Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborka8x8

    aktív tag

    válasz bkercso #48493 üzenetére

    Amit én a hangerőszabályzás digitális megoldási elvénél problémaként látok, az a folyamatos "újraszámolás", amit el kell végezni az eredeti jel feszültségének csökkentéséhez. Az ilyenfajta "újraszámolással" kapcsolatban pedig alapból ellenérzéseim vannak.
    Tapasztalatom pedig csak annyi van, amennyi mindenkinek, aki már hallott túlmintavételezéssel dolgozó eszközt a saját digit hangerőszabályzásával félhangerőn szólni egy erősítő vonalbemenetén teljesen feltekert hangerőgombnál, és ugyanezt az eszközt 100%-os kimeneti szintre állítva ugyanennek az erősítőnek a potméterével halkítva "félhangerőre".
    Nem állítom, hogy mindig, minden ilyen eszköznél hallottam különbséget a digitális és az analóg szabályozás között, de annak okát, amikor nem hallottam különbséget, inkább a gyenge (ld. potméter) analóg szabályzásra vezettem vissza.
    Természetesen nem kizárt, hogy részemről ez az analóg hangerőszabályzás "felsőbbrendűsége" csak valami megkövesedett rossz beidegződés a régi, gyengébb digitális hangerőszabályzás idejéből, de ezzel úgy vagyok, mint a két tábor tagjai a CD kontra LP vitánál. Ezért is kezdtem úgy az eredeti mondókámat, hogy "Szerény véleményem szerint"

    [ Szerkesztve ]

    "A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

Új hozzászólás Aktív témák