Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
CPU Termination miért kap 1,4V-ot? Ez a hatalmas túlfesz... emiatt is lehetnek ilyen hidegen indulós gondjaid... 1,1V a alap!
Ennyi bizti nem kell annak... a régi E8200+P35-DS4 kombóm 525×8-at minden alapfesz-én tudta ezt...mod: Ja látom a hidegen indulós bug nem nálad van... mindenesetre az akkor is sok.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zájec
veterán
mostmár nem küzd. az új bios nálam megoldotta. szóval mostmár tehetjük múltidöbe.
az ASUS meg hagyj szenvedjen(#1751): abszolút nem sok, ha ennyit igényel akkor adni kell neki...
az egy dolog hogy mennyi az alap...
az hogy mennyi a 24/7 vagy a max, az sehol nincsen konkrétan leirva,,
amiket te mondasz meg kitalált értékek, nembizos hogy tükrözik a valóságot.[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
-
keIdor
titán
XS-en írták ezeket, de te tudod... szerintem 1,4-et tuti nem igényel... P35-ban jobban ment.
Macka: ez az alap
VTT 65nm CPU: 1,20V
VTT 45nm CPU: 1,10V
Meg kell próbálni csökkenteni, nehogymár egy P35 leelőzzön 525FSB-n egy P45-öt 450 körűl... szerintem a túlfesz a baja.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szacsee
nagyúr
Olyan szerelmes vagyok..
-
bim
veterán
senki nem mondta hogy sz@r a procid..
amugy szerintem nagyon nagy előnyben vagy a tőbbiekkel szemben mert neked a york jobban megy mint a P35-ben.
szerintem a wolfok hiába a rahedli állitási mód nem fognak többet menni ebben a lapban mint az elöző szériában ugy ahogy macka quadja sem.az hogy le tudott faragni kemény 3 századot a vcore-bol azt nem tartom egy nagy eredménynek.valszeg ha áttenné a mostani wolfiját a P35-DS4-be ugyanennyit menne hasonló feszen.
memkezeléssel pedig ahogy látom mindenki szív.
remélem azért legalább ez javul hogy végre megérje válltani rá... -
keIdor
titán
Aki nem hisz nekem, nyugodtan olvassa el Achill3uS hsz-eit ezzel kapcsolatban. Nem én álmodtam az értékeket.
DFi-nél szintén 1,1V a VTT...
bim: Elvileg semmi köze hozzá...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SzlobiG
félisten
Nálam csak 1.2-t lehet állítani alapfesznek. Akkor P45-be már ahogy elnézem lehet 1.1-et.
Mikor jön már meg a lapod?
Gorni: Úgytűnik, mer biztos vagyok benne, hogy lehetne X38-ba is adni neki 1.1-et, viszont arra már nememlékszek, hogy a rampage bios-al lehetett-e 1.1-et adni.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
-
Zájec
veterán
mindenestre ha a CPUtermination nem kap 1.6v-t akkor soha nem indul el a quad500fsb.
korábban irtam már hogy probáltam beállitani lépésenként (0.02v)
egyészen 1.50v-1.54ig.. de hiába, nem indult... sikertelen volt...erre késöbb nézem az ET6-ban, és mennyi látok AUTO-n beállitva? hát 1.60v-t...
én meg probálgatom lépésenkét mint a szerncsétlen beállitani,, 1.20v -tól 1.54v ig
minden variáciot probáltam... mondom ennél többet nem merek.. ezekszerint még
emelnem kellet, és akkor már sikerült volna...de én 1.50v körül megáltam..
de ez még az elején volt..a PLL :meg az helyzet hogy az 1.50v alap , elég a stabil 500as quad fsb-hez..
szóval azt tényleg nem szabad , vagy nem jó AUTO-n hagyni.. inkább kézzel beállitani. -
tom_tol
addikt
tudom nem velem beszélgetsz de kiváncsi volnék szerinted hogy van az hogy a wolfjaim (3-at próbáltam) az eddigi P5K-E,P5E WS PRO, GA EP35-DS4, GA X48-DQ6 lapokban kivétel nélkül ment 500 fsb-t 1,2v fsb term.voltageval csak a P45-ös P5Q PRO ill. GA EP45-DS4-ben nem mennek csak sokkal többel már arra is gondoltam talán nem is ugyan az a két fesz
-
subaruwrc
félisten
válasz szacsee #1778 üzenetére
ikszdé
még három hét és kapok fizut utána valamit nagyon kell újítanom mert már sárgulok zöldülök tudnám mennyire számíthatok most megrendelném hogy ideérjen addigra....
p45 extreme nem rossz. de ha visszaszállok a földre nekem tök felesleges.
egy p45-ds4-nek sokkal jobban tudnék örülni. -
szacsee
nagyúr
Ezt gondolom láttátok, olvassatok a sorok közt!
Subaru: Hát jah, de mint fentebb írtam pl ds4+water=P45 Extreme, amin már van blokk
Meg kicsinkét jobban tetszik, de ez nem lényeges, lehet még meggondolom magam, majd meglássuk...úgyis van itthon 1-2 fölös cumó, annak árából meg akár az ára is kijönne. -
Cyberbeni
addikt
valaki megmondaná, hogy jók e a feszek? szerintem jók, csak biztosra akarok menni.
[link] -
Zájec
veterán
válasz tom_tol #1784 üzenetére
ez engem is érdekelne..
tényleg érdekes dolog ez, jó lenne tudni mi a pálya.... elsö X-akta..mondok egy második X-aktát::
ugye a köztudott tuningtörvény hogy ha emelkedik a CPUtermination ( VTT )
akkor a GTLreference -et is hozzá kell igazitani kb 63-67% közötti értéken...namármost:: én a gigaP45-be emelem a CPUtermination-t vagy Auto-ra rakom
akárhogy emeltem eddig , mindig csak az alapértken volt jó a CPUreference...
pedig azt is emelni kell elméletileg, de ha megemeltem, instabil lett...
szóval bármilyen CPUtermination állitok be akár alap 1.20v-t akár 1.60v-t
mindig csak az alap vagy AUTO (azon is alapra állitja) CPU reference-n stabil.
ami jelenleg mindig 0.76v és 0.80v...ezekszerint akkor nem kell emelni a CPUreference voltage-t ??
eddig nem erröl volt szó.... akkor megdöltek az eddigi törvények(#1782) szacsee:: ez a cikk amit belinkeltél május 12-ei,,, majdnem 2 hónapos...
hol voltak még akkor P45-s tapasztalatok...akkor mégcsak a képeket nézzegetük a topikban, tuning tapasztalat nem volt még..[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Nálam 465-ös FSB-nél a minimum, amin stabil a rendszer, az az 1.34 VTT. Alatta nem is bootol. Gyakorlatilag, ha elkezded emelni FSB-t, rögtön kell kakaózni a VTT-nak is, mert még alacsonyabb FSB esetén sem elég neki az alap VTT. Kétlem, hogy káros lenne, mert ha görcsösen ragaszkodunk az alaphoz, vagy esetleg 1.3 volthoz, akkor szart nem lehetne húzni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz tom_tol #1789 üzenetére
miket beszélsz , dehogy is.. ez nem válasz,, inkább ne is irtad volna ezt
a válasz mondatodat... töled , aki ilyen nagy tuningos, komolyabb választ várok..a CPUreference voltage a termination voltage 61%-69%-a kb.. de van egy olyan
képlet is hogy a kettö közt 0.4v külömbségnek kell lenni..
gondolom olvastad az ezzel kapcsolatos szakirodalmat...(ha nem belinkelem)
jelen esetben a két érték 0.76v és 0.80v.. korábban vagy más lapoknál volt
megadva %-san, ami azt jelentette hogy a CPUreference hány %-ka..pedig nekem kell állitanom , hogy ha P45-be emelem CPUtermination-t , akkor
a CPUreferencet is állitanom kellene,, de nem igényli.. alapon marad még
akkor is ha azt AUTO-ra teszem.... na ez a nagy kérdés hogy miért ??? ???erre szeretnék valami értelmes szakami választ kapni !!
(#1788) Macka :: ez igy van ahogy leirtad,, én is ezt tapasztalom,
és nekem is ez a véleményem mint neked.. -
Zájec
veterán
a kötelezö olvasmány ::: "Tuning VTT PLL GTL REF mik is ezek"
-
keIdor
titán
válasz tom_tol #1780 üzenetére
Látod ez jó kérdés... még nem volt P45 lap a kezeim között, de már nem sokáig mondhatom ezt magamról! Pár nap... első dolgom lesz benne megnézni a QX9650-et, kiváncsi leszek hogy megy majd! Meglátjuk, hogy mennyi VTT kell majd neki, de én nem fogom megküldeni nagyon 1,3V felett... egy ilyen drága procinál mégcsak véletlenűl se feszegetem a határokat...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
tom_tol
addikt
hogy miért irtam.?
egyrészt megváltoztattam a cpu refeket biosban de easytune szerint alapon marad és egyenlöre más monitor nem áll rendelkezésemre igy kénytelen vagyok ezt elfogadni ezért gondolom hogy t.képpen fsbtermvoltage %-os értéke mert ha nem az lenne esetleg változna is illetve semmi köze nincs semmilyen eddig elfogadott arányokban a cputermvoltagehoz
és még csak érzés nyilván valahogy bizonyosság is kellene hogy a cputermvoltage nemegyezik a régebbi lapok fsbtermvoltagevalKeldor papa de az biztos amig ez nem tisztázodik csak gyakorló wolfok lesznek ezekben a lapokban
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
"de én nem fogom megküldeni nagyon 1,3V felett... egy ilyen drága procinál mégcsak véletlenűl se feszegetem a határokat..."
komolyan neked a médiába kellene dolgoznod, ott jól tudják paráztatni az embereket.
ne is küld meg, tényleg nehogy balya legyen , mint a többi user esetében...
tele van a média, hogy hány user-nek halt be a procija a VTT miatt......
szeretném itt látni azt a sok megkárosult embert akinek emiatt behalt a procija....(#1794) Keldor papa :: köszönöm a jókivánságokat nagytudásuak?
ki azok és hol vannak a kézzel fogható tapasztalataik? szivesen eszmecserélnék
velük,,,, lehet hogy akkor több fény derülne a témára.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Te meg pont az ellenkezőjét teszed. Bátorítod az embereket, hogy ugyan nem káros az, küld csak meg... azt mivan, ha 1-2 hónap múlva bemondja az unalmast? A te bátorságod a saját dolgod, és én igazából senkinek se akarom megmondani, hogy mennyivel küldje meg, mert mindenkinek a saját dolga, de szerintem itt senki se sz@rja a pénzt, hogy csak úgy szarrá feszelje őket... és ha gariba se cserélik, akkor mivan? Én meg persze, hogy féltek egy 120k-s procit... ha te egyáltalán nem féltenéd, akkor örűlj, hogy megteheted, de senkit se bátorítgass az ilyet 1,6-os VTT-kre, mert neked sincs még tapasztalatod, hogy mi lesz. XS-en nyilván haltak meg procik emiatt, ezért érdemes betartani vagy maximum apránként feljebb menni. Én inkább hallgatok tapasztaltabb emberekre, mint egy kezdőre, már bocs.
Vitát meg befejeztem, nem ide való, maximum PÜ-re fogok reagálni!Menj fel az XS-re és keresd meg... vagy beszélj a Magyar Extrém tuningosokkal...
tom_tol: Nagy valószínüséggel DS5
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zájec
veterán
válasz tom_tol #1793 üzenetére
megváltoztattad és az ET6 szerint alapon maradt?
milyen beállitás mellett és mennyire változtattad az értéket..?
ezekszerint sikerült a rendszer feálnia , mert a legtöbb esetben a legkisebb
rossz állitásra is teljes bizonytalanságot idéz elö, nehéz eljutni az win-ig..
leirnál valami értéket , szivesen látnám, probálgatnám én is, hátha jutunk
valmire a cél érdekében.. -
SzlobiG
félisten
"Meglátjuk, hogy mennyi VTT kell majd neki, de én nem fogom megküldeni nagyon 1,3V felett... egy ilyen drága procinál mégcsak véletlenűl se feszegetem a határokat..."
Hiba. Amúgy meg minek kell a VTT-nek feszt adni? Nekem alapon 1.2-n megy azt jóvan, magasabb frekin mennyen a procc, akkor a vcoret kell emelnem nem a VTT-t.
Vagy ha emelem a VTT-t, akkor lehet, hogy kevesebb Vcore kéne neki?
-
keIdor
titán
válasz SzlobiG #1799 üzenetére
Najó, lehet lesz 1,4V is
"Vagy ha emelem a VTT-t, akkor lehet, hogy kevesebb Vcore kéne neki?"
Ezt inkább a PLL tudja "helyetesíteni".
VTT igazából magasabb FSB esetén szokott kelleni, legalábbis eddig... úgy tűnik a P45 valamiért nagyon kéri.
Várom már a lapomat, érzem úgy fogok sz**ni vele, mint az útszéli a 6-oson.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest