Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #49155328

    törölt tag

    válasz bugizozi #5028 üzenetére

    TK palacsinta. kb 18-20 db.

    150 gramm zabliszt.
    150 gramm tk. grahamliszt
    30 gramm búzasikér
    4 db extrasárga tojás /Lölő bácsi farmjáról) ;]
    2 csipetnyi só.
    5 ml folyékony édesítő
    50 ml olaj
    250 ml tej
    300 ml szóda kb.

    A por cuccot egy mély tálba szitálom és összekeverem.
    Mehet bele a tojás, olaj és az édesítőszer.
    Mixerrel adunk neki bátran.
    Egy sűrű állagú massza alakul ki a tálban.
    Mixert alacsony fokozatra vesszük, majd fél decinként adagoljuk a tejet.
    Így nem lesz csomós.
    Mikor benne van az összes tej akkor mehet bele 200ml szóda.
    Ezt elkeverjük és fél órát pihenőre tesszük.
    Majd belenyomjuk a maradék szódát és ha még kér a masszánk akkor adunk neki.
    Lényeg hogy, se nem sűrű se nem híg ne legyen.
    Olyan legyen mint a padlopón (folyékony padlókiegyenlítő). Szakmai ártalom, nem tudok szakácsul. :D

    Sütni én abba az edénybe szoktam amit látsz ott feljebb, de mindenki abban süti ami bevált neki.
    A lényeg, hogy jó forró legyen az edény.
    Akkor mehet bele egy kiskanál olaj és megbillengetni, hogy elosztódjon minden fele.
    Lehet rá most merőkanalazni a masszánkat, döntögetni mindenfelé, hogy terüljön elfele.
    Kb. 1-1 percet kell sütni oldalanként.
    Viszont!
    A tészta nagyon TÖRÉKENY!
    Fordításnál egy jól irányzott feldobással (már akinek megy) lehet átfordítani.
    Illetve spatulával vagy ki hogyan tudja.
    Mikor már kész és megpihent a palacsinta kb 2 perc, utána már nem törékeny.

    Nálam az első mindig eltörik az mindjárt megeszem úgy magába. :D

    Jó étvágyat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák