Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz tom_tol #18542 üzenetére
Azért, mert lehet, hogy én néztem be valamit és ezért rossz mértékegységben számolok.
Azon azért meditálj el, hogy ennyi üzemidő alatt lehetséges-e, hogy több, mint 1TiB-t írtál a meghajtóra avagy sem.
Egyszerűen le is ellenőrizheted, indítsd el az SSDOK-t, jegyezd fel az írt mennyiséget, zárd be, másolj rá az SSD-re egy 4 vagy 8GB-os állományt (nem kell byte-ra pontosnak lennie, de azért ne +-1-2GB legyen), azután megint ellenőrizd SSDOK-al. Ha az SSDOK hozza, hogy 4 vagy 8GB-al több az írt mennyiség, akkor a másik progik tévednek, ha nem, akkor meg az SSDOK a hunyó. Ez utóbbi esetben írd meg, mennyinek kellene lennie, meg SSDOK kép és javítom.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz martin66 #18547 üzenetére
Régi a FW rajta. Ebben még az un. Dirty Drive hibában volt érintett(amit a DXT07B0Q-ban javítottak), ami alapban is többlet írással járt és a TRIM sem működött miatta rendesen, erősen degradálódott. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogyha lefrissíted a legújabb FW-re(ez tartalmazza a 2 korábbi FW javításait is), akkor a WLC értékét is visszaállítja-e, de onnantól a többletírás és a rossz számlálásnak meg kell szűnnie. [Magician-l vagy direkt ISO-ból(boot-os eszközről)]
FW frissítést csak saját felelősségre elkövetni!
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tom_tol
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #18556 üzenetére
-
félisten
válasz tom_tol #18558 üzenetére
Thx, akkor javítom majd, előtte még kicsit körbenézek, hátha van valami újabb SSD a piacon, amit bele tudok tenni a SMART adatbázisba, és utána feltöltöm.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Postas99
senior tag
Már többször előforuló hiba, hogy a HDD sentinel nem a valós értéket mutatja. Mikor elkezdtem kritizálni más topikokban mindenki leugatott. Most itt a példa újfent hogy a program valótlan adatokat ír ki vagy számításai pontatlanok.
-
félisten
válasz Postas99 #18560 üzenetére
Sajnos ez bármelyik programmal előfordulhat, ugyanis az SSD gyártók 90%-a semmilyen hivatalos információt nem ad ki a SMART adatok tekintetében. Ahogy jönnek ki az újabb SSD-k, akkor mi, fejlesztők megpróbálunk bizonyos forrásokból adatot gyűjteni, de ez nem mindig könnyű avagy van, amikor szinte lehetetlen.
A SMART tekintetében van ajánlás, de azt senki sem tartja be jóformán, bárhol-bármi infó lehet, nincs bebetonozva, hogy hova-mi kerül, hogy ez ne legyen elég, olyan is előfordul, hogy egy újabb FW után már nam ad vissza bizonyos adatokat a meghajtó avagy épp új adatokkal bővül...Pont ezért van szükség olyan opciókra az ilyen jellegű progiknál, hogy a user tudjon küldeni riportot és akkor meg tudja a dolgunkat könnyíteni valamelyest.
tom_tol - fent van az újabb SSDOK, remélhetőleg már minden OK lesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Crucial MX100-on lehet FW-t frissíteni úgy, hogy a rendszer arról fut? Itt a leírása, de ebből számomra nem derült ki.
-
martin66
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #18557 üzenetére
Köszönöm a választ.
Hamarosan megcsinálom.
-
varmi2
nagyúr
Fire/SOUL/CD és Bodor: Titeket kérdezlek, hogy a crucial mx100 ssd esetén van értelme a firmware frissítésnek ?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tom_tol
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #18561 üzenetére
Köszi, most tökéletes
-
Kernel
nagyúr
válasz Postas99 #18560 üzenetére
Írhattál volna konkrétumot, hátha csak túlzott elvárásaid vannak valamivel kapcsolatban, amire lenne esetleg magyarázat is.
De ez így nem igazán korrekt, hogy rákeresek a nevedre ebben a topikban, rákeresek a Sentinel topikban, de semmi, csak bedobtad ide ezt a hozzászólást és részedről ennyi.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
kvio1
tag
Sziasztok! Pontosan mit jelent ez? Total Bytes Written (TBW)3 120GB: 354TB 2.75 DWPD4
Valami olyat olvastam, h 120-at meg kell szorozni 2.75-el, és kijön mennyi napi írás mellett érvényes a 3 év gari. Akkor most mennyi az írási limit? Nem tiszta ez nekem. Köszönöm a választ! -
Vakegérke
félisten
TBW (Total Bytes Written) az összes írás értéke. Jelen esetben ez az érték 354TB. Ezt meghaladva megszűnik a garancia.
"Valami olyat olvastam, h 120-at meg kell szorozni 2.75-el, és kijön mennyi napi írás mellett érvényes a 3 év gari."
DWPD (Drives Writes Per Day) a napi maximum írásmennyiség. A szorzás eredménye 330, ha ezt megszorozzuk a 3 év napjainak a számával, akkor egyértelműen látszik, hogy majdnem pontosan 354TB az eredmény.Szóval az a lényeg, hogy a 354TB-ból ne fuss ki 3 év alatt, ha élni akarsz garanciális jogoddal.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
t72killer
titán
válasz Vakegérke #18572 üzenetére
Amúgy van összefüggés a meghibásodás és aközött, hogy milyen intezitással írunk az SSD-re? Hamarabb kikészül, ha az évi 20-30TB-ot három nap alatt írom rá, mintha egyenletesen elosztva kapná? Gondolom a melegedés/nagyobb hőingás se túl egészséges a celláknak
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vakegérke
félisten
válasz t72killer #18573 üzenetére
Valószínű, hogy nem tesz jót neki a nagy terhelés. Arról nem is beszélve, hogy egy 120 gigás SSD-re nincs ok napi szinten több terát írni.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
MPowerPH
félisten
850 EVO 500Gb
Nem tudom, mi lehet a gondja, de piszok rossz ertekeket produkal. Otlet? Friss Win van rajta, es meg nincs telepakolva.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Bodor
veterán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Szerintem "csak " annyi a baj, hogy nem az Inteles, hanem Asmedia vezérlős SATA3-as portra van kötve az SSD.
3. pont.(#18576) Vakegérke: Azért lett a cikkben így megadva a tesztelés módja, hogy a tömörítést használó ( Sandforce vezérlővel rendelkező) SSD-k is jól legyenek mérve, a többi vezérlősnek teljesen mindegy, de így volt egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Koszi mindenkinek a valaszokat, ranezek mindegyikre.
Don't Tread On Me
-
t72killer
titán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Ahogy a többiek mondják, a SATA-vezérlőben van a kutya elásva. Ez kitűnik abból is, hogy csak a szekvenciális értékekkel van gond, az 512 és a 4k rendben van, lévén ezek nem közelítik a vezérlő limitjét.
#18580: Várjuk az intel-SATA-s eredményeket
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bobalazs
nagyúr
WIndows töredezettségmentesítő miért hívja az SSDt tartós állapotú meghajtónak? Miért nem szilárdtest meghajtónak?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Sztetek okozhat problémát, ha egy SSD-t partícionálunk két részre? (C, rendszermeghajtó és D, az adatoknak) Természetesen egyik partíció sem lenne zsúfolásig tele, lenne bőven hely mindkettőn.
Én több számítógépen is így használom, nincs probléma - de új gépet is veszek, és ott nagyon nem javasolják a partícionálást...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kalapacsolok #18587 üzenetére
Természetesen semmi gond nem lesz belőle. Nyugodtan particionálhatod!
⭐ Stella
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Tegnap feltettem a Samsung Magician 4.6-ot (Samsung 840 EVO 120GB SSD-m van), ma pedig azon keresztül frissítettem a legújabb firmware-t (EXT0DB6Q). Ezután az Advanced Performance Optimization-t is lefuttattam. A benchmark szerint lényeges javulás jött létre (főleg olvasás terén, amiről köztudott, hogy problémás a 840 EVO szérián a régi adatokkal):
Sequential Read: 477 -> 546
Random Read: 68380 -> 74047
Sequential Write: 528 -> 530
Random Write: 32310 -> 44404
A Random Read mondjuk még mindig a 94 ezres csík alatt van. Hogyan lehetne ezt turbózni, vagy mennyire probléma egyáltalán, hogy csak 75 ezer?
Köszi,
hazazs -
Erdei88
veterán
Samsung 500as EVO-hoz érdemes felrakni a Samsung Magiciant?
Rapid mod-ot beállítani? -
Bodor
veterán
válasz wattafaka #18589 üzenetére
Nem probléma, hagy úgy ahogy van.
(#18590) Erdei88: 500-as az 500 GB-os, vagy 850-es akart lenni? Samsung 850-es SSD-t nem kell frissíteni.
840-esnél javasolt a firmware frissítés, és egy 'Advanced Optimization' LINK, utána el is lehet távolítani a programok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Köszönöm a válaszokat. Inkább nem erőltetem
-
Bodor
veterán
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest