Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aktív tag
Nekem volt sok MSI laptopom,overall nem ajánlom a márkát mert ennyi pénzért jobb a kompetencia sokkal.
Mind gyatra rossz, törnek a zsanérok, aztán a GP,GE,GS szériák elmennek, de ezeket a GF,GL, crosshair msi gépeket kerülni kell, menj be egy boltba fogd a kezedbe, tartani is rossz annyira bántó műanyagházat kaptak.
Amúgy MSI-nek annyi előnye van, hogy itthoni szervízük, az Albacomp ahol eszméletlenül cukik és kedvesek.Figyelj ennyi pénzért vegyél egy legiont, vagy dell G szériát az a biztos, miért akarsz ennyire msi-t ? A 32 giga ram tényleg kecsegtető, de ez egy laptop, tehát az olyan dolgokat kell nézned amiket később nem cserélhetsz/bővíthetsz.
Ilyen a kijelző és az anyahasználat, ez a kettő a legfontosabb hiszem ezzel érintkezel a legtöbbet és ezeknek kell bírniuk az éves strapát elsőként. Röviden nekem még a csúcskategóriás MSI GE-75-öm 3 x volt zsanértörés miatt szervízben, pedig nem cipeltem sehova és az első törés után már le se zártam esténként, még is eltört még utána 2x, bár rá guglizva kb minden ge-75 eltört idővel, tervezési hiba volt, de még is bitangáron árulták.Itt HP-n nem nézegettél még használtan sok garis gépet? Lassan feldobom én is caréhúgyé a flagship legion 7 em, nagyon sok jó deal van.
[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
válasz Xerath404 #86052 üzenetére
Csak az a baj, hogy ennyi pénzért nem igazán találok hasonló teljesítményű (-nek tűnő) gépet!
Amúgy nem ennyire akarok MSI-t, hanem ezeket találom meg
A Dell G-ből kb. ilyen teljesítmény, több, mint 100-150000-el drágább... tudom, hogy meg van az oka, de pl. az anyagminőség lehet a legkevesebb, amit bevállalhatok. Mondjuk ez a zsanértörés azért kicsit visszatartó (de ezért van 3 év gari )[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
válasz Xerath404 #86055 üzenetére
Amit néztem, az 140Wattos 3060...
Konkrét határ nincs, de olyan 500e körül van a lélektani határ, amit nem szívesen lépnék át. Ez is azért, mert mindig elindulok valahonnan, és akkor ez kicsit drágább, de jobb, akkor attól egy másik megint kicsit drágább, és így tovább. Ezért van ez az 500e körüli összeg! -
addikt
válasz Xerath404 #86052 üzenetére
Nekem aztán jól esett a szívemhez nőtt MSI gyalázást olvasni. Igaz GT széria miatt nyilván nem értem ami mindig a csúcskategória volt MSI-nél. A zsanérok nálam picit sem gyengültek, igaz vigyáztam is rá. Az általánosítás nem biztos hogy jó út, sem az esetleg hány kilós kézzel csimpaszkodunk a kijelzőnk fel és le nyitás állapotát tesztelni az elvárásainkhoz igazítva gyors mozgatással. Minden mozgásban van, vagy van személyes tapasztalat egy adott típushoz vagy nincs és akkor olvasgatunk meg találgatunk.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz Xerath404 #86055 üzenetére
A hűtés lehet ugyanolyan egy adott típusnál, itt sem kellene találgatni hanem pontosan betenni a két laptop hűtés modul fotóját. A mester szokott ilyet ide rakni mikor meg akar nekünk mutatni valamit hogy lássuk a saját szemünkkel.
Mai téma volt a vbios. Ha a hűtés jó akkor mehet rá erősebb vbios.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
aktív tag
Miki, a te MSI-d egy olyan korból való konstrukció amikor még ennyire pofátlanul nem ment a fillér baszás, a designe is teljesen más, plusz a te géped egy DTR számoltak a szétbarmolással, így normálisan is tervezték meg gondolom.
Amit írok azt ezernyi reddit tapasztalat, kép, videó alátámasztja, linkeltetem is, továbbá van több vidije Jarrodnak ahol külön teszteli az adott modellt is.Az MSI sokat esett az elmúlt években, fénykorát sztem a dominatorral élte.
Az MSI alsó kategória nem létezik annyira rossz, a közép GP kategória a best deal mert megfizethető, de nem jobb mint egy legion es kezdetnek drágább is volt. A GE/GS jó de flag ship, kurva drága es nem jobb mint egy legion ami ezerszer olcsóbb.
Nagyon óvatosan nyitom hajtom csukom a laposaim, KH is tudja a zsanérokkal milyen a viszonyom, az 5pro nál is behaluztam dolgokat, jartam is vele csepelen.Nem értem hogy miért írod hogy találgatok, venned kellett volna a fáradtságot és utána nézni az állításaimnak, bár akkor a posztod meg sem született volna.
Az MSI az rtx 3xxx széria megjelenése táján re designe olta a gépeiket, a zsanér törések miatt(főleg gp/ge 17 colos gepek törtek), de az MSI a mai napig 3 csavaros lefogással rögzíti a hűtést a cpu-n ami megint undorító mert spórolnak egy csavart/gép es cserébe kapsz egy cpu t ahol magonkent 5-7fok eltérés lesz És igen az ilyen dolgok rontanak egy overall gép megítélésén egy csavar miatt simán kerülhet egy tier el
lentebb a lapos mint ahova alapból kerülne.A másik, tudod te az a 14magos intel mennyire melegszik tisztes laptopokban, majd egy alsó kategóriás MSI megbirkózik vele hosszabb távon? Ennek is csak utána kell olvasni reddit, más nyelvű fórumok, sehol nem ajánlják a lapost.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #85971 üzenetére
Most már ismét feltornászták az árát, € 799 volt és € 1.149 lett a Lenovo Legion T5 26AMR5.
Amíg € 799 volt az ára (320 - 330 000 Ft körül), annyiért vélhetően megérte, mert habár PC, de ennyiért RTX 3060 konfigos notebook nincsen.
Idehaza félmillió forintocska fölött kezdődik az ára ennek a konfigurációnak (de többféle is elérhető, amik még drágábbak).
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Apropó VBIOS, pár percet játszottam az új biosos 3070-el teljesítményben nem lehet nagyon észre venni a különbséget ahogy hőmérséklet téren sem. Én inkább ott lepődtem meg vagy vettem észre különbséget hogy sokkal finomabban, gördülékenyebben futnak a játékok ezt FH5 alatt vettem észre jobban ami nagyon "durván, darabosan" futott a 140W-os biossal valamint Shadow of the tomb raider utolsó előtti része is gördülékenyebben fut. 130-140W között van most a teljesítmény olykor-olykor bele nyal a 146w-ba. Korábbi bios esetén ez 130W-nál körül volt a teljesítmény csúcs és ritkán ment el 140-142W-ig. Még utána kell nézni hogy tudom azt a teljesítmény elő csalogatni az új BIOS-sal amit a fórum társak mutogatnak a 150W-os R7 5800h-s laptopok esetén. De egyenlőre ez is meg teszi hogy "szabadabban" fut a gép.
-
MaxxDamage
félisten
No igen, a GT az nem GP vagy miegymás....a GT volt a csúcs MSI-nél.
Nekem is volt és nagyon szerettem, akkor az volt ami mindent vitt!
Jelenleg a Clevo ami ilyen.
Dell G7 ami nálam nagyon nem jött be, ilyen alapgép érzetét keltette, anyagminőség és minden más téren is...
Asus akkori (G752VSK) csúcsa is jó benyomást keltett, aztán a végeredmény kudarcot vallott.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Speedy007
őstag
válasz Pocok256 #86063 üzenetére
Lenovo Legion 7 R7 5800H RTX 3070 140W helyett tegnaptól 150W. Innen szedtem le a biost és ezt használom [link] meg néztem a Device ID-t hogy egyezik az enyémmel .
Csináltam egy BIOS mentést biztonság kedvéért (eddig nem szoktam ilyet tenni). Utána ezt szedtem le [link] és végezetül ennek a videónak köszönhetően tettem fel [link]
Mind eközben a lényeg az hogy a rendszer a VEGA VGA-ról fusson. -
addikt
válasz Xerath404 #86059 üzenetére
Nem véletlen nem állok be a sorba és veszek ilyen vékony minden az alaplapra forrasztott borzadályt ami aztán a nagy vékonyságban megsül. Az összes gyártó beállt ebbe a sorba, megy a kartellezés, a jót mindenki kivezeti a hamarabbi anyag elhasználódás és a hardver teljesítmény elévülés felé erősítenek, a bevételi szempont mindenek felett. De én úgy gondolom ez minden mostani a nagy átlag vásárló által még elérhető áron kínált laptopra igaz kisebb eltérések mentén. Ha megdolgoztatod nem lesznek nagy különbségek, mert az hogy ilyenek a mai laptopok abban a gyártók fű alatt megegyeztek, és egyik sem fogja szándékosan tökön szúrni magát hogy a többitől sokkal szarabb teljes portfóliót hozzon ki. Nem lennék meglepve ha az összes gyártó mögött ma már egy kéz irányítana. Amíg a garancia él addig nagy bajod nem lehet cserélik ha kell, utána meg a jó Isten, hisz csak bérled a laptopot valójában nem a tiéd.....szeretnék.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz Speedy007 #86061 üzenetére
Én megmértem azt a 10W + dolgot benchmarkban hogy azért lássam. Kellett a szívemnek. És az rtx 5000-nél sokat hozott 80-ról 90-re váltás. A 90W már egy rtx 3060-at hozott, csak nem volt stabil a vbios, egy idő után a vram-mal gondok támadtak és vissza léptem.
Azóta azon morfondírozok vajon az újnak eladott mxm vga előző tulajdonosa nem bányászott-e vele mielőtt eladta nekem jó olcsón, mert a kártya 110W-os.
(a vramok koszosak is voltak, látszott hogy használva volt a többi kártya résszel ellentétben, még a gap padok is teljesen gyári.....volt ott ügyeskedés mert újnak volt hírdetve)Örülök hogy ez neked összejött.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Superposition esetén nem vettem észre a különbséget bár Windows 11-t használok ami esetén túl szoszifikált a teljes teljesítmény kihozni mivel legalább "3 kapcsoló" van benne amivel a teljesítmény lehet fokozni de jól állítod be akkor jó pontszámok jönnek össze de nekem egyelőre meg a 140W-os verzió eredményei jönnek elő. Holott aki használ itt 150W-s verziót annak már 7-sel kezdődik az Extrém pontszámok 1080p-n ezért mondtam hogy utána kell még járnom vélhetőleg a CPU-t kellene hozzá igazítani még szerintem
-
addikt
válasz Speedy007 #86073 üzenetére
Kellene ellenőrizni. GPU-Z adatok. Az új vbios-nak látszódnia kellene.
A Superpositionnál a +10W upgrade nálam extreme állásban kb 400 pontot hozott.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Speedy007 #86073 üzenetére
Nem fog többet fogyasztani mint a gyári beállítások,vbios mod önmagában még kevés hozzá.Már írtam hogy Legion Toolkittel létre kell hozni egy egyedi teljesítmény profilt és ott kell felhúzni a gpu boost tdp-t maxra.Csak ezzel a profillal fogod megkapni a valós 150w TDP-t.Nekem még nem volt időm próbálni sajna,talán majd ma.Ha megvan a tuti módszer beírom majd.Egyébként valaki írta a 3060-at hogy jó lenne neki is a +10w,ott ugyanez az eljárás működik
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speedy007
őstag
válasz mihione #86078 üzenetére
Valahogy sejtettem ezért mondtam hogy utána kell még járnom. De így is sokkal jobb mert nem annyira "karcosan" megy. Fogyasztás téren érződik mert 130w körül volt állandóan a teljesítmény csúcs most ez 140w. Ha jól rémlik ilyenkor nem csak +w-ot kap a VGA hanem órajelet i nem remélik hogy korábbi bios esetén meg lett volna a 2000mhz kis híján
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Speedy007 #86079 üzenetére
Lehetséges,ma sztem lesz időm én is mókolok vele kicsit.Bár nekem alaplapcsere óta tudja a 140w-ot tartósan mint most nálad.Az se mindegy hogy a vbiosban nincs-e esetleg eltérő frek/fesz tábla.A karcosság amiatt lehet hogy ugrál a freki le fel terhelés függvényében,erre jó megoldás egy custom curve beállítása.
-
-
Mart1n
csendes tag
Sziasztok. A véleményetekre vagyok kíváncsi. Mennyire gáz, hogy csak 60W - os boost 75W 1535 MHz a 3050ti ebben a gépben? [link]
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz Speedy007 #86081 üzenetére
Igen,vannak jatekok amik haklisak az oc-ra.
Kiprobaltam a 150w vbiost de akarmit allitgatok nem jon ki az a plusz 10 watt.Legion toolkitben kell allitani.maximum power limitet 35-re aztan az also csuszkat 35w-ra huzni folotte meg 0-ra,elvileg ezzel lehet aktivalni.Szerk:elvileg sima legion 5-on nem mukodik csak 3060-al,3070 csak pro
[ Szerkesztve ]
-
ezrrl
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Nitro 5 (Ryzen 7, RTX 3060)laptopról lenne szó. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire normális az, hogyha töltőn elindítok egy nagyobb igényű játékot, akkor hátul, ahol a töltő van, elkezd a gép ciripelni, ha kilépek a játékból befejezi, ha játék közben kihúzom a töltőt akkor is befejezi, de amint visszadugom vagy visszalépek a játékba újrakezdi. Mi lehet probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Szia,
Bővebben, ha érdekel
Coil Whine◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs