Új hozzászólás Aktív témák

  • kemcso

    Ármester

    válasz Tulku #61610 üzenetére

    Megint azt magyarázod, hogy a TE ízlésed szerint (és bizonyos kontextusban, ami a dupla harang agyig benyomva és jazzel) ez a füles nem mélytúlsúlyos. Ettől kéne elvonatkoztatni végre: nem a te ízlésednek (és adott fülessel fennálló kontextusodnak) kéne meghatározni azt, hogy mit ajánlasz, hanem egy abszolút rendszernek: a GR07/RE400/stb a viszonylag kiegyenlített. Ehhez képest az E10 nagyon messze van.

    Az ajánlásnak nem az egyén ízléséről kell(ene) szólnia, akkor megette a fene, bejön bassheadBeatsGyurka és mindenkinek Beats-ot ajánl, mert neki az tetszik, ő azt a hangzást szereti (én sem az RE400-at ajánlom fűnek fának pl, csak hogy ne menjünk el a W60-ig, mert nekem az tetszik...)

    Az E10 eddig mélytúlsúlyos füles volt, nem csak sheratan-nak és nekem hanem a topic nagy részének. Van egy viszonylag elfogadott rendszer, hogy mi kiegyenlített, mi nem az és ez nem az egyéni ízlésen alapul (szerintem) hanem elég sok ember egyetértésén. Nem azon, hogy egy jazz klubban hogy hangzik dob, vagy hogy az Angie-ban mennyi mély van és az egyéni ízlésnek mi felel meg.
    Ki lehet alakítani más értékelési elveket, más rendszert is, de annak a közmegegyezésen kell alapulnia, mint a mostaninak is. :R

Új hozzászólás Aktív témák