Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz birno #417 üzenetére

    Nagyon szeretjük a császármorzsát (felénk smarninak hívják), havonta 1x biztosan van nálunk. Párom nagymamája liszttel készíti, én búzadarával. Több okból is: hamarabb készen van, nem ég le, és könnyebben emészthető, nem annyira megterhelő a gyomornak.
    Kb 2 pohár búzadarát beáztatok annyi tejben, hogy jól ellepje. Kb fél órára úgy hagyom. Aztán beleütök két tojássárgáját, beleteszek 2-3 ek cukrot és egy csipet sót. Összekeverem, majd felverem a 2 tojásfehérjét, és azt is hozzákeverem. Felforrósítok kb 3-4 ek olajat egy serpenyőben, beleöntöm a masszát, és folyamatos kevergetés közben megsütöm. Ha kicsit tönn időm van, betolom a sütőbe is 10-15 percre. Ha kevesebb, akkor csak lefedem 5 percre, miután elkészült. Kompóttal vagy lekvárral fogyasztjuk.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák