-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#49155328
törölt tag
válasz bugizozi #5028 üzenetére
TK palacsinta. kb 18-20 db.
150 gramm zabliszt.
150 gramm tk. grahamliszt
30 gramm búzasikér
4 db extrasárga tojás /Lölő bácsi farmjáról)
2 csipetnyi só.
5 ml folyékony édesítő
50 ml olaj
250 ml tej
300 ml szóda kb.A por cuccot egy mély tálba szitálom és összekeverem.
Mehet bele a tojás, olaj és az édesítőszer.
Mixerrel adunk neki bátran.
Egy sűrű állagú massza alakul ki a tálban.
Mixert alacsony fokozatra vesszük, majd fél decinként adagoljuk a tejet.
Így nem lesz csomós.
Mikor benne van az összes tej akkor mehet bele 200ml szóda.
Ezt elkeverjük és fél órát pihenőre tesszük.
Majd belenyomjuk a maradék szódát és ha még kér a masszánk akkor adunk neki.
Lényeg hogy, se nem sűrű se nem híg ne legyen.
Olyan legyen mint a padlopón (folyékony padlókiegyenlítő). Szakmai ártalom, nem tudok szakácsul.Sütni én abba az edénybe szoktam amit látsz ott feljebb, de mindenki abban süti ami bevált neki.
A lényeg, hogy jó forró legyen az edény.
Akkor mehet bele egy kiskanál olaj és megbillengetni, hogy elosztódjon minden fele.
Lehet rá most merőkanalazni a masszánkat, döntögetni mindenfelé, hogy terüljön elfele.
Kb. 1-1 percet kell sütni oldalanként.
Viszont!
A tészta nagyon TÖRÉKENY!
Fordításnál egy jól irányzott feldobással (már akinek megy) lehet átfordítani.
Illetve spatulával vagy ki hogyan tudja.
Mikor már kész és megpihent a palacsinta kb 2 perc, utána már nem törékeny.Nálam az első mindig eltörik az mindjárt megeszem úgy magába.
Jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]