Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz kirjak #16544 üzenetére

    Úgy gondolom az Alienware mindig is irányadó volt a játékos notik fejlesztése terén.

    Igazából akkor élhette a rendeszánszát, mikor a Dell megvette és döntött beléjük rendesen pénzt. Szakítottak a dzsunkás OEM gyártók termékeivel és lett teljesen saját fejlesztésük, nem csak a dizájnolt burkolatok és a szénné húzott hardver különböztette meg az egyébként is piacon lévő Kapok, Clevo notiktól.
    Lett minőségi fém burkolatos ház, jófajta -bőségesen elegendő- hűtés, szép -akkor még a piacon egyedüli- multicolor billentyűzet, jófajta kijelzők, és jó minőségű alkatrészekből is építkezhettek, továbbá lett rendes support is... (az már másik téma, hogy a mai napig is az Alienware a mumusa minden Dell technikusnak) Hiába adták arany áron a gépeket a gémerek lecsaptak rájuk, vitték mint a cukrot...
    Aztán jött az Intel és belepucsított egy vagon sz@rt a ventilátorba: megszüntette a PGA procikat a mobil vonalon az ötödik generációtól felfelé. (jobbára a Haswell is csak BGA-ban érhető el) Ez betett a bővíthetőségnek és közben az nVidia is lépett egyet a Maxwell mikroarchitektúrával, olyan időtálló GPU-d dobott a piacra ami ugyancsak feleslegessé tette azt, hogy annak szüksége legyen a cseréjére a gép aktív élettartama alatt. Persze ennek a piacszemléletnek is az alapjait anno az Apple tette le.
    Ennek -és persze a profitéhségnek- főthajva áttért a Dell is az integrált megoldásokra.

    Szóval e kis kitérő után, (csak hogy értsük, miért csúszik ilyen mélyre az AW) azért mélyütésnek érzem, hogy egy DTR gépbe Max-Q-t rak a Dell az egymilliós árkategóriában. Ráadásuk (úgy tudom) a Max-Q-s chipeket még drágábban is adja az nVidia mint a normál modelleket.
    Szerintem megoldható lenne egy "sima" GTX1080 is a 15-ös R3 (R4?) modellben, mert van tartalék a hűtésében, a 1070-est bőven kordában tudja tartani. Legfeljebb az ablakgitt beszállítójuk csirizét kellene lecserélniük a valami nevesebb hűtőpaszta gyártó termékeire... :D

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák