Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz tasiadam #40903 üzenetére

    Uby látta meg a tévedésem. Bocsánat, hosszú volt a nap és tévedtem. Nem M.2 NVMe, hanem M.2 SATA6. 2240-es, vagy 2260-as fér bele a gépbe. Az SSD 2240-es, akkora mint 1,5 átlagos méterű műköröm. Elég kicsi a hely, lévén a gép sem túlméretes. :) Nem hiszem, hogy rá tudnék aplikálni értelmes hűtőbordát. :U Bár minden hasznos ötletre vevő vagyok. A rendelkezésre álló hely kb. 6,3cm x 2,5cm x 0,4cm.

    (nem saját kép, de típusazonos)

    A hőfokot telepítések - Win10, driverek, szoftverek, frissítések - és egy masszív indexelés után produkálta. Szerencsétlen CPU is néha 70-90°C körül jártkált. Normál működés közben 50-57°C. Érdekes, hogy miután leimage-eltem a W10-et és telepítettem egy Manjaro-t, mintha hűvösebb lenne a gépecske. A ventilátor is kevesebbet megy és halkabb is, bár a TLP még nincs konfigurálva.

    (#40904) ubyegon2:
    Fene a szemed uby... Tudd be annak, hogy túl voltam egy fél estés szopáson, a fenti hsz után kezdtem bele a backup-ba és a linux telepítésbe.
    Előtte még órákba telt rávenni a kis rohadékot, hogy normálisan boot-oljon pedrive-ról (visszagondova pofonegyszerű volt, csak én szopattam telibe magam) majd telepíteni Hidas papa remekművét - 2004 és rendben működik, illetve működött... - a driver-eket, kivárni az örökkévalóságot míg lefrissül, telepíteni a programjaimat, belakni, kitakarítani (így is maradt ~10GB szemét ami elbújt előlem).
    Majd keresni valamit amivel tudok boot-olni USB-ről, hogy backup-ot készíthessek - végre megtanultam a Clonezilla alapjait :D - a kész telepítésről mielőtt lesatírozom az egészet a ****ba és telepítek rá egy "rendes oprendszert" - by ubyebon2 - mert használni is szeretném :DDD
    A másik topikban majd kérdezek a finomhangolásról és a méricskélésről.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák