Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Habár a Dell topikban jóval korábban már feltettem a kérdést, de válasz még nem érkezett rá, ugye ott nagyrészt az üzleti gépek szakértői mozognak, persze nem kizárólagosan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy akinek Dell Inspiron 7559 notija van, vagy látta már a BIOS-át, a BIOS-ban vajon kiválasztható az integrált vagy a dedikált VGA, található a menüben ilyen opció?
Linux-támogatás miatt érdekelne, alkalomadtán előnyt jelenthetne a csak az integrált grafikus meghajtóval történő elindítás.
-
Roland3535
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Acer Predator Helios 300 17' os változattal hogy mennyire sikerült jól a hűtése és hogy megéri e megvenni ebben az árkategóriában jónak számít? (hardverileg szerintem rendben van)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
bandras54
aktív tag
válasz Roland3535 #14704 üzenetére
Youtube- on van fent pár video, játék terhelés alatt 75-80 között vannak a hőfokok. Az annyira nem rossz, bár nem derül ki mennyire süvítenek a ventik. Más tesztet nem találtam
-
Roland3535
csendes tag
válasz bandras54 #14705 üzenetére
Én se nagyon találtam rosszat a hűtéséről, elvileg a billentyűzet közepe max 40fokig megy fel, de az f5-f10 közötti billentyűk fölött ahol nem olyan zavaró. Csak nekem az Acerrel van bajom hogy nem az a legmegbízhatóbb márka, szerintetek érdemes lenne beruházni egyre? (találtam egyet jó áron azért is kérdezem)
-
Medocsabi
addikt
válasz Roland3535 #14706 üzenetére
Én is néztem aprón,jelenleg ár/érték bajnok az a gép.Nem hinném hogy 1-2 napnál tovább lesz fent(az ilyen gépeket megveszi egy aprós eladó és továbbadja +50.000 ftot rácsapva). Ilyen áron szerintem akkor is megéri ha ACER... Nyilván van sokkal jobb supportal rendelkező gép is,de ilyen felszereltséggel az nem 300,hanem 500K..
-
barnabas22
tag
Üdv! Egy G752VT boldog tulajdonosa vagyok már vagy 2 hete. Nem tudja valaki mikor érdemes újrapasztázni a procit? Érdemes fél év után? Olvasgattam utána és a Thermal Grizzly Conductonaut pasztát istenítik sok helyen Állítólag 20%-al jobb értékeket lehet elérni, mint a gyárival.. bár a gyári nem tudom milyen.
Este a meleg szobában, ahol még a csoki is megolvadt Wolfenstein: New Order-el játszottam vagy 2 órát és ilyen 79-85 volt az átlag, max.1-2x ugrott fel 93 körülre a két óra alatt. Úgy tudom az normális, főleg melegebb szobában[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz barnabas22 #14709 üzenetére
Egy évig ne piszkáld azt a gépet,már csak a garancia miatt is.Szerintem még utána sem kell,de ha igen,azt szervízben,hivatalosan csináltasd.
-
nagyúr
válasz barnabas22 #14711 üzenetére
Igen,de az nem 1 éves korában esedékes?
-
bandras54
aktív tag
válasz barnabas22 #14713 üzenetére
E-mailben értesítenek mikor esedékes, h ne bukd a plusz garit.
-
Asgeloth88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy gamer laptopot 500 000 Ft-ig +-50k, 17.3" és 1060/1070-es vga-val, akár külföldi boltból is jó.
Köszönöm a válaszotok.
-
Medocsabi
addikt
válasz Asgeloth88 #14716 üzenetére
Öhm.Hát akkor vegyél.Mi a kérdésed?
-
Fücsök007
őstag
Pár támpont kellene, mivel nem mindegy milyen vastagságú és súlyú notira gondolsz, illetve a könnyű tisztíthatóság, bővíthetőség sem mindegy.
Személy szerint a Clevo 775DM3-G vagy az MSI GT73VR notit ajánlom, ha számít a bővíthetőség is. -
nagyúr
AW - jó support
MSI, ASUS - vállalható support
ACER, LENOVO - néha akadozó supportXMG, SCHRENKER, stb. (Clevo klónok) - ez mindegyik maga válogatja, kicsit macerás a külföldi garancia miatt de vállalható.
Kidolgozási minőség: az AW-k mindig jók, de vannak hiányosságaik (néha sajnos komoly típushibák is), az ASUS-al nincs igazán komoly probléma de bár az olcsóbb modelleket (GL-ek) érdemes kerülni. Az MSI-k hűtése nagyon jó, jól bővíthetők (de csak a "vastag" gépeik) , de le vannak ragasztva és a garancia idő alatt nem tudod bővíteni.
ACER-ek, Lenovo-k azokból csak a felső kategóriásak azok amikkel érdemes foglalkozni, mert a "vékony" gépeik nagyon szépek, de ott a hűtés nem az igazi.A CLEVO klónok hűtése brutális, de ott meg nem igazán minőségi alkatrészekből dolgozik a beszállító (magyarán a CLEVO) Itt nem a puccos CREATIVE hangchip-ekre és a KILLER WiFi-re gondolok, hanem a FET-ekre, kondikra, zsanérokra. Sajnos futottam már rá több olyan új CLEVO-ra amik nem bírták a kiképzést és elszállt bennük néhány komponens ami elkerülhető lett volna, ha drágább beszállítótól rendel az anyacég. Pár év után elég leharcolt állapotúak tudnak lenni a gépek.
Persze az R3-as R4-es AW-kben is elég a tápkábel, mert kb. 3 centet spórolt a DELL gépenként.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gabriel26
tag
Hat Urak en beujitottam egy uj 13.3-as razer blade stealth-et egy aorus gaming box tarsasagaban es azt kell mondjam baromira imadom.....
Tudom a cpu, tb3, es a vga (1070)nem fognak olyan teljesitmenyt produkalni mint kellene, de imadom a hordozhatosagot, hogy nappal cipelhetem az irodaban, este meg csak racsapom a vga-t es jatszhatok (acer predator x34-el) eddig barmilyen jatekot kimaxoltam es 60-100 fps kozott vagyok szoval baromira elegedett vagyok vele.
Valamint Razertol napi szinten kapom az e-mailt, hogy minden rendben van-e, segitettek beallitasokban stb.
Tudom ennyiert sokkal jobb laptopot is kaptam volna de a minoseg es a support nekem nagyon bejovos..... -
Pocok256
veterán
válasz gabriel26 #14722 üzenetére
Gondolkodtam én is sokat a Razeren de nálam matekba az jött ki, hogy 13 as AW minden téren sokkal jobb.
Természetesen ha a teljesítmény nem fontos (mert valljuk be a 2 magos cpu harmatgyenge a razerbe hiába csapsz hozzá egy 1070 et minden játékba cpu limited lesz.) akkor király kombo mert tényleg kis vékony gép egy macbook helyett opciós.
Amúgy grat hozzá
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
gabriel26
tag
válasz Pocok256 #14723 üzenetére
Hat BF1 alatt volt csak erezheto kemenyen a cpu limit ott beestem 45 fps kornyekere.
Viszont idom tobbsegeben csak Wot-al jatszom, vagy overwatch, arra meg boven eleg ez is.
AW13-at akartam en is de az volt vele a bajom mint minden mas gamer laptoppal...... leraktam az asztalra megbeszeles alatt es szabalyosan kineztek a macbook-os es egyeb ultrabookos diszmajmok.
Igy lett ez... gunmetal szoval a razer logo sem vilagit... -
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
A 4K-s kijelzokon a 1080p-s jatek hogyan mukodik? Felskalazza a gep es tok homalyos lesz? Milyen minoseg lesz kb a vegeredmeny? -
nagyúr
-
iltirisz
csendes tag
válasz KillHates #14727 üzenetére
Adott egy 4K-s kijelző de a 1050 nem fogja kihajtani, ezért a grafikai beállításokban 1080p-re állítom a felbontást. Ilyenkor mi történik?
Úgy fog kinézni, mint egy 1080p-s youtube video a 4K-n (kissé elmosódva) vagy valahogy javít rajta?
Bocs ha hülye kérdés, nem a játék a fő profilom, csak ez érdekel -
enonlui
tag
Sziasztok.
A segitsegeteket szeretném kérni mivel nem értek annyira hardverekehez.
Szóval a lényeg. Szeretnék egy laptopot kifejezetten játékra amit hdmi-vel kötök össze okos tv-vel.
Olyan kategóriájú kell amin a the division, ghost recon wildland, ull hd-ben elfutnak röccenés mentesen.
Milyet ajánlotok.
Köszönöm -
bandras54
aktív tag
-
Pocok256
veterán
válasz enonlui #14734 üzenetére
Igy elsőre az igényeid miatt csak leírom mielőtt elkezdek ajánlgatni. UHD azaz 4k felbontás. Röccenés nélkül azaz 60FPS alá sose mennyen. Na most ilyenre egy 1080 as kártya képes stabil korrekt hűtéssel ezek a gépek kb 1,2 misitől kezdődnek.
Tv pedig ami ilyen játékra képes kevés késleltetéssel az is bőven fél misi fölött van. Tessék pontosítani mi is kell neked szívesen segítünk. Egy átalános TV ami nagyon jó tv nézésre nagyon rossz lesz játékra mivel a két dolog szignifikánsan eltér. Egy film nézésnél nem olyan fontos, hogy nagoyn gyors response legyen sőt néha az elmosás még jól is jön, na most ez játéknál kifejezetten rossz. Emiatt ami jó tv valószínűleg rossz lesz játékra.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
bandras54
aktív tag
válasz enonlui #14734 üzenetére
Néha én is tv-n játszom, az én szemem nem érzékeny az ilyesmire, de van akinek igen (ezt neked kell kipróbálnod a saját szemeiddel . Nekem 1060 van egyelőre, elég a teljesítménye. Ennek talán egy i5 is elég ( utána kell nézni). Viszont ha hosszabb távra tervezel akkor egy 1070-el jobban jársz.
-
nagyúr
válasz iltirisz #14729 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés:
Ha egész számú hányada a renderelt kép felbontása a kijelzőnek, akkor "rücskös" lesz a kép, mert olyankor négy (azaz 2x2 ) pixel fog kiadni egy renderelt pixelt a kijelzőn. Én ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy valami tört értéket kiadó felbontást válassz: tehát mondjuk 2560x1440 vagy valami ilyesmit. Ilyenkor nem tudja pontosan "rálőni" a pixeleket a monitor a meglévő mátrixra és egy-egy renderelt pixel több monitor pixelen fog megjelenni, de nem egész számún és így kialakul egyfajta hardveres élelmosás a monitor részéről ami nem igényli a számítógép hardveres (azaz a GPU) erőforrását. Ilyenkor sajnos mindig egy kicsit homályos képet fogsz kapni, de játék közben ez nem szokott zavaró lenni, olyasmi mint amit említettél a 1080p-s Youtube VS 4K kijelző kapcsánTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
AcélAgyar
tag
válasz enonlui #14740 üzenetére
300k-ért nvidia 1050-es laptopok vannak, illetve kis szerencsével 1050Ti-s laptopok belföldön. Én 280k-ért tudtam egy néhány napot ment 1050Ti kártyás laptopot venni.
350-400k között szoktak lenni bontatlan, alig használt és/vagy külföldről behozott 1060-as kártyával felszerelt laptopok a hardveraprón, esetleg Dell outletből van Alienware, csak az ugye már külföldi rendelés. Nem tudom a Clevok mennyiért mennek. 300 ezerért normális, új gamer laptopot nem kapsz belföldön, ha jó gamer laptopot akarsz, akkor a zsebedbe kell nyúlni, esetleg hardveraprón körbe nézni, hátha kifogsz egy bestbuy hirdetést egy korrekt eladótól vagy külföldről rendelni, de a külföldi rendelés is 300k fölött lesz. Ha 1060-as kártyát akarsz a gépedbe, az bizony 300k fölött lesz mindképpen.
[ Szerkesztve ]
-
AcélAgyar
tag
válasz enonlui #14743 üzenetére
Nem mondnám ritkaságnak, HP Omen 15-t vettem, amiből árulnak párat hardveraprón 300-320k között, a bolti ára 450-460 között mozog. Ebben 1050Ti van, ami nagyon jó kártya, de amit írtál, (4k, 60 fps tv-n) ahhoz nem lesz elég ez a kártya. Ahogy írták előttem, ehhez 1070, 1080, 1080Ti-s laptop kéne, amik viszont nagyon drágák.
-
nagyúr
válasz iltirisz #14747 üzenetére
Mindenesetre dobj majd alá egy hűtőpadot, ha nyúzod, mert nem túl acélos a hűtése. Érdemes a hőcsövek melegét a hátlapra is kivezetni -igaz ez rontja a komfort érzetet, főleg ölben- de baromi sokat számít a hőfokokban!!!
Ilyesmire gondoltam (bár itt nem vette figyelembe a tuningoló a levegő "hivatalos" útját):
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest