Új hozzászólás Aktív témák

  • Plebi

    senior tag

    Sziasztok!

    Olvasgattam a topikot, de nem nagyon, vagy csak zajvédő szivacsból, illetve külföldről beszerzett, de drágán készített egyedi illesztékeket találtam. Volt szó teljesen egyedi fülmonitorokról is, de arra semmi szükségem, illetve annyit soha nem is adnék ki értük. Az "agybadugós" fülhallgatók ma már nagyon elterjedtek, szinte minden mellé azt adnak, minőségüknek csak a pénztárca szab határt, kellően kiszűrik a külső zajokat, csak nekem marhára nem kényelmesek, kiesnek, nyomják a fülemet, az erős zsírtermelődéstől a fülhallgató is "koszolódik" nem csak az illeszték. Megoldást kellett találnom, a sima fülhallgatók, vagy az earbud nem játszik, mivel nem szigetel eléggé, mély nem sok van bennük, üvöltetni kell őket, így jött, hogy egyedi fülillesztéket csináltatok.

    A családból illetve ismerősi körből is többen használnak egyedi uszodai fülvédőt, így felkerekedtem a helyi audiológusokhoz, hogy megkérdezzem csinálnak-e egyedi fülillesztéket hallójáratos fülhallgatóhoz. Egyik sem igazán hallott róla, de nem zárkóztak el az ötlettől, viszont nem csinálták volna olcsón így keresgéltem még a neten és az országban, Pesten van egy cég, ami szinte az összes audiológiának gyártják az illesztékeket, fülvédőket. Reklámozni nem akarok, akit érdekel rám ír, vagy, ha nem zavar titeket akkor közkincsé is tehetem a nevüket, de nehogy az a vád érjen, hogy a terméküket értékesítem, eladom, stb.

    Kapva a lehetőségen, hogy az idei FeHoVán kiállítanak és a cégtől is felmentünk Pestre, fel is kerestem őket, termékeik között volt egy Walkman fülilleszték ami pont nekem kellett, de sima fülhallgatóhoz, nem hallójáratoshoz. Nagyon készségesek voltak, tudtak segíteni, értették a kérésemet és állítólag már műhelyen belül, de csináltak ilyet, csak az oldalukon nem szerepelt. Levették a mintát helyben, én meg otthonról elküldtem a fülhallgatóm adatait, az illeszték csatlakozó, szélességeivel. Egy kicsit több mint egy hét múlva megérkezett.

    Egy kicsit nehéz behelyezni, tanulni kell, szokni nem kellett mivel hozzám lett méretezve. A hangzás gyári füleshez mérten rendben van, végre nem akar kiesni, nem nyom, nem mocorog, és ha zsíros lesz, leveszem, meleg szappanos vízzel elöblítem és kész is, a fülhallgatót nem éri semmi.

    Árazása nem volt túl vészes, 4400 Ft/db, kettő kell. Tudom, ezen már elég sokféle fajta jobb minőségű fülest lehet venni, sokan kb 5-6 ezret szánnak csak a fülesre én meg majdnem dupláját költöttem az illesztékre, bár ebből kaptam FeHoVás kedvezményt 10%-ot. Egy dolog biztos, hogy ennek ellenére megérte, bármelyik hallójáratos fülesre rámegy, kényelmes, már csak az a kérdés, mennyit fog bírni, megreped-e, stb. Orvosi szilikon, szóval reménykedem, hogy egy darabig használható marad. Egyetlen egy negatívumot lehet felhozni, hogy nagyon erősen elszigeteli a külső zajokat, ez persze nem feltétlen baj, pl. fűnyíráskor nem kell a podcasteknek üvöltenie. :D

    Pár képet teszek fel:

    Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

Új hozzászólás Aktív témák