Új hozzászólás Aktív témák

  • Capt.Obvius

    aktív tag

    Sziasztok,

    Legutóbb amikor itt jártam, mondtam Nektek, hogy próbát teszek egy Topping A50s + D50s + P50 kombóval és egy HD660s-el. Szerda óta nyűzom őket. Újak, ezért péntek éjjelig, illetve szombaton is még egy darabig járatva volt (nem bírtam tovább már :D)

    Először is hogy miket használok. PC, AQ Cinnamon, a P50 saját kábelei, jitterbug, valamint a toppingnak a saját 10cm-es RCA kábele. TIDAL, Foobar a zenei forrás.

    Kis 10x10-es dobozkákról beszélünk (kivétel a P50, mert az dupla olyan magas), melyek nagyon masszívak. Egyáltalán nem lötyög nem zörög semmi. Simán rámondom, hogy masszív. Fémbű van mint a terminátor, tehát olyanra ne számítson senki, hogy már ránézésre is kényeztet mint egy faberakásos 6000 dodós erősítő vagy bármi, de szép, mutatós. :D

    Nem fogom tudni a hangját úgy leírni mint mások, de azért megpróbálom.

    A magasak terén próbál jeleskedni összességében (szerintem itt is akar). Szépek, tiszták, részletesek, és a vokál is szép. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha a 660s nem fogná egy kicsit vissza a magasakat, akár a bántó határig is képes lenne elmenni, mindezt persze az előbb sorolt jellemzőkkel. Ahogy most használom az úgy pont elég.

    A közepek terén nekem nincs semmi kisogásom nincs. Úgy szólt az érzésem szerint ahogy kellett, de azt hozzá kell tennem itt is, hogy a 660s itt is tuti szépen közrejátszik.

    A mélyek. Itt van az egyetlen olyan terület, ahol meh érzésem támadt. És nem is azért mert a Seni nem egy basszus király. Véleményem szerint tud elegetz mutatni, ha kap belőle. Nem, nem erről van szó. Hallgatva a zenéket, elsőnek kikerekedett a szemem, mert a kis doboknak egyszerűen @ar hangja volt. Mintha egy kartondobozt ütöttek volna kb. A nagy doboknál viszont megvoltak a mélyek. Érdekes, de nagyon sok szám esetében ezt éreztem. Többet hallgatva valaszeg a fülem kezdett hozzászokni, vagy nem tudom, de nem volt zavaró. Sajnos a mély hiány, illetve az hogy nem húz elég mélyre az megmaradt. Hozzátenném azt is, hogy lehetne teltebb az a mély. Valszeg ha ez utóbbi meglenne nem is lehetne nagyon kifogásom.

    Talán komolyabb kábelezéssel, pár kondival, OPA cserével elérhető lenne, hogy a tökéletes kis mini HIFI rendszer válljon belőle. (Ilyenekről lehet olvasni a neten).

    Még annyit kiemelnék, hogy az erősítő részében, a Single 6,3 kimenet szerintem gyengécske, illetve én ki tudtam csutkázni a rendszert, úgy, hogy az hangos legyen, de egyáltalán nem fájt a hallgatása high gain +6 db-el.

    A pentacon 4,4 kimenet viszont erős. Nagyobb teret ad és több részletet is lehet vele hallani. Ez rendben van, bár itt is a high gain módban használom. Normál erősítésen is jó, de valahogy más lesz az egész ha rátolod a +6db-t. Itt is csak a Seni saját kábelét használtam. Nem akartam egyelőre belevágni egy ezüst szimmetrikus kábel készítésébe, de biztos sokat dobna rajta, ahogy a komolyabb RCA is a rendszerben.

    Tényleg rendben van a stack, és kiváló hangzást biztosít tisztán, részletesen. Tud mosolyt csalni az ember arcára, de valahogy az érzelmek átadása nem sikerült felém teljesen. Nagyon kíváncsi lennék a fentebb említett módosításokkal mit mutatna (erről hátha van valakinek tapasztalata a csopiban)

    A D50 önmagában szerintem beteg, és ahogy olvasgattam róla, nagyon sokan használják komolyabb rendszerekben.

    Még természetesen széte hallgatom, de péntekre kaptam időpontot, hogy meghallgassak egy D70s+A90, D30pro+A30pro párosítást, és DX7pro-t is. Várom ezt is.

    Bocsi ha untattam valakit ezzel :R :R

Új hozzászólás Aktív témák