Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz fpatrik17 #18681 üzenetére

    Elég bonyolult, ha így belegondolok. :D

    Igazából ez egy oda-vissza ható tervezés eredménye. Meta csapatokat rakok össze a saját ízlésem szerint és amikor ezeket összerakom, akkor a kellően magas output mellett szempont az is, hogy minél mobilisabb legyen és minél kevésbé burst függő, mivel a játék javarésze OW-ban játszódik.
    Olyan karaktereket húzok ki, akik szimpatikusak és akikkel szimpatikus csapatokat tudok alakítani. Nem tagadom, egyre inkább a tall female karaktereken van a hangsúly, de néha van kivétel, ha jó a dizájn és kit (alhi, furi). Alapvetően a short femaleket és lolikat kerülöm, mert nem lehet velük bunnyhoppolni, a short male-ek pedig túl kisfiúsak, ami szerintem béna.
    Ha egy karakter szimpatikus, akkor elkezdek agyalni, hogy a meglévő kedves karaktereimmel milyen jó csapatokat tudnék összeraktni, ami megfelel a korábban említett szempontoknak.

    Wanderert nem húzom ki, mert nem tetszik a karakter. Sayu és Lynette sem tetszenek különösképp és nem is olyan jók. Anemo res miatt nem fogok két anemo-t vinni, pláne amíg az első igazán szimpatikus anemo karakter xianyun.
    Viszont kell valaki a csapatba, aki könnyíti a közlekedést, ezért C1 Yelan mindig ott van, amikor a csapataim megtervezem szempont, hogy Yelan hasznos tagja legyen. Ha Xy jó alternatíva lesz, akkor szempont lesz, hogy vagy [yelan] vagy [furi és xy] legyen hasznos tag harcmechanikailag.

    Kazu volt az első event 5*-om, így sokáig alapvető tag volt, aztán jött alhaitham, aki számomra nem nyújtott kevesebbet mobilitásban, kazuha nyugdíjazódott.
    A játék igazán Yelan C1-gyel vált kellemessé, Alhi-Yelan lett a keménymag, melléjük vittem Shinobut vagy EM raident HB triggernek és zhongilt, kirarát, később nahidát. Shinobut kifejezetten megszerettem ezidő alatt, legjobb OW healer.
    Furina megszerzésével idő volt, mire beállt a dolog, először Yelant cseréltem le rá (nahi furi alhi kuk), majd megnéztem mivan, ha Nahida helyett viszem (furi yelan alhi kuki), utóbbi lett a befutó, egészen Navia-ig, aki alhaithamot váltotta. Navia-yelan-furi-kuki is működne, de jelenleg Navia-yelan-zhong-benny-t szoktam vinni, mert általános domainekre az jó. Most noblesset farmolok, oda kell kazuha, így benny helyett ő van benthagyva.
    Xy megjelenésével megnyílik a furi-yelan-navia-xy csapat, remélem beválik.

    Karakterek:
    - Kazuha számomra annyira nem hasznos. A loot gyűjtése és E-je nem hiányzik annyira, hogy szempont legyen.
    - Cyno-t a megszerzése után hamar nyugdíjaztam, OW-re számomra elviselhetetlen a használata és harcra sem annyira jó.
    - Ganyu nem lenne rossz, de nem sebez elég nagyot önmagában és alacsony is. Nameg nem dinamikus a charged shot playstyle.
    - Raidennel sok bajom van. HB triggernek QoL-ben Kuki downgrade. Sima builddel használható, ha jó sok ER van rajta és nem túl erős. Cserébe a karakterdizájn gyönyörű és az a haj... Raiden-furina-yelan-kuki/xy csapata érdemel egyedül említést. :K (xy sajnos csak lehetővé fogja tenni neki a plungot, de buffot nem fog rá adni.)
    - Alhi számomra Kazuha sidegrade mobilitásban, a teleportjával magasabbra lehet jutni de csak a földről. Az, hogy erős carry, az E-jében ott van minden ereje és nagyon dinamikus kifejezetten kellemessé teszi a harcot vele, OW-re kiváló.
    - Nahida... Nálam a cukiság nem szempont, amiatt nem választom be, pláne, hogy pöttöm, így a közlekedés vele nyűg, fieldtime-ja kimerül emiatt az E cast-ban. Cuccok összeszedésére csak akkor jó, ha azok nehezen megközelíthetőek, de ő rálát és a hatáskörében vannak. Ha tudna crystalfly-t összeszedni, akkor vinném, de így abszolút lecserélhető.
    - Yelan skillje egy nitro-s sprint, amialatt töltődik vissza a stamina. Csak akkor nincsenek stamina gondjaim, ha C1 yelan csapattag (sayu és lynette ezt nem tudják). A hilik általában 1 skilltől fekszenek, de ha kell van mégegy skill és ott a spéci shot is, amit AoE-ben a skill tölt vissza. Bossokhoz, domainekre meg ott a Q a nagy sebzésért.
    - Navia akár alhi egy skill orientált on-field dps. A gyengébb mobokat egy lövéssel agyonlövi, erősebbeket is pikkpakk szét tud kapni némi csapatmunkával.
    - Zhongli bányászásra jó, pajzsa kényelmes, de a healerek jobbak OW-re szerintem.
    - Miko nagyon jó afk unit, de elég unalmas is. Mivel sebzésen kívül mást nem ad, így nincs jó okom vinni.
    - Furina dizájnja top tier, a vizenjárás egy jópofa ow opció. Legjobb afk unit, nagy előny a gyors cast és long duration. Hátrány, hogy élettelen tárgyakat támadva is szívják le a hp-t az állatkái, valamint furina alacsony, így vizenjárva nem lehet bunyhoppolni. Healelni is tud akár Shinobu.
    - Shinobu legjobb OW healer és transzformatív trigger. Egy unit, aki off field brutálisakat tud sebezni hb-ok, overloaded és electrocharged triggerelésével. Legjobb EM unit szerintem kazuha mellett. Kezdetekben bajlódtam EM Lisával, Shinobuval sokkal jobb az.
    - Kirara nem lenne rossz, de annyira nem gyors. Mászásban segít, de nem olyan sokat. Igazából felejthető, bár elég cuki.

    Uhh, jó hosszú lett. :DDD

    -

    Xeon:

    "After damaging an opponent with an Elemental Skill, the skill has a 80% chance to end its own CD. Can only occur once every 16s."

    Tehát 16 másodpercenként, ha sebzel a skillel, akkor van 80% esélyed CD resetre. Nem egy jó üzlet. :N

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák