Új hozzászólás Aktív témák

  • blve

    csendes tag

    Na, most jutottam ide, köszönöm a felvetéseket.

    Csak hogy látszódjon, mi a "szint", úgy indult a dolog, hogy nemrég eszembe jutott, nagyobb kedvvel pucolnám a krumplit, ha közben szólhatna a fülembe valami anélkül, hogy kábelekkel kellene vacakolni. Beszereztem egy bluetooth-os JBL R50-t, és mobilról ment a dolog. Ja a teló: Xperia Z Ultra. Az lett a vesztem, hogy ergonómiailag nem egészen illettünk össze a fülessel, de arra elég volt, hogy ráérezzek, ez azért így jobb, mint egy asztali zizegő, kellene ebből még több, jobb.

    Esetemben a "mobil" tehát nem utcai, utazás közbeni zenehallgatást jelent, hanem otthonit, vagy akár munka közbenit, csak nem konnektorhoz kötve, hanem kis hatósugárú, kényelmes mozgási lehetőséggel. (Mondjuk a jelforrás lehetne akár helyhez kötött is, a bluetooth pedig azért került képbe a wireless-szel szemben, hogy egyszerűen telóval lehessen használni, ami növelné a mobilitást. De lassan ezt az egész kábel nélküliséget feladom (habár a K845bt-t még szívesen kipróbálnám.))
    A nyitott rendszerű fejhallgató tehát nem probléma (ha mobil szintű eszközökkel nem is illik egy társaságban említeni őket).

    A bluetooth korlátai miatt tehát a kábeles megoldás felé fordultam, gondoltam, majd vigyázok a zsebemig lógó kábelre, szóval a "mobil" jelleget még szerettem volna megtartani. Ilyen szintű igényre elég lenne egy zsebre vágható, már elfogadható DAP, tehát én is a .DLL és Tulku által felvetett összeállításra gondoltam, hogy vennék egy DAP-t, amit viszont asztalnál ülve ráköthetnék egy erősítőre, és akkor mobil is lehetek némi (vájtfülüeknek erős) megalkuvással, helyhez kötve peig jobb hangot kapnék. Nem tudom, ez működhet-e, bár az én jelenlegi fülemnek valószínűleg megfelelne.

    Egyelőre tehát erősen képlékeny a játéktér, pl. csak nemrég szembesültem azzal, hogy egy X5ii+E12 még nem a haladó szint, hanem belépő. Na de kinek, mert jelenleg akár közvetlenül is rádugom a telóra a K612-t, nagyjából kimaxolva a hangerőt (igen, itt kérek elnézést :D ), vagy az említett E10k-ra kötöm.

    Ha van olyan nem túl drága (100-130e összárú) mobil, akkumulátoros érdemi konfiguráció, akkor beszerezném (a telefon tényleg nem igazi megoldás), és egy majdani asztali összeállítás lehetne picivel igényesebb. Mondjuk ilyen igényszint mellett talán annak se kell túl drágának lenni, úgy látom, a fentebb javasolt eszközök mind elérhető árúak, és szimpatikusak (Musiland 06 MX, Audio-gd NFB 5, Sense V1 stb.) Ha megoldás lenne a mobil lejátszó, plusz asztalon erősítő, akkor ez a lejátszó lehetne drágább is. Viszont a komolyabb asztali rendszereket látva (pl. a Sheratan említette UD301) ez a felállás talán kiesik a képből, merengés tárgya.

    krichd1:
    Köszönöm az eszköz tippeket, a fejhallgató témában mondottakat pedig emésztem :) , mert ezek egyelőre a horizontomon túl vannak, ami egyáltalán nem baj, sőt, mindenesetre a színezett jelleg most újdonság, mármint olvastam ilyen-olyan jellegzetességeket, AKG-s "szoba hangzás", 2 kHz körüli túlzás stb., de általánosságban ezt így nem.

    (Végül még valami, nem akarok olyan lenni, mint akik eljárnak pl. egy fotókörbe, aztán az idejük nagy részét fényképezőképek és lencsék paramétereinek megtárgyalásával töltik, épp csak fotózni nem nagyon fotóznak. Komoly hozzáértéshez idő és sok tapasztalat kell, nekem meg egyelőre az elindulás is élmény, ezért nincs problémám azzal, hogy most kiválasztok egy fejhallgatót ("szimpátia" alapján, tehát nagyjából véletlenszerűen), és azzal egyelőre elvagyok, kiismerem, amennyire tudom, és később talán majd lesz más is.)

    Ismét köszönök minden eddigi javaslatot!

Új hozzászólás Aktív témák