Új hozzászólás Aktív témák

  • blve

    csendes tag

    Üdv a fórumozóknak!

    (Elnézést a szószaporításért, egy előzetes megjegyzés:
    Sajnos eltűnt néhány korábban aktív fórumozó, akik audiofil szemszögből néztek az olcsó ketyerékre. Talán belefáradtak a Fiio özönbe (igen, nálam is egy E10k világít az asztalon). Nem kellemes, ha belenyomják az orrom a szutyokba, de szerintem jobb, ha tudom, mihez képest veszek egy szart, mert egyelőre csak addig terjed a horizont meg a pénztárca. Szóval nem lenne baj, ha járnának erre ilyen tagok.)

    A fejhallgató irányvonal érdekel. Nem csak hazai beszerzés jöhet szóba, külföldi netes rendelés, ebay, paypal O.K. Ha egy hozzáértő veszi a fáradságot, hogy válaszoljon, arra kérem, csak egy vagy két, tapasztalatai alapján optimálisnak mondható tippet adjon. A fejhallgató: AKG 615 Pro, talán Q712, mobilhoz talán majd még valami (mobil zenehallgatáson nem feltétlenül (sőt inkább nem) utcait értek, csupán nem asztalhoz kötöttet).

    1. Mobil zenehallgatás
    Az "audiofil" szót ennek megfelelően értelmezve. Fontos: a mobil mellett lenne egy asztali konfiguráció is, tehát itt nagyobb lehet a megalkuvás faktor.

    Lehetőségek:
    a) DAP (+Amp)
    b) mobiltelefon + DAC/Amp

    a)
    Ha ciki a Fiio-t emlegetni, mert nem éri meg az árát (X3ii itthon 70e, ebay-en 50-60e, X5ii itthon 120e), akkor mit ajánlanátok helyette ebben az ársávban maradva? Illetve nem vállalható-e mégis pl. egy X5ii külföldről beszerezve (kb. 100k-ért)? 120-nál nemigen tudnék többet adni mobil DAP-ért, tehát van-e más választás? Ehhez kapcsolódóan: X5ii-hez kell-e feltétlenül amp?, ha egy nagy impedanciájú fülest kell megszólaltatni? Az önmagában nem zavar, hogy fel kellene tekerni a hangerőt. Ha viszont sokkal jobb az élmény egy erősítővel, az E12 helyett van jobb javaslat?

    b)
    Úgy érzem, a DAP szoftveres adottságai eleve korlátoznak a lehetőségekben a mobiltelefonhoz képest, ezért egy telót inkább használnék lejátszónak. Kérdésem, hogy van-e hátránya a telónak hangminőség szempontjából? Azt gondolnám, nincs, mert úgyis egy DAC-ba megy az USB-s adatfolyam, tehát a DAC/Amp minősége a mérvadó.

    E18 komplett megoldás lenne mobilhoz, ciki vagy vállalható? (bolti ára 50e)
    Vagy jobb lenne a fórumon korábban emlegetett kínai XMOS+PCM5102+TDA1308? Ebben van-e elég kraft egy magas impedanciájú füleshez? (ebay-en kb. 9e)
    Illetve, ha egyik sem, mi lenne a javaslat mobil DAC/Amp témakörben, ha kb. az E18 50e körüli ára az irányadó?

    Utolsó kérdés mobil témakörben:
    Túl nagy szentségtörés-e bluetooth-os fülest megemlíteni? Konkrétan az AKG k845 érdekelne, ami szerepel az aptX-es eszközök listáján. Az aptX kodekkel elfogadható-e a hangminőség?

    2. Asztali konfig
    Konkrét kérdések:

    1. Erősítő:
    Heed Audio CanAmp, bolti ára kb. 110e (megépíteni sajnos nem tudom). Ha ez ajánlható, milyen DAC lenne jó hozzá?

    2. DAC és erősítő:
    Ezeket azért vettem egybe, mert "testvérek". Kérdésem, hogy jónak mondhatók-e?
    Lupus Minor (50e) DAC + Bubo Cupropenis amp. (49e), együtt tehát kb. 100e forintból kijönne.
    A Bubo-t láttam emlegetni.

    A lejátszó persze még kérdéses, de lehet, hogy eleve rossz az elindulás.

    Köszönöm, ha ezt valaki végigolvasta, és válaszol.

Új hozzászólás Aktív témák