Új hozzászólás Aktív témák

  • #43960832

    törölt tag

    válasz #43960832 #64219 üzenetére

    SoundMagic ES-18.

    AKG K-330, majd Maxell Metallics-ról váltottam, néhány tapasztalatot megosztanék veletek, hátha valakinek hasznos lesz.

    Kialakítását és csomagolását tekintve érződik, hogy nem forintos kínai cuccról van szó. Az alapból rajta lévő közepes gumiharanggal elsőre tökéletesen illeszkedett a hallójáratomba, érezni sem lehet ha bent van. ( ;] ) A Maxell és az AKG is nyomta a fülem már percek után. A kábel könnyű és rugalmas, a jack aranyozott és lapos pipa alakú.

    Már az első hallgatásnál is szembetűnő, hogy nagyobb tere van a Metallics-hez képest és jóval több méllyel rendelkezik, így hangszínszabályzó nélkül sokkal sötétebb benyomást kelt, mint a kiegyensúlyozott hangképű Maxell. Egy kicsit bejáratva és játszva a hangszínekkel, meglepően szép dolgokat lehet kihozni belőle. Pozitív, hogy bár a mélyek erősebbek, de puhán jönnek elő, nem puffogva (Sennheiser CX széria), így élmény pl jazz-t hallgatni vele. A gitár és a rezek nem szólnak olyan reprezentatívan mint a Maxell esetében, itt nüansznyival mosottabb a középtartomány, ezért a puha de pontos mélyek kárpótolnak. Inkább elektronikus vagy szellősebb hangszeres zenére ajánlanám. Az ének "c" és "sz"hangjai (10kHz felett) kezdetben kicsit sziszegnek, de a bejáratással hamar eltűnnek a kellemetlen felhangok.

    Hangszigetelése mindkét elődnél mérföldekkel jobb. Szerintem megéri az árát, de kell némi hangszín mókolás, enélkül nem hozza azt a részletességet, amit a Maxell hozott alapbeállításon. Abszolút használható, a 10-15 ezres kategóriában találni ehhez hasonlót, én 4200Ft-ért vettem a Muzix-ban.

Új hozzászólás Aktív témák