Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIOS
tag
Írtam alternatívát...gondoltam elég lesz...nem Super Mariozni akartam volna rajta. 15.6 bőven elég sok utazásom mellett. Napi 5-6 óra játékra. Nekem ez ingyen volt További szép napot!
-
kirjak
aktív tag
Senki sem válaszolt neki, nem csoda hogy ezt vette.
A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T
-
Muerte
Topikgazda
válasz kirjak #30354 üzenetére
Én totál nem vagyok képben az új gépek árával 400 körül,meg alatta,felette sem...
Azért ha visszaolvasott volna 1-200 oldalt,voltak itt jó leírások,ajánlások,főleg Darth_Revan részéről.
A keresőt is lehetett volna használni erre a célra,aztán ha van már egy adott típus, akkor tudunk segíteni,pro-kontra milyen a kiszemelt gép. -
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #30348 üzenetére
Viszont cserébe az itthon kapható gépek közül a legjobb supporttal rendelkező !
-
kirjak
aktív tag
válasz Muerte #30357 üzenetére
Persze igazad van, de ha vissza olvasna, nem is kérdezne.
Ha meg már kérdez, azon a sok ezer hozzászóláson keresztül amire volt energia (pl. az általam kihagyott időszakban) azért gyakorta esett szó olyan dolgokról amelyeknek vajmi kevés köze van gamer Notikhoz, ő pedig most egy ehhez fűződő kérdést tett fel amit le sem kakkantottak.
Most hogy megvette már érdekes a téma mekkora buta döntést hozott különböző szempontokból.
A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T
-
Darth_Revan
veterán
Találkozott már valaki olyannal hogy G-Sync mellett is akadozik egy játék úgy hogy CPU és GPU órajel stabil és nem ugrál ?
5 játékot próbáltam ki, többsége megy simán de az összesnel véletlenszerűen megakad 0.05 secre a kép ..vagyis nem is is akad, olyan mintha ugrana egy framet.
NVCP-ben próbáltam pre rendered frame-t 1-re állítani és picit segített.
Illetve van játék ahol mozgasnal egy pillanatra olyan mintha G-Sync nem is menne .
Órajelek stabilak és a képkocka szám is minden játéknál 60 fölött van, ezért nem is értem.
Már 2 napja kínlódok driverek és különböző w10 verziók teszzelgetesevel, de egyik alatt sem tökéletesek...akkor dobtam majdnem ki az ablakon amikor pl Rise of the Tomb Raider végre jó lett, de újraindítottam a gepet és megint megjelent a frame skippingTáp szerintem rendben van, első bekapcsolás kor ugyan elég visitó hangot adott ki, de már alig hallani és az órajelek sem ugralnak használat közben.
Hőmérsékletek is tökéletesek, GPU 75c alatt, CPU pedig unlocked tdp-vel is 80c alatt.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz kirjak #30354 üzenetére
Hát, van erre szakosodott topik is, itt inkább akkor tudunk segíteni, ha feldob pár általa kinézett alternatívát. Azért a legjobb vételek felkutatása mindig időigényes dolog, nem csak arról szól, hogy melyik a legjobb gép, mert az árak folyamatosan változnak.
(#30364) Darth_Revan: Én a WoT-tal kínlódok, egyszerűen nem megy a g-sync, nem tudom lekorlátozni 60 fps-re, csak akkor, ha kikapcsolom a g-sync-et. Ugyanez volt a Predator-omnál korábban, de már nem emlékszem, hogy oldottam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz Darth_Revan #30364 üzenetére
Hogy te miket észre nem veszel tuti te vagy a terminátor, keresed John Connort.
-
Ájvé
veterán
válasz Darth_Revan #30348 üzenetére
Nem olyan rossz a kijelzője. Én mondjuk 1130€~366000 Ft-ot fizettem érte, türelmesebb lennék és vártam volna fekete péntekig akkor 1030€-ért is megkaptam volna. Max-q-t is mindig lesajnáljátok, mint írtam 1670 Mhz-re is képes felmenni, szóval nekem biztos bőven jó. CPU viszont egy kazán, pedig 8300H van csak benne.
(#30363) Medocsabi:
És mit? MSI amibe beleszakad a csavar (ha jól olvastam itt).[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #30371 üzenetére
Hát én ehez a részéhez nem értek semmit sem.Volt kb.2 hónapig gsync-kes Asus 751-em,azon a Dying Light gyönyörűen tükörsimán futott vele,de más játékkal nem néztem.
-
Medocsabi
addikt
Konkrétan nem néztem gépet, csak javasoltam a honlapot
Egyébként meg kövezzetek meg, de 400 alatt itthonról lehet ám hogy én is inkább a dellt venném. lehet hogy "csak" maxq 1060, és nem 6 magos i7, de tutihótziher hogy lehűti a vasat mókolás nélkül, és 3 év a gari. Mert ugye egy gamer notinál sosem csak a hardvert köll ám nézni. (legalábbis annó mikor szűz kislány voltam noti téren ezt sulykolták a szakik (azóta persze vén f@sz lettem nyilván )
Az más kérdés hogy én enniyt sosem adnék ki laptopért. -
Medocsabi
addikt
válasz Dhampir #30374 üzenetére
Többek között mostanság megint beszippantott a retro, dune200, command&conquer stb megy... ja meg Half life. Ezekhez kell ám vas! Meg most amire jobban vágyom az egy 60-70" 4k tv a konzolhoz, kicsinek érzem már a 47"-t.
+ az itt olvasott tapasztalatok alapján a lenovo itthoni szervíz még mindig katasztrófa[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Medocsabi #30375 üzenetére
A 960M-et le tudta fogni a Half-Life 2, valamit valószínűleg nem kellett volna bekapcsolni az Nvidia beállításokban.
Visszatérve Delles G5 "vizekre", support ide vagy oda, elég sírón nevetséges az, hogy 400.000 Ft-ig csak 1050 Ti-t kapunk a Delltől...
Ugyanaz a CPU + VGA a Lenovo Legion Y530-ban, 128 GB SSD nélkül 270.000 Ft-ba kerül, ráadásul tesztek szerint a hűtése sokkal csendesebb a G5 5587-nél.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #30369 üzenetére
Ott csak gsync van, mint opció. Kipróbáltam mindkét opciót ott, a játékban is ki-be kapcsolgattam a vsync-et, de nem akarja az igazat. Majd ha lesz időm, végignyálazom az itteni hsz-eim, hátha beírtam ide, hogy anno mi volt a megoldás.
Amúgy ha már képfrissítés: a gépemben lévő panel frissítését lehet picit tuningolni 75Hz-re?
(#30370) Muerte: Így jár az, aki nem nyitott az újra.
[ Szerkesztve ]
-
craze
csendes tag
Sziasztok!
350-400 között szeretnék venni egy gamer laptopot, tűrhető aksival és 1060-as karival. Nézegettem az Asus TUF FX505-öt, az MSI GP63-mat és az Acer Nitro 5-öt. Szerintetek melyikbe érdemes pénzt invesztálni? Van esetleg jobb ötletetek? Előre is köszi!
-
nimmrody
tag
-
nagyúr
válasz Pistivi #30380 üzenetére
MX4-el (eredeti! )
Azóta agyaltam a géppel kapcsolatban és még arra is merek gondolni, hogy azzal van valami más gond. Ilyen hirtelen nem lenne szabad 10 fokokat kiugrania a CPU-nak. Olyan mintha nem érne hozzá rendesen a hűtés. És nem számít. hogy megy a cooler boost vagy nem akkor is ezeket produkálja.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz echterion #30381 üzenetére
De pocoknak meg minden heppi
szerk:
"1,8 kiló, szinte semmi anyag nincs benne, de ott van a kazán hatmagos meg az 1060."
egyébként én is ezt mondtam; van fent egy csinos TITAN az aprón egy picivel drágábban és nem a Quasimodo HQ8750 van benne, hanem egy combos 7820HK! (és abba még a 1080 is belemegyen)
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Pocok256
veterán
válasz KillHates #30385 üzenetére
Cooler boost mellett is melegedett a CPU melyik játékkal, na mindjárt otthon aztán röffentek egy prime 95 öt. Amúgy a hőmérséklet nálam is nagyon ugrál a CPU nál. De hát ez logikus iszonyat nagy a MHz diffi a magok között van mikor egyik 2GHz en jár másik meg 4,2 ön.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz nimmrody #30379 üzenetére
3 dolog ami használhat...
1, a procit megvasaltatod, mert ezt lehet.
2, XTU -ban alulfeszeled. Van még a ThrottleStop, de én azt nem nagyon ismerem.
3, a gpu-t UV szűrőn alul feszeled(MSI Afterburner), befixálod egy alacsony szintre, egy síkra a görbét, mint ahogy én tettem. [link]. Ez is számíthat a cpu-nak.Ez egy egyszerű recept, ami nálam nagyon sokat hozott.
Közben látom valaki már segített.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
A vasalás ugrik, én egy 7700HQ változatot néztem, mindegy, marad a másik kettő.
(#30389) echterion: Igen persze. Nem a linkjére kattintottam és más jött be. Meg is örültem hogy akkor még lehet sokkal jobb. Azok a fránya kiszerelések, van annyiféle. Tiszta káosz.
Egyszer talán összejön hogy ne fogjak mindig mellé.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Pocok256
veterán
Na szóval teszteltem intel XTU 125mv core offset minuszba mellé 50 wattot turbo boost TDP keret xtu stress testjében tudja tartani a max turbot 6 magon és átlag 70-80 fok között van a mag hőmérséklet (néha bevillan a thermal throttling és a néha a Power limit throttling) cooler boost mellet, majd kipróbáltam a sjaát advanced fan curcvemat ott is szépen tartotta.
Ezek után megnéztem prime 95 ben itt már a turbot ledobja nem 3,9 ghz en megy mind a 6 mag hanem csak 3,2-3,4 ghz en viszont a max hőmérséklet itt is 86-90 volt de átlagban 75-80 között ugrált.volt olyan mag aminek a 10 perces prime égetés után is a max hőmérséklete 78 volt míg másiknak 90 e fölé nem ment egyszer sem. Itt már nem használtam cooler boost -ot csak simán a hűtési profilt advancedre húztam és a max fordulatszámnak megadtam a 90% ot és kész is. Itt folyamatosan világított a Power limit throttling szóval ezen az oldalon kell elindulni itt.
Tippem szerint mivel púpos a cpu rendesen meg kell kenni anyaggal mert billeghet rajta a hűtés ezért lehet hogy egyik mag max 78 fokos míg a másik ki spike ol 91 fokra ugyanazon a terhelés mellett.
A gép hűtése tényleg eszméletlen jó, itt a mérnökök lerakták az asztalra azt ami képes lenne elvezetni a hőt a probléma inkább az, hogy a púpos cpu miatt a hűtőfelület nem fekszik jól fel emiatt vannak anomáliák.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Pocok256 #30391 üzenetére
Én mint laikus, (és korábban próbáltam humorizálni ezzel a púpos dologgal) nem értem hogy lehet az hogy nem fekszik fel a hűtőfelületre. Ha a cpu púpos, akkor a ráfekvő hűtőnek meg homorúnak kellene lennie hogy jól illeszkedjenek, vagyis ott meg pont ellenkező kialakításnak kellene lennie. Ilyen hülye mérnökök nem lehettek, vagy mégis.
És ha igen nem kéne akkor faragni valamit a bordán?Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Ferelson
tag
Sziasztok!
Gamer laptopomhoz tervezek kontroller vásárlását. A sport játékokat annyira megszoktam konzolon kontrollerrel, hogy iszonyat. A kérdésem az lenne, hogy vezetékeset, vagy wireless-t ajánlotok? Jó lenne minél kevesebb vezeték, de esetleg nincs interferencia vagy kihagyás ilyesmi a vezeték nélkülinél? Emiatt egyelőre vezetékesben gondolkozom. Valakinek tapasztalat?
Előre is köszi!Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
nagyúr
válasz echterion #30389 üzenetére
A szoftveres dolgokat hanyagolom, az XTU meg nálam vörös posztó, mert a feszültség csökkentésével, nagyon áram határértékre hajtható a VRM a notikban! Csak asztali rendszerekhez merem ajánlani.
A GPU-val (1060) szerintem semmi gond, ha nekem a tejfölösdobozban nem forr fel a 1070 akkor itt bőven elégnem kell lennie!Az alapvető probléma itt rejtőzik:
Ez a noti olyan kiszabott vékony mint egy Asus G751 kijelzője!!!!
(a képen elírtam )[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Nem egyformán púposak! Ebben az MSI-ben középen sík volt és a vége felé gömbölyödött. Mint a Samsung telefonok kijelzői, amik le vannak kerekítve oldalt. Darth Reva Acer-ében szépen szabályos mint egy buborék!
-
Pocok256
veterán
Amúgy az a vicc tényleg hogy csak a cpu csacskasága az ami miatt rossz a gép a vga t rettentően jól letudja hűteni a gép
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cyborg 14 A13VE
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest