Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Frozen #78642 üzenetére
MaxxDamage "
elavult" laptopját 128GB -ig lehet megpakolni, még az én régi ócskavasam is tud 32-ig menni(2013-as év)....ne már! Van olyan játék ami jóval 10 fölött zabál és ügye a Win is lefoglal kinél mennyit. Egy új erős játékos gépnél ez nagyon gáz hogy csak max 16, nem beszélve arról akkor azt hány évre tervezték, meddig tudod jó érzéssel használni? És csak játszani használható?Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Frozen
addikt
A 14 esben lehet forrasztva van de normalis ember nem vesz 14 est. Amugy a 17 esben simán cserélhető..... Azert szerintem egyeseknek nagyon nagy az elvarasa legyen vekony legyen bene minden cserélhető mindenből a legerősebb legyen benne stb... Oedig sajnos ismerni kellene hogy kompromiszumot kell kötni. Kinek mi jon be tokeletes masina nincs a legionok sem azok ott is ram cserek stb plusz kiadasok stb... Na meg meg a bios is le van folytva.... Es lehetne sorolni valamilyen szinten mindig van kompromiszum.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Raymond
félisten
válasz Frozen #78653 üzenetére
"A 14 esben lehet forrasztva van de normalis ember nem vesz 14 est."
A 14-es volt linkelve az eredeti hozzaszolasban, onnan indult a dolog es arrol votl szo hogy az a 16GB limit nem koser ezekbe a gepekbe."Azert szerintem egyeseknek nagyon nagy az elvarasa legyen vekony legyen bene minden cserélhető mindenből a legerősebb legyen benne stb..."
A tobb mint 16GB RAM lehetosege nem egy exotikus elvaras meg olcsobb gepeknel se mint a Razer 14-es ugyanabban vagy kisebb meretben. Fuggetlenul attol hogy forrasztva van vagy nem. Mostanra a Dell XPS-nel is sikerult 32GB SKU-t kesziteni pedig forrasztott a RAM ott is. Annyi a megkotes hogy ezt nem fogjak az olcsobb (i5 es kis SSD pl.) SKU-nal kinalni csak a nagyoknal (i7+). Ez teljesen normalis.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Frozen
addikt
válasz Raymond #78654 üzenetére
Mint írtam bőven elég a 16Gb. Semmi értelme a 32 nek ez csak egyenlőre menőzes és a felhasznalok 99% nem hasznalja ki. Ezert teljesen felesleges a 32 belerakni es radobi meg 200 eurot az alapara hiszen 1% ert nem az a biznisz. Mire nem lesz elég a 16Gb addigra a proci és a gpu is kevés lesz.
Mai napig van regi gepem 8Gb van rajta zokkenomentesen megy rajta a windows 11 meg apró jatekok is mennek ,de ez sem a 8Gb miatt hanem a gyenge cpu es a gpu miatt korlatozodik be.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Pocok256
veterán
válasz Frozen #78653 üzenetére
Micsoda elvárás tényleg ezek többnyire gamer vagy fejelsztői gépek lesznek mivel ezekre utazik a RAzer tehetős emberekre oda pedig 16 giga kurva kevés. Én a 14 es ről beszéltem nekem pont jó lenne mert pici elfér az asztalon ereje van elég viszont mivel nincs 32 es opció kuka.
Semmi spécit nem csinálok a gépemen csak programozok ...
Hétvégén még egy Halo t is elindítottam ott kb el is fogyott a ramom ... ezen spórolni és nem adni 32 gigás opciót faszság egyszerűen. Pedig nagyon cuki a gép
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Bedepi
tag
válasz Raymond #78634 üzenetére
Az írásomat nem csak a laptopok témájában fejtegettem. Igaz ez cipőre, ruhára, telefonra. Minden olyan dologra, amire igazából nincs szükséged, de miért ne, mert megtehetem alapon megveszed. Örülök ha te azok táborát erősíted, akik nem ilyenek, és annak is, hogy nem sok ilyen embert ismersz. Én sajnos jó pár ilyet ismerek, és hidd el, ha nem lenne igazam, akkor nem ez lenne a bevált szokás, a gyártók részéről sem. Ha nem veszed = nem gyártják (legalábbis egy idő után).
-
Frozen
addikt
válasz Pocok256 #78656 üzenetére
Majd egy reszletes memoriakepet tegyel mar fel megis mi a banat csokol neked be ennyi ramot ahogy nezem 2400 as is meg lassu is
Tudni kell ,hogy a windows hajlamos megzabalni a memoriat ertelmetlenul,ertsd ha 32 van a hepbe akkor nem lesz ures jarat. Ha pedig nincs akkor meg kevesebbet fog elhasznalni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A jó hővezetésen kívül; minden
-viszonylag hamar diffundálódik: olyan egy-másfél év alatt, de ez szerencsére eszkalálódik
-nem valami környezetbarát
-vezeti az áramot, tehát körülményes felhordani
-drágaTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Bedepi
tag
válasz GyMacs #78636 üzenetére
Az a baj, hogy ez azért nem mérhető ténylegesen, mert a 3060-asokban is jócskán van eltérés. pl 90w-130-ig is mehet, géptől függően. Így minden mérés mást mutat. Ezért kell jól megnézni, hogy hány w-os az amit az ember szeretne megvenni. Régen ezeket külön jelölték, ma már nem. Így aki nem elég körültekintő a témában, az meglepődhet.
-
Pocok256
veterán
válasz Frozen #78658 üzenetére
Mint mondtam fejlesztő vagyok szerverek futnak a gépemen selenium php nginx dockerben. Aki pedig grafikus ott pedig a képszerkesztő fogja felzabálni. Ha pedig játszol akkor meg az.
Most még játékra neccesen de elég lehet 16gb de már itt is kevés egy discord twitch meg slack meg egy két egyéb már chrome ba megzabál 2-3 gigát...
De itt egy kép és ez még nem is a legnagyobb project ez csak egy icipici...
Ram sebesség meg vicc valós felhasználásba 0000 diffi van egyedül e penis mérésbe van kimérhető differencia meg ha esetleg amd géped van akkor talán. Amúgy aztán méregetheted a 2400 vagy 3200 es ramokat ... sőt ez önmagában semmit nem mond mivel az időzítéseket nem láttad
Elfelejtetted hozzáírni hogy KillHates kell hozzá és ez a hozzávaló elég véges
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Frozen #78655 üzenetére
"Mint írtam bőven elég a 16Gb. Semmi értelme a 32 nek ez csak egyenlőre menőzes és a felhasznalok 99% nem hasznalja ki. Ezert teljesen felesleges a 32 belerakni es radobi meg 200 eurot az alapara hiszen 1% ert nem az a biznisz. Mire nem lesz elég a 16Gb addigra a proci és a gpu is kevés lesz."
Ilyen alapokkal nincs sok ertelme barmirol is diskuralni. Ki kene menned az ajton kivulre picit es korulnezniPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Frozen
addikt
válasz Pocok256 #78661 üzenetére
8-9Gb ramhasznalat meg valami salang melle ez nem valami sok szerintem ide is elég lenne bőven a 16Gb
Majd orobáld ki hogy kiveszed az egyiket es mi megy el es mi nem a gepen majd akkor fogsz nagyokat nezni. Oke a dual miatt valszeg hatranyba lesz,de nem hinnem hogy memoria gondok lennek.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Pocok256
veterán
válasz Frozen #78664 üzenetére
Oké mester
Hidd el van, látom a kolégákat mit swappol a gépük 16 giga rammal ... egy egyszerű wsl ki be lépésnél már gondok vannak ...
De igazából tökmindegy ez szerintem gáz, hogy 16 giga ramot adnak 2022 ben egy csúcshardverbe Főleg, hogy még cserélni se lehet
A másik meg az, hoyg olyanba szólsz beel amibe 0 tapsztalatod van .. Mibe szoktál fejleszteni ami alapján kijelnted, hoyg ez bőven elég ?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Mar a Chrome es a Teams paros is megzabalna a 16GB felet es akkor meg csak hetfo van, pentekre sokkal durvabb lenne a dolog. Mert hetkozben azert nem eppen optimalis ha naponta ki/be kapcsolgatnad vagy restartolnad a gepet. Hetvegere ha csinalod akkor meg elmegy, de nekem meg ugy is csak sleep van Par hetente van restart csak. Ha raadasul valami kuncsaft vagy projekt miatt Slack is kell akkor lottek a 16GB-nak. Es meg csak ezutan inditanad a valodi munkaeszkozoket.
Photoshop es AfterEffects-nel pedig szinten kell a RAM mert nem kell semmilyen batar nagy projekt hogy a 32GB is szukos legyen. Unity es Unreal ugyanaz.
Szerk: megneztem neked a melos gepet most. 15 nap az uptime es a 32GB-bol 16 foglalt a tobbi file cache. Nem fut semmi csak Chromium, Firefox, Teams es Remmina ket kapcsolattal.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nggabi
félisten
"Minek neked 32GB ram? Mert csak " El lehet lenni 16-al is, max dolgozik az ssd. De ideális már egy újabb gépnél a 32.
"szenyor dzsíííí"
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz echterion #78652 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, és számos tesztben láttam a kevés RAM visszafogja a gép teljesítményét komoly mérhető fps-el. A 32-64 lehet számos user esetében "felesleg" kategória ha nincs kihasználva szvsz
Nekem átlagban eszik kicsivel 8GB felett a lapos, de bele tud lépegetni a 10-be is. A 8GB-al gamer gép meg nettó öngól
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
addikt
válasz echterion #78652 üzenetére
Nem fps a kérdés, olyan ár és felhasználási kategóriánál ér téged szankció aminél korábban elképzelhetetlen volt, mit pont a sokoldalúság jellemzett, arra használtad amire akartad. Most már eljutottunk oda hogy mind szoftveresen mint hardveresen piszkosul nyirbálnak.
Pár fps-t lehet azért nyerek, de ez most más miatt. Kicsit megpiszkáltam a dolgokat, máshogy mint régen akkor nem mentem vele semmire, most stabil.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz Bedepi #78662 üzenetére
A réz szívja fel az eutetikus fémet, efektív ez elég hamar megtörténik, tehát ha a jövőben romlik a hűtés, az azért van mert a mozgatással kidolgozza azt aminek még a proci és a hűtés között kellene lennie. A delidelt desktop procik vasazását nem kell megújítani, hiszen a destop dobozt eleve nem cipeli annyit az ember, meg az stabilabb-merevebb is mint egy notebook. A legjobb lenne valami olyasmit kitalálni ami olyan krémes állagú mint a hagyományos paszták, de mégis folyékony fémes cucc.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #78671 üzenetére
Na, laposon nem tudom kipróbálni, de asztaliból van nálam egy olyan gép, amibe 32-t is tudok pakolni, majd letesztelem a Valhallával meg a Forza 5-tel egy 2080S társaságában. Kíváncsi leszek azokra az extra fps-ekre.
RM007: a szükségességet és a rugalmasságot külön kell választani, de igen, van az az árkategória, ahol szerintem is elvárható a 32-es opció és a 14-es Razer szerintem is ez a kategória.
-
MaxxDamage
félisten
Nálam így fest "üresjáraton"
4 alkalmazás (30 chrome ablak, 280 torrent folyamat "befejezett")
122 háttérfolyamat
98 Windows folyamat◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pocok256
veterán
válasz MaxxDamage #78675 üzenetére
Hát erről van szó kb semmi nem fut és 10 giga.
-
GyMacs
csendes tag
válasz Bedepi #78660 üzenetére
köszi szépen. Azt én is látom, hogy van belőle minden.
A 80W nem is tudom, hogy hogyan jön ki, mert azt látom egy rakás cikkben, hogy 60-115W a GPU, és erre tud jönni valami 15W "turbo".
Mondjuk meg is ijedtem, mert a GPU-Z-ben 80W-ot írt, az nVidia kontroll panel szerint 130, de a meghajtom, akkor 130-ig elmegy a monitoring szerint. -
FőDudu
veterán
válasz Chiller #78681 üzenetére
Pedig valamelyik Jarrod tesztben eleg komolyat villantott a GPU vonalon...
Mar ha jol emlekszem. .
Mert ugye a 14 es 15 collos Razerek eleg verszegeny GPU-val keszulnek (tan 115W volt a max amit a sajatomon lattam), de a 17-es tan 150w plusz boost ami igen jelentos kulonbseg.
Kar, hogy az a 2 pocs venti a touchpad alatt hangosan vonyit a userek szerint, mert amugy otletes dolog.
Meg ugye nagyobb akku sem artana, olyan 99,9Wh ahogy mas normalis gepnel. Azt meg fel engednek a repulore.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pocok256 #78677 üzenetére
Na ez az...!
Épp ezért van 64GB és remélve egy darabig elég lesz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Frozen
addikt
válasz Raymond #78666 üzenetére
Mint irtam a felhasznalok nagy reszenek tobbsegnek eleg a 16 es evekig meg eleg is lesz. Ezen kivul egy papirbekony gep nem szerverkedesre meg videovagasra stb van mivel a papirvekony hely a hutes miatt nem fogja tudni leadni a kakaot ami benne van. Fent leirtam mindig kell kompromiszumot kotni es par embernek magy az elvarasa. Ennyi erovel mondhatnank 64 gigat is de feleslegesen dragitana a gepet es szinten nem volna kihasznalva ...
-
Raymond
félisten
válasz Frozen #78692 üzenetére
"Mint irtam a felhasznalok nagy reszenek tobbsegnek eleg a 16 es evekig meg eleg is lesz."
Ennek semmi koze ahhoz hogy szar dolog a linkelt Razer 14-et csak 16GB-al szallitani."Ezen kivul egy papirbekony gep nem szerverkedesre meg videovagasra stb van mivel a papirvekony hely a hutes miatt nem fogja tudni leadni a kakaot ami benne van. "
Meanwhile, in the real world..."Fent leirtam mindig kell kompromiszumot kotni es par embernek magy az elvarasa."
A kompromisszumkotesnek semmi koze a Razer 14 RAM limitaciohoz sem ahhoz hogy szerinted 16GB mindenre eleg mert latszolag nulla tapasztalattal irsz ilyeneket."Ennyi erovel mondhatnank 64 gigat is de feleslegesen dragitana a gepet es szinten nem volna kihasznalva "
Mondhatni lehet sokmindent, de azert nem art ha a diskura a temanal marad es lehetoleg ertelmes szinten.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Evil Snowman
őstag
válasz Bedepi #78633 üzenetére
Sajnos ebben teljes mértékben igazad van. Ugyanakkor az emberi oldal mellett a gyártói oldal is ott van, hogy ezeket a mostani termékeket (egy-két gyártótól eltekintve) direkt úgy tervezik, hogy a gari időig kihúzzák. Ha megnézed egy-két autó gyártó kivételével a nagy átlag 3-5 év garit ad. Pontosan tudják, hogy ennyi év hitelre vesznek átlagosan az emberek autót, így mire kifut a hitel, addigra a gari is és a legtöbb ember már nem akar zsebből fizetni olyan szervizelésért, amit korábban a garancia lefedett, hanem akkor inkább bevállal megint 3-5 év hitelre egy 0 km-es garis autót. Így pedig pörög az autógyártói és a banki hitel kihelyezős biznisz.
Nekem itthon van egy 2003-as Accordom, van benne 105.xxx km és minden kívánalmamnak megfelel. 4 elektromos ablak, napfénytető, elektromos csomagtérajtó, 2 zónás digitklíma.
Nincs semmilyen "here simogató" tök felesleges elektromos bizbasz, út tartást majd én azt manuálisan intézem nem kell az autó segítsége, tekintve, hogy a "fapados" cégessel heti 2500-3000 km-eket megyek; parkolni engem még anno 2004-ben megtanított az oktatóm, szóval se radarra, se kamerára nincs szükségem. Kötelezőkön kívül semmit nem kér a szívó benzin motor, szóval addig fogom hajtani, amig el nem fogy hozzá az alkatrész, vagy be nem tiltják a belső égésű motoros autókat. -
Evil Snowman
őstag
válasz Pocok256 #78641 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy a Razer sosem a csóró országok piacát célozta meg elsődlegesen, hanem olyanokat, ahol hordozható gaming-re az ember vesz egy forrasztott 16GB RAM-os 14-es notit, melóra meg vesz egy Blade Studio-t 32 vagy 64 GB RAM-al.
Ettől függetlenül értem a részben jogos aggályodat, de sajnos a nagy cégek nem a csóró és kicsi célpiacokhoz fognak igazodni.
-
nagyúr
válasz Evil Snowman #78695 üzenetére
Az egész gaming ipar nem a csóróságról szól.
-
Frozen
addikt
válasz Raymond #78693 üzenetére
Gamer topik.. jatekra eleg a 16. Felesleges egy hep arat novelni zobb szaz euroval a semmiert. Roviden tomoren de gondolom ratolnanak meg 500 eurot egybol nem tetszene. Van masik gep is a piacon nem csak a razer lehet valogatni. Akinek keves vesz olyat amiben cserelheto ez az amaz vagy vesz egy asztalit. Amugy gaz hogy a temarol beszelunk es idekerul a fejlesztes meg a szerver meg a tobbi ide nem tartozó dolog,hogy arra keves a ram hat ez van el kel fogadni es továbblépni... gyarto azt gyart amire igeny van!
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Mikulásbá #78696 üzenetére
Nagy igazsag!
Mar a belepo szintu cuccok is fajdalmasan sokba kerulnek mondjuk egy atlag fizeteshez kepest Magyarorszagon. Es igazan csak mostanaban ugrottak meg de durvan.
Mar ami hasznalhato. Mert ugye szart mindig lehet kvazi olcso(bba)n kapni - de vegul ugyis az lesz a legdragabb
Amilyen Legion5 Pro konfigot 1030 Euroert toltak a Szlovakoknal az most kb 1500. Ez kb 50% aremelkedes.
Szerk: Na jo, 1423, de az is vagy 40% difi...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Pocok256
veterán
válasz Evil Snowman #78695 üzenetére
Értem amot irsz de nyomj már be bf 64 fős multit twitch full jd srreammel egy slackel meg egy discorddal, háttérben pár memória zabálom steammel uplayel originnel aztán mond hogy elég játékra... kirvara nem eleg.
Frozen kommentjére reagálva...
Frozen által hozott erv meg hogy papircekony gép nem szerverekedesre meg videó vagasra való lol te nem tudod mit beszélsz. Macbook pro sem vastagabb na most 10 kollégambol 9 nek az van... tudod mit csibalnak rajta videót vágnak meg programozbak ergo szerverkednek. Wow amazing. Annyita birom ezt a toponot higy a legjobban hozzá nem erto karog mindog a leghamgpsabban.. ezért is írok ide felevente egyszer kb van 5-6 tag itt aki respect tobbi az fogalmatlan már megbocsáss.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- M1 pro verő, Macbook AIR 13' M2/ 1TB / 24 GB RAM / Apple Care + 2025 / US BILL
- Acer Nitro AN517-52
- Asus használt laptop 15,6 lcd, 2GHz proci, wifi, internet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- AKCIÓ: Core i7-EliteBook 8540w Workstation-8G DDR3-128G ÚJ SSD-Quadro FX 88M Grafika-Olcsón eladó.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs