Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xuldar
addikt
válasz BlackSoft #10626 üzenetére
Én inkább valami olyasmit javasolnék, hogy a napi munkát ütemezett feladattal elmenteni a nap végén/éjszaka egy beépített winyóra (esetleg RAID tükörre) biztonsági másolatként, és akkor nem hónapok munkája vész kárba, és kevesebb ősz hajszálad lesz, ha beüt a krach.
Észrevehetően lassabb a winyó, mint az SSD. Az irodai gépemben egy 500GB-os winyó van (tehát nem őskövület), programindításnál, vagy ha dolgozik a winyó valamin, nem keveset kell várni, míg el tudok indítani egy újabb programot. Csak a darálást hallom, a windows feladatkezelő is alig indul, annyira le van terhelve. A múltkor töredezettségmentesítettem, nem sokat javult.
Azt írtad, a Kürt milliós tarifáját is kifizetnétek. Ehhez képest 1db SSD és 1-2db nagyobb winyó nem tétel. Természetesen senki nem szeret feleslegesen fizetni, de itt talán megérné a pénzt és a lényegesen alacsonyabb stresszfaktort.Illetve nem tudom, mekkora a cégetek és mennyire érzékeny adatokkal dolgoztok, de a Kürtnek van egy ilyen lehetősége is: Adatőr.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Pityu.
nagyúr
Hát én mikor 2 éve vettem a samsung 830 as ssd met akkor az ocz kpl sorban döglöttek befelé meg más márkákban is volt elhalálozás,nem azt mondom hogy a samsungokban nem esett meg ,de az egyik legmegbízhatóbb a samsung volt bár szerintem most is minőség.Ha csak nem azt akarják hogy neked rossz legyen
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pontosan ezek a kérdések jutottak eszembe nekem is a hsz.-ed láttán. Kritikus fontosságú adatoknál, éles üzemben, NEM "otthoni" környezetben, nagyon sokat írt SSD esetén csodálkozol és anyázol potenciális adatvesztések miatt, úgy, hogy az adataitok nincsenek duplikálva, folyamatosan mentve? Ez nem csak mások hibája, neked is jobban utána kellene/kellett volna járnod, de főleg óvatosabbnak lenned ilyen jellegű felhasználás esetén (bár az adatmentés otthoni környezetben is fontos), ez HDD esetén pontosan ugyanígy igaz, attól még, mert jóval tovább bírhatja. A másik topicban és itt is "a sok okoskára" hivatkozol, akik állítólag elhitették veled, hogy nem lehet semmi probléma SSD-nél, nem tudom, ki voltak ők - na de tényleg elhiszed a szimpla marketingdumákat, amik nincsenek szakmailag alátámasztva, csak egy termék eladására szolgálnak? Nem nagyon láttam, hogy tele lett volna vele minden szaksajtó, hogy SSD használata esetén ne lenne szükség mindenkori adatmentésre, és hogy mondjuk szerveres környezetben az SSD élettartama összemérhető lenne bárhogy is jelenleg a HDD-kkel...
Ami ettől még igaz, hogy elsősorban átlagfelhasználói, otthoni igényeknél szokták azt mondani, hogy nem kell már annyira durván túlparázni az SSD-vel kapcsolatos kérdést, mint amennyire félt tőle mindenki az elején, mert ha valaki hosszas tapasztalatok (és nem marketingszövegek) alapján valóban megbízhatónak tűnő háttértárat választ, akkor egész sokáig ellehet vele. De nem durván igénybe vett SSD-ről van szó ilyenkor, főleg nem egy amúgy is rossz darabról.Persze ettől még érthető, hogy már tartasz az SSD-ktől, de ha HDD-t használsz, akkor is vigyázz a fontos adataidra.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.