Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz SirRasor #90924 üzenetére

    FiiO-tól inkább az FD7 tetszett, de ezzel azt hiszem nem vagyunk előrébb.
    Részemről a korai kiadású Tanchjim Oxygent mondanám ár/érték arányban a legjobbnak, vagy aktuálisan kaphatók közül az Etymotic ER4XR / ER3XR, 100k környékén megadnak kb mindent, ami kell, hogy hosszú távon elbűvöljenek, hibátlan koherenciával. Ezeket most is rendszeresen használom, és elég durva, hogy mennyire közel van pl az Oxygen hangja a Xelento-hoz. Kicsit énekközpontúbb, kicsit lassabb, kevésbé élesen textúrázott a basszusa, kicsit. De mindkettő ugyanúgy szép nagy 3D térben játszik.

    Persze megvan az apró csalás, hogy az Oxygen is egy 100+$-os kábelen lóg, de a Xelento is, mindkettőnek jót tesz a pentaconn csatlakozó, a jó erősítés, meg a vastagabb, jobb minőségű sokeres draút. Érzelmeket közvetítenek, nem csak hangokat.

    Efféle varázslásokat nem fog adni egy filléres PR2, simán csak ár/érték arányban lesz jó. Azzal a 10dB-s lassú ejtéssel a középtartományban, marad a KZ féle consumer V tuning. Planarok közül a P1 állt koherenciában közel az igazán jó füleseimhez, és azóta sem érte utol semmi. Az S12/S12 Pro is inkább csak felzárkózott, basszusban jobbak, de egészében nézve nem. Most jelentette be a Tin Hifi a P3-at, de náluk eléggé kétesélyes, jó lesz, vagy nem.

    Szóval szerintem ne FiiO-t. Szar az MMCX csatlakozójuk is, sérülékenyek, túlárazottak. ThieAudio Oracle MK2, Xenns Tea Mk2, Dunu SA6 környékén nézz körül ilyen árkategóriában, bármelyiket előbb venném, mint egy FiiO-t.

    Olcsóbbakból meg ne planart, ne hibridet, egy jó, technikásabb DD vagy microDD megbízhatóbb. A Simgot EA500-at mostanában nagyon dícsérik, Oxygen-nel összevetve is. Megindult a modding szakkör is rá, egyelőre a legtriviálisabb, hogy a 80$-os füles mellé kell rendelni egy Tanchjim Tanya DSP változatot (24$), ahhoz jár egy levélnyi szűrő, azokból egyet felragasztva az EA500 fekete csövén a fémszűrőre kész a HD600 IEM változata. Tonalitásban, dinamikában, tisztaságban, energiában mind közel, kicsit szélesebb térrel.

    De nincs egyértelmű recept, nekem sem véletlenül van annyi igazán jó IEM a gyűjteményemben, aztán van, akinek az U12T a szent grál, más meg köpköd rá, in-ear az teljesen egyéni fülformafüggő, és forrásfüggő, zenefüggő dolog.

Új hozzászólás Aktív témák