Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MdewC

    nagyúr

    válasz Meghivott #17145 üzenetére

    Túl vagyok több mint 200 meccsen a 4-3-2-1-es alakzatban. Vagy még több.

    Nagyon jó alakzat, nagyon veszélyes, szinte mindenki ellen, a legtöbb div 1-es ellenfél ellen is veszélyes. Viszont vannak korlátai. Az igazán jók felzabálják elől ezt az alakzatot, ez 10-ből 1-2 játékost jelent.

    Erre lehetne mondani, hogy akkor ellenük más alakzat se lenne jó, viszont ez inkább a 4-3-2-1-ből fakad. Pláne, ha a gép rákezd az auto tackle-re.

    2 eset van a 3 db támadóra:

    1. vagy mind a 3-on rajta van a get in
    2. vagy csak az LF és RF-en van rajta a get in és az ST-n nincs.

    Az első verziónál néha annyira elől vannak 3-an, ha megfognak a kp-n, akkor nincs támadás építés. Vagy annyira belerohansz a védőkbe elől, hogy semmire nincs idő az auto tackle miatt. Erőltetni kell ilyenkor és nem mindig jön össze az 1 v 1.

    Nekem ez az utóbbi jött be leginkább, a 2. verzió, mert néha CF / CAM-ként viselkedve vissza jön az ST és tudsz támadást építeni, ha rá lenne téve a false 9, akkor még CM posztig is visszajön, de ezt nem javaslom.

    Na szóval akkor van baj, a vki nagyon penge hátul, mert a 3 támadó néha kevés a kombinációkhoz elől, simán egysíkúvá tud válni a támadásunk, a közép pályán nem mindig érnek fel és ha megkapjuk a kontrát akkro baj van.

    EZ AZ ALAKZAT nem azért OP idén, mert akkora király, hanem megvan benne a lehetőség, ha elcsúszik az ellenfél védekezése, akkor ki lehet ugratni a 3 csatárt és az LF és RF is csatár poszton tud kapura futni, és gólt szerezni. Tehát a játék gyengeségére épít és szinte minden meccsen van 1-2 ilyen lehetőség. A játék hibáit használja ki ez az alakzat, de a mi játékunkat butítja egyébként. Ezért használják QRVA sokan.

    LF mindenképp bal lábas legyen a hosszú lövés miatt
    RF mindenképp jobb lábas legyen a hosszú lövés miatt
    ST ami perferáltabb

    1 előnye még van ennek az alakzatnak, az a védekezés. A 3 CM ha elkapja a fonalat és besegít a gép is, nehezen mennek át rajta.

    Mindenképp feltoltabb védelmi vonalat javaslok, nem 60 körülit, de egy 45-55 mehet.

    Én most kicsit eluntam ezt az alakzatot, újra olyan alakzatokat tesztelek, hasonló jellemzőkkel, mint a 4-3-2-1, csak több variációs lehetőséggel elől. Nekem ez hiányzik ebből az alakzatból, mert ha igazán jó ellenféllel találkozok, vagy kapom az áldást és még 2 méterre is nehezen passzolok az ea miatt, akkor a nagy előnyből hirtelen hátrány lesz.

    2 napja tesztelt alakzatok:
    - sima 4-2-3-1: hátul hasonlóan stabil, viszont a 2 szélső CAM hátul van, nincs meg az az érzés mint az RF / LF-nél, hogy 3 csatárom van, a CAM-ek nem mennek 1 v 1 a kapura. Támadás építés nagyon kreatív, de szinte csak a CAM és ST fejez be. Igazán jók ellen ez kevés.
    - 4-3-3(4): baromi jó elől, megvan a plusz CAM a variációhoz, a két szélső meg tud indulni, remek, 1 nagy hiba viszont van. Hiányzik a középső CM, aki ügyes, simán beindít a helyén és baj van, ezt div 1-ben nem bírja el a csapat.
    - most tartok a 4-3-4(3)-nál, a 2 db CDM miatt, a CM egy picit előbbre van, nem tudom még, 2 nyert meccsem van eddig vele, majd kiderül...

    1 jó hír történt a tesztelésre, hogy kierült, hogy IF Pogba remek CAM is. Plusz, hogy erre is válaszoljak, Pogbara vagy shadow kell, ha védekezni akarsz vele, vagy hunter, ha támadóbb pozícióban szerepel. Mindenképp kell neki a +3 pace. IF Kante szerintem is brutál, 3 dolgot tud, de azt nagyon. Gyors, jól szerel és jól passzol. Ennyi. De abban profi.

    Na hajrá. ;)

    (#17150) BenXL: ezt inkább nem kommentálom, amióta olvasom a fórumot, ilyen baklövést még nem láttam. :N

    [ Szerkesztve ]

    praise the Lord then finesse / One shot, one kill

Új hozzászólás Aktív témák