Új hozzászólás Aktív témák

  • holozis_HUN

    veterán

    Na most van vámhatárig pénzem fülesre, ami olyan 22-24 euró, nem tudom pontosan.

    Van 4 kiszemelt, 3 kábeles 1 bluetoothos. A 3 kábelesből az egyik (BW-ES1) annyira már nem szimpatikus, a kábeléről olvastam negatívumot.

    A Bluetooth lenne az egyik nagy favorizált, a kényelem miatt (Buszon mozgolódásnál nem jönne ki a fülemből, nincs kábeltörés/zaj, nem akadok bele, szabadabban tudom mozgatni a telefont) viszont ennek a hangminősége kérdéses. Van benne Apt-X, viszont akkor is egy olcsó Bluetooth füles. És ez a legdrágább a 4 közül. Mágneses, szóval nyakamban jól elférne, bármikor tudnék zenét hallgatni, telón szinte végig lenne aktív Bluetooth kapcsolat. Android 8-cal let natívan támogatva sok Bluetooth codec és egyéb beállítások (Sampling rate, hány biten menjen, ilyenek) nem tudom ehhez kell-e füles támogatás. Mivel telefonomra tuti lesz Android 8 ezért örvendetes ez a Bluetooth szempontjából. Igaz, alapból nincs benne Apt-X, de moddal elvileg már támogatja jelenleg is és a 8-as verzió, amikor lesz rá, lehet hoz még minőség javulást.

    Zene fájl forrás: 99%-ban Spotify 320 kbps, 0.5% Youtube és 0.5% FLAC.
    Forrás: Xiaomi Redmi Note 4 Global (Találtam jó kis sound modot hozzá, semmi extra, VALÓBAN hallok hangzás javulást), nem egy nagy eresztés egyébként, semmi extra DAC.
    Hallgatott zene: Rap és trap/latin trap/trapetón, nevezzük, ahogy akarjuk. Van benne doromboló mély, pörgős cintányér, sok közép és magas hang (ének/rap rész) ezáltal megítélésem szerint minden frekvenciát rendesen használ. Vannak benne visszhangok, 2-en egyszerre énekelnek. Mivel ezek eléggé olyan "utca" feelingűek, ezért az a tipikus hadarós, nem artikulálós beszéd van bennük, olyan elmosott a beszéd, elharapott szóvégek, az R betű nem pörgős, egybemondanak sok szót, ilyenek. Mivel spanyolt tanulok, ezért szeretném minél jobban megérteni a szöveget, ami ratyi fülessel és hangfájllal nehéz (ezért tetszik az Einsear analítikus hangja, abban reménykedek, hogy abból a fülesből hallanám a legtöbb részletet). Itt egy példa a zenére (Youtube).

    Kinézett fülesek:

    Blitzwolf BW-ES1
    Einsear T2
    Blitzwolf BW-ES2
    MPOW MBH26 Magneto

    BW-ES1: Meleg hangzást írnak róla, jó a véleménye Dave-nek is róla, egyedül a kábel minőség, amire panaszkodnak. Van több BW termékem, nem csalódtam bennük. Garanciaintézésük is példás (tapasztalat).

    Einsear T2: Szövet kábel végig, ez hatalmas pozitívum számomra. Tiszta, hideg hangzásról írnak, ahogy kivettem pontos hanggal, és viszonylag egyenes profil, nem V karakter. Ez tetszik benne, hogy nem igazán van benne kiemelés (mondjuk egy kis mély kiemelést szeretek).

    BW-ES2: Új füles, még egész olcsó ára van. Dual Driver, ettől kicsit félek, nem túl jót hallottam ezekről a fülesekről ilyen árban. Tetszik benne hogy új termék, ezért kicsit izgalmas. Hangjáról sokat nem találtam, néztem 1-2 review-t, ott olyat is mondtak, hogy olyasmi hangzása van, mintha 12 hangszóróból álló fülest hallgatna az ember, hát ezt kétlem, lehet fizetett teszt volt. Semmi tapasztalat róla, ezért kicsit tartok tőle. Viszont kialakítása tetszik, főleg a piros. Remélhetőleg ennek már jó a kábele. Újdonság varázsa.

    MBH 26 Magneto: Bluetooth tetszik benne, kényelmi okokból, fentebb már leírtam. Hangzásra amit olvastam, hogy nem túl erős mély kiemelés, ez jól jöhet még. Aksiidő mind 1 szinte, 3-4 órát ha kibír egy nap elég, több nem kell, hazaérek és töltöm is. Hangzástól félek, hogy sokkal rosszabb lesz kábeles ellenfeleitől.

    Remélem mindent sikerült leírnom. Kérném a véleményeket, hogy szerintetek melyik ajánlott. Rock Zircon-t váltana.

    Köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    El errar es humano y el perdonar, divino.

Új hozzászólás Aktív témák