Új hozzászólás Aktív témák

  • krisztianAMG

    senior tag

    válasz bkercso #92036 üzenetére

    Es biztos, hogy ez jo irany? Marmint, sok-sok eve figyelem a munkassagodat, tudom, hogy odafigyelsz a tervezesre, de ahhoz kepest, hogy tapkabelek harmonikus torzitasra valo hatasarol vitaztok itt sokszor, ez nagysagrendendekkel nagyobb problema. Nagyon-nagyon egyszeru aramkornek kell lennie ahhoz, hogy 2 retegre kezdjek el valamit tervezni. Ma mar az ar sem lehet valodi kifogas, es EMI/EMC szempontbol meg 4 retegre sem lehet teljesen korrektul megtervezni egy DAC/AMP bonyolultsagu PCB-t. Nyilvan mukodni fog minden gond nelkul, de a tapkabalekhez hatasahoz kepest ez tenyleg nem elhanyagolhato dolog.
    Sajat velemenyem szerint netto onszivatas is, sok-sok oraval hosszabitja meg a tervezest es meg sem fogja kozeliteni egy nagy polygon impedanciajat.
    Ha tenyleg arra a szintre akarnek koncentralni, ahol USB es tapkabeleket hasonlitgatok ossze, biztosan 6 retegen kezdenem a tervezest (2 full GND reteggel egyetlen megszakitas nelkul).

    Az en szemszogembol olyan, mintha rengeteg idot toltottel volna azzal, hogy tervezz egy tokeletes futomuvet, majd a vegen teszel ra fa kerekeket.

    Btw, az utobbi egy evben sokat voltam kenyszeru spektrum analizatort hasznalni pont EMI problema miatt, es a fem haz ilyen direkt osszekotosenel a GND-vel a haz is antennazott es megjelent a spektrumban. Erdemes azzal is elszorakozni egy keveset.

    No offence, abszolut tisztelem es elismerem a tapasztalatod es a tudasod, tisztan szakmai hsz. :R

Új hozzászólás Aktív témák