-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz kmarci25 #4106 üzenetére
Szerintem a kenyér lelke a liszt és nem a víz. Sokféle kenyér létezik, mondjuk egy rozskenyeret vagy szendvicskenyeret nem lehet sok vízzel elkészíteni, mégis igényel tudást.
Nálam az ilyen magas víztartalmú kenyerek inkább ciabattànak felelnek meg. Legalábbis én azokat készítem "nokedli" állagú tésztából.
Szerintem, ez a magas hidratációs dolog csak egyfajta nehézségi fok, amit nem feltétlenül mosnék össze a profizmussal. Pár éve lehet tapasztalni a pékeknél ezt a fajta készítsünk sok vízből kenyeret versengést.
Persze, nehéz sok vízzel dolgozni, de szerintem nem ez határozza meg a jó kenyeret.[ Szerkesztve ]