Új hozzászólás Aktív témák

  • HW Junkie

    tag

    Sziasztok.

    Na kézzel beállítgattam a feszeket ahogy tanácsolva lett a CPU és DDR2 feszen kívül csak minimálist vagy semmit sem emeltem a normálhoz képest. Most 8.5*471 (4Ghz)-en stabil a lap (Q9550-el) amit egyetlen más típussal sem tudtam eddig elérni mert pár óra alatt mind túlmelegedett ez viszont az elmebeteg NB hűtés miatt langyos maradt tehát akár boldog is lehetnék. A csúnya az hogy a Gigabyte helpdesk azt tanácsolta "have you tried Ctrl+F1) amikor azt kérdeztem hogy hol a fenébe van erről a 300 dolláros lapról a loadline calibration. Most kicsit ideges lettem és írtam nekik fél oldtalt hogy akkor egy egyenes válasz kellene hogy van vagy nincs és ha nincs meséljék már el hogy akkor miért kerül ez a lap ennyibe és miért van overclocker csodának reklámozva.
    Zavar kissé ugyanis hogy igazából fogalmam sincs hány volton megy a procim jelenleg a vdroop-nak köszönhetően ami sima intel gyári spec szerint van szabályozva. 1.45V-re kell állítani hogy stabil legyen, így amúgy a V8 Cooler Master max load terheléssel (Everest FPU) 59 fok és a feszt 1.38-ra írja ki.
    De ez vajon igaz? Ugye a York 1.4V felett hamar elköltözik örök vadászmezőkre és most ezzel nincs kedvem orosz rulettet játszani :S
    Lehet hogy vissza kell vennem az FSB-ét?? :O

Új hozzászólás Aktív témák