Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    válasz batagy #7386 üzenetére

    Rizsfőző tudja a dolgát, szóval rá lehet hagyni (mosás után beleteszem ~1,5x vízzel, bekapcsolom főzési funkcióval és megvárom, míg kész). Csináltam benne basmatit, 1,5x vízzel, finom lett, a szemek is jobban elváltak, mint az ugyanebben a rizsfőzőben készült jázmin rizsnél, de ha minden igaz ez a fajátból is következik.

    Én csak annyit szoktam - lehet csak placebó - csinálni, hogy mikor kész, s átvált melegítő funkcióra, akkor kikapcsolom, ne adjon már neki hőt.

    Az előbb nem voltam elég egyértelmű, az itt írt módszer csak az edényben, tűzhelyen főzésre jó, a rizsfőzőt hagyni kell a beépített program szerint dolgozni. Teflonosban fémmel ne lazítsd szerintem a végén a rizst, jobb vigyázni a bevonatra. :K

    Párolósat nem tudom, sosem próbáltam, szóval inkább csendben maradok azügyben. :)

    [ Szerkesztve ]

    solfilo

Új hozzászólás Aktív témák