Új hozzászólás Aktív témák

  • katonam

    tag

    Sziasztok! BKercso-tól vettem egy ETA200-at a K702-höz.
    A hétvégén nálam volt letétben az ETA, és fi:zi'k rövid időre kölcsön adta a Canamp-ot (ezer köszönet érte :R ), így volt idő összehasonlítani őket.
    Mindkettő jól ellátta a K702-t, viszont az ETA kicsit részletesebb, gyorsabb volt. Tudom, hogy az AKG-khoz általában melegebb hangzást ajánlatok, azonban nekem a nagyobb pontosság fontosabb; emellett klasszikus zenéhez, jazz-hez nagyon jól áll a természetes hangzás, inkább rock-hoz állt csak jobban a melegebb hangzás (talán, ez már végleg nagyon szubjektív). Egyébként az ETA-val sem száraz, rideg a hang, csak nem olyan meleg hatású.
    Megcsináltuk a Canamp kábelét, ehhez szét kellett csavarozni. Ekkor kiderült, hogy elég érdekes típusú OPA van benne. Lehet, hogy ezért is találtam kicsit mosottnak a hangját (egyes apró részletek elvesztek a felvételből), nem tudom.
    Ami viszont a Canamp-ban nagyon tetszett, és ezt be kellett áldoznom, az az erősebbnek tűnő, melegebb mély-tartomány (lábdobok/basszus). Természetesen nem erősebb az erősítés az alacsonyabb frekvenciákon a Canamp-ban, mert megmértük mind kettő erősítését, és szép lineáris mindkettő. Még egy csomó dolgot méregettünk, de ezeket most nem részletezem...
    Az ETA-ban egy dolog nem tettszik: a crossfeed. Bekapcsolva valóban megváltozik, kicsit átrendeződik a tér, viszont a felvételek kicsit tompábbak lettek, mintha a részletesség is kisebb lenne.

    Akinek egy részletes, természetes hangzású fejhallgató erősítőre van igénye, annak az ETA-t csak javasolni tudom. Drágább, mint a Presenter, viszont a még nagyobb részletesség, az igényesebb ház, ALPS BLUE poti és még pár apró különbség miatt erre szavaztam.
    Akinek a meleg hangzás tettszik jobban, annak én ajánlom a Canamp-ot, mert valóban kellemesen (és nem túlzóan) meleg hangzásúvá varázsolja a felvételeket.

Új hozzászólás Aktív témák