy unalmasabb lenne nélkülük az élet errefelé. Viszont kicsit mintha el lennél tájolva, hogy mi a helyzet. Értem én, hogy kezdőként tapasztalod még a dolgokat, de az internet annyira tág, hogy utána lehet olvasni és utána nyilvánítani véleményt, mert ebből is úgy tűnik, mintha te lennél felháborodva. Nincs semmi ismereted a pluginekkel, de határozottan állítod, hogy szerinted milyen és neked miért nem jó, közben meg másról beszélsz, ahelyett, hogy utánanéznél a témának.

    Valószínűleg az a "néhány" gitáros, aki használja sincs vele megelégedve, csak ez jutott nekik... Szinte a legtöbb ismert gitáros használ ilyeneket, főleg a fiatalabb rétegben. Szól neki a saját soundja a fejhallgatón vagy a számítógép hangszóróján és nem egy 100 W-os csövest bőget a lakásban 4x12-n. Jelenleg ez a legtakarékosabb és effektívebb módja az otthon gitározásnak szerintem. Lehetőségek tárháza, real-time hang, stb. Ehhez képest ne haragudj, a Marshall jobban tehet róla, de az az MG FX30 keservesen szól és nincs is benne sokkal több. Az egész MG széria tűzrevaló nagyjából, főleg a kisebbek. Ha tényleg az a vágy, hogy jó erősítőn akarod hallani, hogy mit játszol, akkor 30-50 W cső legalább meg 4x12, utána tekergetheted 1-es állás körül a potit, hogy ne szedje szét a szobát, lehet valami műterheléssel el tudsz menni 2-re is és sose fog a munkaponton dolgozni a rendszer, hogy tényleg a hangját halld.

    Gondolkoztam a problémádon is a kombóval kapcsolatban, de nem igazán ugrott be semmi, ami konkrétan ezt okozná. Elég összetettek ezek a ketyerék már, főleg, ha programokat tudsz menteni és a Volume-t viszi magával, olyankor nem mérvadó a poti állása. Ha meg kisebb kategóriában keresel jobb sound-ot, akkor mondjuk DSL1 a Marshalltól. Esetleg a Katana, CODE, Spark, ilyesmi szériák, de ott már telefonon is tudod nyomkodni, az meg még sem olyan, mintha potit tekernél. Az eddigiekből biztos nem fog tetszeni, hogy egyszer kell 3 órát eltölteni a sound beállításával, esetleg mások preset-jét használni.

Új hozzászólás Aktív témák