Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
már több, mint fél órája keresem, de nem találom, melyik jogszabály határozza meg, hogy csere esetén a jótállás újraindul?
-
Gyuri27
félisten
Kapásból tudnék egy olyan boltost aki van olyan jóba azokkal a nagykerekkel akikkel kapcsolatban van. A nagykernek mindegy ugyanis, hogy eggyel többet postáznak a gyártóhoz.
Én mit laikus azt mondom jogilag a kisker és utánna max a gyártó. A nagyker csak közvetit. Jogilag semmi nem terheli.Melyik ez a cég (kisker és mely nagykerekről van szó, jöhet pü-ben is)?
Ariadnénak meg irj privibe.
stol: ha csere akkor minden esetben újra indul a gari. Tovbbá a garizás időtartama hosszabbitja a garit. Illetve javitásnál a beépitett cuccra szintén jár gari (még akkor is ha termékről közbe lejárt a garancia).
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #6204 üzenetére
Belinkeltem a topikot, ott megtalálsz mindent. Nem zaklatok senkit pm-ben ha nem muszáj, hátha benéz, magamból kiindulva én se mindig díjazom a napi 10-20 free helpdesket ami topikban is bőven elférne. Majd csak benéz ide a jogász asszony, vagy kisasszony, nem tudom
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tlac
nagyúr
stol, Chaser:
ez így egyre érdekesebb, találni kellene ennél hivatalosabb infót:
Amennyiben a jótálló a jótállásban vállalt kötelezettsége alapján a hibás dolgot kicseréli, az új dolog szolgáltatását kell szerződésszerű teljesítésnek tekinteni, vagyis a kicserélt dolog tekintetében újra kezdődik a jótállás időtartama.
forrás[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
3. Javítás és kicserélés jótállási kötelezettségként
Amennyiben a jótállásra kötelezett a hibás terméket kijavítja, a jótállás időtartama a Ptk. 308. § (3) bekezdése alapján meghosszabbodik a hiba közlésétől – és nem jelentkezésétől/felfedezésétől - számított annyi idővel, amíg a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem használhatta. Kiemelt fontossággal bír a felfedezett hiba jótállóval történő közlésének az időpontja, vagyis a jogosultnak a felek együttműködési kötelezettsége alapján igyekeznie kell a bejelentés megtételével.
Amennyiben a jótálló a jótállásban vállalt kötelezettsége alapján a hibás dolgot kicseréli, az új dolog szolgáltatását kell szerződésszerű teljesítésnek tekinteni, vagyis a kicserélt dolog tekintetében újra kezdődik a jótállás időtartama.
[link] nfh oldala, nem csak a törvényi maszlaggal. Hanem magyarázattal is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
PTK 308 (3) ott van!!! Az meg az első hsz-ben!!!
Chaser: látom abban a totyikban vannak bajok. Kevernek mindent mindennel.
Nem ártana letisztázni a láncolatot.
Gyártó (esetleg hazai vagy régiós képviselet) - distributor (ha van)- nagyker- kisker. Az egész maszlagba meg valahol helyet kap a szerviz. Ami ha tud javitani akkor jó. Ha nem akkor ad egy bapirt, hogy örökre halott amivel lehet menni a kiskerbe.
Persze van olyan szerviz is ami cserél (ált gyártói szervizek, régiós központok) de külső szervizek nem.
Szóval iszonyatosan bonyolult ez itthon.Azt meg halkan jegyzem meg, hogy megint a 2 forintot spórolok efektusra faragtak rá sokan.
Ha valami olcsóbb, gyanusan olcsó az nem véletlen.tlac: [link] jobban jársz ha a fogyvéd oldalát mutatod meg. Azt még meg is lehet érteni és egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #6212 üzenetére
Én is kb ezeket mondtam nekik, ezért lenne jó ha odaírná egy jogász is a véleményét. Nekem abszolúte nem lenne fontos a dolog, de már láttam lelki szemeim előtt ahogy baseball ütőkkel páran megindulnak r*****s felé és ők járnának rosszul..
-
tlac
nagyúr
jah, akkor azt hiszem ez az:
Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
(#6212) Gyuri27:
én ezt nem látom az 1. hozzászólásban
-
Gyuri27
félisten
Jogász majd jön.
Közben megtaláltam az okosságot.
Ott ahol a ramiris sima nagyker nem lehet csinálni semmit.
Viszont ott ahol disztributor ott igenis kötelesek intézkedni(szerintem)! [link]311. §
(1) Ha a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének oka a kötelezettel szerződő harmadik személy
(előző kötelezett) hibás teljesítése, a fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző
kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítése költségeinek a
megtérítését, feltéve, hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett.
(2) A fogyasztói szerződés kötelezettje az (1) bekezdés szerinti igényét a fogyasztó igényének
kielégítésétől számított hatvannapos elévülési határidő alatt érvényesítheti. Az igény az előző
kötelezett teljesítése időpontjától számított legfeljebb öt évig érvényesíthető; e határidő
elmulasztása jogvesztéssel jár.
5
(3) Az (1) bekezdés szerinti igényt az előző kötelezett is érvényesítheti a vele szerződő előző
kötelezettel szemben, a (2) bekezdésben meghatározott határidők megfelelő alkalmazásával.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
151/2003. (IX.22.) 1§
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.Amd - Radeon - Ryzen
-
sasa311
veterán
A kötelező jótállás 1 év tartós fogyasztási cikkre. Azt akkor is meg kell adnia a kiskernek ha piros hó esik.
Ezen felül ha a gyártó jobb feltételeket vállal akkor azt tovább kell adni - olyat, amilyet vállal a gyártó.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Gyuri27
félisten
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #6217 üzenetére
Azt nem tudom, hogy disztribútor-e, viszont ott a csavar is, hogy ugye tartozik neki a kisker egy rakat pénzzel. Bemegy az emberke egy vga-val amit nekik ki se fizettek és valszeg volt annyi eszük hogy azt kikötötték, hogy fizetésig az ő tulajdonuk..akkor ha jól sejtem már vissza se kell adni az emberkének? De ez már egy másik történet. Állambogári kötelességemet részemről letudtam hogy rákérdeztem a dolgokra, a többit a tapasztaltabbakra bízom.
sasa311: Ez is egy érdekes dolog, nem is tudom hol olvastam róla de van benne valami. Itt egy asus vga-ra adnak ugye 3 év gart. De kinn a legtöbb cuccnál úgy látom 1 év gar+ 2 ami már feltételes és csak gyártói. Viszont a magyar kereskedő nem ezt a felállást használja, innentől kezdve meg bármi van is, 3 évet vállalt a szerződésben. A másik amitől falra megyek, élettartam garral nem tudnak mit kezdeni a számlázó progik, látam már 99 hónap gart, de 99 évet is. Azért fájó pont lenne egy kiskernek ha én 10 év után visszaviszem az egykoron mondjuk 150k-ért vett ssd-met, amire már sehol nincs gari..csak náluk. Persze ha még 10 év után is él a kisker
-
D_r_u
tag
Sziasztok!
Némi visszajelzés, hátha jól jön az utókornak.
Ez volt a problémám/kérdésem: 5822-es hszÉs a történet folytatása: Váltottam 1-2 levelet a jelenlegi forgalmazóval, kérték, hogy vigyem be a központi szervizükbe a hibás ramokat. Pár hét jegelés után bementem, mindenféle problémázás nélkül bevették a modulokat, semmilyen papírt nem kértek. Hozzácsapták a többihez, és kiküldték a Geilnek Tajvanba, majd kb. 1,5 hónap után jött a telefon, hogy megérkeztek az új memóriáim. Újfent bementem, elhoztam őket, működnek, happy end.
A forgalmazó részéről végig segítőkészek voltak, kellemeset csalódtam. -
Chaser
legenda
Jutott eszembe még valami. Szóba került az amd csodálatos találmánya az egyik topikban, a PowerPlay. Nagyon jó kis dolog lenne...ha működne. De sok kártyánál nem működik. Hosszas eszmecserét folytattam topikban Abu mesterrel. Meggyőzött, hogy jog szerint az AMD ezért nem felelős, az adott vga gyártója viszont annál jobban. Szerinte ha ez a funkció nem működik egy ati vga-n, aminél az amd reklámozza, ráadásul a termék dobozán is ott virít egyértelmű garanciális probléma a gyártó felé. Sok XFX, sok GB kártya 100% hogy defektes, és valszeg a probléma bios frissítéssel nem orvosolható, több itteni fórumozónak se sikerült megoldani, köztük nekem se. Na már most. Kellene nekem egy jogász véleménye arról, hogy mit tehetnék. Abu mester azt mondja, ha írok az XFX fórumába valszeg úgy megoldják a cserét vagy valamit szépen csendben. Az én célom az lenne, hogy szépen hangosan, lehetőleg úgy, hogy minél több helyre eljusson a dolog, elérni azt, hogy a gyártók ne köphessék szembe a vásárlót. Az eddig eladott és defektes kártyákat pedig vegyék csak vissza szépen és cseréljék ki jól működőre ha már valóban garanciális probléma, vagy adják vissza az érte elkért pénzt. Persze csak aki élni akar a lehetőséggel. Aki nem tudná, a PP lényege annyi, hogy terheletlen állapotban a gpu és memória órajelét csökkenti ezáltal csökken a vga fogyasztása, a mértékét az amd meghatározta. Sok kártya ezzel szemben egyáltalán nem, vagy csak minimálisan csökkenti az órajeleket. Tehát egyrészt nem felel meg az amd-nél előírtaknak, másrészt valótlan információt ad meg a termék dobozán. Abu azt mondta csoportos perléssel van esély, de ez elég globális szintű dolog, és ismerve a jó magyar virtust úgy gondolom egyedül kéne végig vinnem. Nem is lenne gond, de ezek tükrében mire számítsak? Maga a gpu hibátlan, a gyártók a vga legyártásakor valószínűleg kispórolnak egy kis alkatrészt, ami az órajelek automatikus kapuzásához szükséges. Két érintett fő gyártó XFX és GigaByte.
Első kérdésem az lenne, kivel és hol tudnám ezt a hibát elismertetni? Fogyvédelem? Onnan hova tovább?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gyuri27
félisten
Ehhez nem kell jogász.
Az, hogy az amd ezt a technológiát a gyártók rendelkezésére bocsájta egy dolog. Azt, hogy a gyártó ezt alkalmazza vagy sem egy másik dolog. Ezzel kb semmit nem tudsz csinálni. Max az amd, giga fórumát vagy az xfx fórumát ha van ilyen tele irod.
Viszont ha a dobozon, a gyártó oldalán a tájékoztatóban le van irva. Viszont nem vagy hiányosan müködik. Az már jogi kategória.
Elvileg a kiskerben visszaviheted. Mivel téged félre tájékoztattak, hamis speceket adtak meg.
[link], [link].Amd - Radeon - Ryzen
-
Milka 78
nagyúr
Erre a hangos visszavételre sajnos nem sok esélyed van Emlékezzünk vissza a 6850-es sztorira és főként a Gigára(más gyártók visszavették a kártyájukat).Csak úgy küldtél vissza a nagykerbe a hibás kártyákat és a 3 év garival semmit sem tudtál kezdeni Szerencsétlen vásárló meg a kiskert macerálta...az meg minket...a Giga meg jót röhögött.Itt is meg volt pattintva a jogászos kérdés,fenyegetőzés a gyártó felé,de sokat nem ért.Aztán mivel kezdett kínossá válni szó nélkül visszavették,de ezt már-már isteni csodaként értékeltük.Gondolom azért az már kínos volt,hogy 30mp-alatt ki tudtad fektetni a kártyát.Szerintem túlzottan is súlyos,látványos hiba volt ahhoz,hogy eltussolják(pedig megpróbálták).Hivatalosan a mai napig nem ismerték a hibát...
UI:Most már értheted Atti hozzáállását(vagy az enyémet).Én közel ültem a tűzhöz és még is alig sikerült a gariztatásom a gyártónál...de ez egy másik sztori
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #6235 üzenetére
Ezt a szolgáltatást az amd előnyként reklámozza konkurenciáival szemben. Buga Józsi mondjuk azért vesz amd vga-t, és nem nv-t, mert biza ő környezettudatos, és úgy van vele, hogy ne fogyasszon játék nélkül az a vga ha nem muszáj. Szépen megnézi az amd honlapját, mondjuk HD5770-et akar venni, és lám boldog, mert ott a szolgáltatás. Szépen megveszi a GB 5770-et, még boldogabb, mert a dobozon ott virít a PP, de mondhatom az XFX 5770-et is. Egyik kártya se nyúl hozzá a ramhoz, ami nélkül pedig érdemi üresjárati fogyasztás nincs. Ez megtévesztés és hibás működésnek is minősül.
Nem a kiskerek és nagykerek copatása a cél, a 2 gyártóra ráhúzni a lepedőt, mert nem 1, nem 2, nem is 3 kártyájuk produkál hasonló jelenséget.
Azért vagyok kíváncsi arra, ki az a független szakértő aki ezt alá tudja támasztani olyan mértékben, hogy jogilag és akár nemzetközileg is megállja a helyét. Nem kívánok egyik gyártóval sem barterelni, nem is lenne értelme, "csupán" annyit akarok elérni, hogy minden érintett kártyát cseréljenek működőre vagy térítsék vissza az árát. Ezért kell mindenképp egy jogász, ide a fogyvéd kevés, ha találunk egy fogyvéden kívül egy nemzetközi független szakértőt és megállapítják a hibát, onnantól kezdve én azt gondolom idő kérdése, de mind2 gyártóra rá lehet húzni a lepedőt.Milka 78:
"Itt is meg volt pattintva a jogászos kérdés,fenyegetőzés a gyártó felé,de sokat nem ért.Aztán mivel kezdett kínossá válni szó nélkül visszavették,de ezt már-már isteni csodaként értékeltük."
Emlékszem a 6850-re, annak is volt visszhangja. Nos, a történelem ismételhetné önmagát Mivel a PP nem csak kis hazánkat érinti, ezért globális szinten lehetne őket támadni. De ehhez mindenképp kell az, hogy szakértők tömkelege tanúsítsa a hibás működéseket. Sok kinti fórum is van, ha beindulna a dolog biztosan csatlakoznának ahhoz a táborhoz, ami innen kiindul. Ha minden ember csak egy másikat keres akinél hasonló probléma van, elgé szép tábor gyűlik össze ahhoz, hogy ne tudjanak terelni és akár sajtóban visszahnagja legyen a net mellett.stol: Ez így van, a gyártó hanyagsága. Akár szándékos, akár a véletlenek műve...az AMD védve lenne, mert a többi gyártónál érdekes mód működik a dolog zömében, legalábbis olyanról még nem tudok ahol nem így van. Az igaz, hogy a GB a mi országunkat kilóra megvenné, ezért én aljas módon úgy gondoltam, hogy ahány fórumot csak ismerek felhívást fogok közzé tenni, akár megkeresem a médiákat, de csak ha vannak szakértői vélemények, addig nincs értelme.
Gondolkodtam azon is, mi lenne ha rivális gyártókat keresnék meg? Sztem örülnének ha 1-2 konkurensük időlegesen csak arra összpontosítana, hogy éppen új vga-t gyártson a hibásak helyett, vagy pedig a szükséges pénzt adja vissza. Abu mester szerint se az XFX se a GB nem áll vga eladásban a helyzet magaslatán, a GB viszont sok lábon áll, az XFX-szel ellentétben, őket már érzékenyebben érintené a dolog.
Szóval ehhez a tervhez kellene nekem minél több segítség. Nem a magam érdekében, én megoldom az ilyesmit jó ph-s lévén, de sokan nem, sokakat átvernek és hülyének néznek._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ha az XFX szlogenje a Play Hard! verzióról Cheat Hard!-ra módosulna, azt sztem ők se díjaznák hosszú távon. Lehetne csinálni egy YouTube hadjáratot is, felhasználó felvenné miként is "működik" nála az ominózus vga PP tevékenysége. A feltételek meg vannak adva, egy monitora üzemmód, 60Hz, kikapcsolt overload. Ezek mellett minden körülmények közt működnie kell(ene) egy az amd által kiadott hivatalos ati driverrel. Szóval vannak 5leteim, csak elindulni kellene valahogy.
-
FuckeR19
senior tag
szevasztok
nagy gondba kerültem. Történt ugyanis hogy vásároltam egy i4-et. (Feladó megbízható hozzátenném)
Ma átvettem csomag üres volt. Annyi volt a gond hogy alul meg lehetett bontani a csomagot sérülés énlkül amit persze a parasztok ki is használtak. Futárcég a zárt csomag kézbesítésével takarózik meg persze azzal hogy aláírtam. Aláírás nélkül meg persze nem lehet belenézni.....
Mit tudok tenni ez ügybe?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Chaser
legenda
válasz FuckeR19 #6242 üzenetére
Itt már csak akkor van gond, ha a futár cég is villant tanúkat, hogy a csomag mindvégig ellenőrzés alatt volt. Akkor meg patthelyzet. Aztán lehet menni polgári perre, de nem látok nagy esélyt arra hogy ebből te pénzt látsz viszont. Ez az én meglátásom, lehet valaki majd mond jobbat.
-
Chaser
legenda
"aki anynit mondott h a cégnek kell jelezni" ebből kiindulva nem. A tömeges dolog jó 5let lenne, csak így már utólag felvételkor azt mondják volt x gramm, kibontva x-y, de köztes időben gondolom senki nem mérte. A futárt kéne rávenni hogy tanúskodjin, de ő meg hülye lenne. Elég ha annyit mond nem emlékszik.
-
Ricardo128
senior tag
Szasztok,
Azért fordultam ide, mert az "Azonnali kérdések órája"-ban nem kaptam választ a kérdésemre.Az lenne a kérdésem, ha jön a futár a szervizelt cuccért, mármint a VGA-m kifingott és a futár viszi szervizbe, akkor a VGA dobozát csomagoljam be és írjam rá a nevem, vagy mit szokás ilyenkor ráírni?
Előre is köszönöm
gölmétcsül ©
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, szerintetek ebben az ügyben hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest