Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Ti vennétek gamer notebook-ot kissé használtan 400 ezer forintért, ha a felhasználási mód nem indokolja a hordozhatóságot?
"A" opcióként ugyanennyi pénzből komplett (monitorostul, perifériástul) gamer PC jönne még szóba full garanciásan, újonnan, saját kezűleg összerakva.
A laptop i7-7700HQ + 16GB RAM + GTX1070 + SSD+HDD (a monitor full HD 17")
Az asztali Ryzen 1600 + 16GB RAM + GTX 1070 + SSD (a monitor QHD 27")- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Muerte #21080 üzenetére
Túlmelegedéstől kell tartani, vagy egyszerűen annyival lassabb / kényesebb a laptop, hogy inkább sztornó? Mik a legjobb észérvek ellene? (Szembeállítva a kényelemmel, amit egy egyben szerelt kész gép [alias laptop] nyújt.)
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Muerte #21082 üzenetére
Köszi!
Szóval, mielőtt nagyon lejáratnám magam, elárulom, hogy a kérdés cseles volt.
Nem nekem kell a gép, hanem egy ismerősömnek. Sőt, ez az ismerősöm már meg is vette az említett laptopot, mert 799 000 forint helyett csak 400 000-ért tudott hozzájutni.
Az én szerepem a sztoriban, hogy november óta folyamatosan engem basztatott, hogy milyen gépet, milyen komponenseket vegyen. Linkeltem neki Hardware Unboxed-ot, Digital Foundry-t, Gamers Nexus-t, de nem, neki az én személyes javaslataim kellettek.
Szóval november óta összesen 15 különböző PC-konfigurációt állítottam neki össze Excel-ben (a folyamatosan változó összeghez igazodva). Aztán valahogy felfedezte a Hardveraprót és elkezdett onnan származó hirdetésekkel bombázni, hogy "Ez jó?" "Ez nekem szerinted jó lenne?" és társai.
Mondanom sem kell, kicsit besokalltam, de türelmes ember létemre hagytam, hadd nézelődjön.
Aztán január elején volt még egy nagy megbeszélésünk, ahol eldőlt az alább írt asztali PC konfiguráció.
...
Erre mivel üdvözöl múlt kedden?
"Te figyi, megvettem ezt a gamer laptopot, mert kurva jó áron volt. Holnap itt van."Ja, szóval kicsit felhúztam magam.
És itt jött a fordulat! Kb. három nap használat után úgy beszart a videókártyája benne, hogy az alaplap nem is érzékelte. Most szervizben van, mert volt még rá valami garancia talán, de ez az eset akkor is maga volt a karma manifesztációja
Legalább a 20 ezres egér+alátét kombója megjött közben (igen, mert a 30 ezres billentyűzet és a 20 ezres egér fontos volt neki, anélkül nem is venne gépet... más kérdés, hogy ezek miatt majdnem visszacsúszott a konfig a 1060 6G-re... )
Szóval, hogy tisztázzam magam: ide csak azért írtam, hogy elvégezzem a reality check-et. Én vagyok-e ilyen hülye, vagy jól érzem, hogy ő a hülye? Megvolt, köszi
-
Johnny_vT
senior tag
válasz KillHates #21086 üzenetére
A kedves hangnem és segítőkész fellépés itt is jelen van azt mondja.
Na meglátjuk mi sül ki belőle. Most megcsináltatja a videókártyát, aztán következőnek ki tudja mi megy tönkre. Egy HP Omen valami-valami a gép típusa egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Muerte #21089 üzenetére
A videókártya az egy dolog, de a RAM is feljebb ment november óta ismét és még megy is ki tudja meddig
Áldom magam, hogy tavaly 16 GB-t vettem a saját gépembe, akkor az 26 ezerből megvolt
Szerk: sőt, az mindjárt 2 éve, nem is tavaly volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Dhampir #21103 üzenetére
Szerintem szó sincs piros szívről, meg kék szívről, inkább más pszichológiai okokra vezethető vissza, ahogyan az én történetemben is (pár kommenttel lejjebb).
Képzeld bele magad a helyzetébe: sokat egyeztetsz egy nálad - a témában - tapasztaltabb emberrel, mindent letisztáztok, felvilágosítást kapsz csomó dologból. Ezek után úgy érzed, hogy már te is értesz hozzá legalább valamelyest, ezért próbálod visszavenni a gyeplőt. Azt hiheted, hogy talán tudsz jobb deal-t intézni magadnak, mint amiről oly' sokáig beszélgettetek.
Egyszercsak hopp felugrik a hirdetés, ami jól néz ki. Az eladó meg persze, hogy adja alá a lovat, hiszen neki a pénzed kell, de te ezt nem tudod. Úgy gondolod, hogy "Na most akkor én leszek a nagyfiú és sokkal okosabb és jobb döntést hozok, mint amire próbált rábeszélni egykori mesterem." Megveszed. Szívsz. Jobb esetben beismered.- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest