Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #56286 üzenetére
Fogom a notebookot, kinyitom. 15"-os, FHD. Mellette 26"-os FHD monitor*. Numerikus billentyűzet, külön egér. Minek kellene nekem külön egy bazi nagy doboz a lábamhoz/asztalra?
Ha végre eljutok tesztelni, hogy bírja a notebook VGA a 4K felbontást, akkor veszek egy 40-43"-os 4K TV-t és az lesz A monitor a géphez...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #56497 üzenetére
Nem ez az első dolog, ami bonyolultabb egy lejtőnél és nem érted!
Az EÜ azért van leterhelve, mert a kinti statisztikák alapján 1-2 héten belül berobban a járvány és akkor bazira nagy lesz a forgalom. Ezért már most fel kell erre készülni. Ami brutál overhead időben a normal működéshez képest...
-
Bujdy81
aktív tag
Korona témában olvastam egy jó cikket. Az alapján a valós betegszám kb. 10x annyi, mint a kommunikált, ellenben a súlyos állapotú/halott szám stimmel.
A valós betegszámot a világ statisztikákra alapozták, hogy a betegek x %-a hal meg, tehát ha nálunk van y halott, akkor kb. 10x annyi a beteg, mint amit mondanak.Ellenben ez a BCG sztori, ha igaz, akkor borít minden ilyen kalkulációt és várható súlyos eset/halott számot.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #56673 üzenetére
A rendelkezésre álló statisztikák szerint igen jól állunk lélegeztető gép fronton nemzetközi összehasonlításban. És ha hazajönnek a dokik/nővérek, akkor személyzettel is (nem nálunk lesz sok, Londonban kevés! )
A strigulázásnak is megvan a protokollja, ugyanaz, mint az influenza esetén. Erről is volt cikk, mert valaki felhájpolt egy Kásler levelet. A lényeg, hogy ha végstádiumos rákos meghal koronában, akkor ott a halál oka a rák lesz (ahogy influenzánál is lenne!), de beírják információként, hogy koronás volt.
Amit nem írnak be a korona terhére: nincsen kardiológiai rendelés most, rengeteg műtétet töröltek. Tehát akinek pl. aorta problémája van most, azt majd 6-9 hónap múlva műtik meg. Ha addig viszont meghal, akkor nem. És az bizony - áttételesen - a járvány áldozata lesz...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #57129 üzenetére
Te is benyaltad a propagandát?
Ugyebár a hétvége után megugrott a Fejér megyei fertőzöttek száma. De ha a sok gyökér pesti odament egymást köhögni, miközben MINDEN helyi szépen otthon volt, akkor mitől lettek betegek Fejér megyeiek? Én csak ezt nem értem?
Vagy valójában az történt, hogy egy halom helyi IS sétálgatott a Korzón, és leköhögte őket a sok büdös pesti? Úgy már ugyebár árnyaltabb a kép...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #57188 üzenetére
A "sok idióta" lehet, hogy egynél több gyereket nevel, lehet, hogy panelban lakik, lehet, hogy csak egy szülő van, stb.
Olyan élethelyzetekről mondasz summázott, szerinted bölcs véleményt, amiről fingod sincsen!
"Amugy meg rendeljen hazhoz mindent." Nem mindenhova lehet, mert több millió ember él olyan helyen, ahova nem szállít senki!
A virágért el KELLETT menned a boltba, miért nem szállíttattad ki? Tipikusan vizet prédikálsz és bort iszol játékot játszol a saját kis világodban! Ébredj fel, a világ nem Portoroz 10 km-es körzetéből áll ám!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #57295 üzenetére
"Szoval mas szemeben a szalkat majd akkor, ha otthon maradsz. Teljesen."
Te otthon maradsz teljesen?
Képzeld el, hogy a szabályoknak megfelelően járok el. Sőt, jelenleg még leslie is a szabályoknak megfelelően jár el!
Ha pedig a "kérés" oldalát nézzük a dolognak, miszerint "maradj otthon", azt Te ugyanúgy nem tartod be, mint én. Semmivel sem vagy jobb, mégis osztod az észt! Mire fel?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #57307 üzenetére
Otthon maradsz, amennyire lehet. Csak eljársz sétálni, pitypangot szedni. Amit szabad.
Én meg itthonról dolgozom. Meg elmegyek futni. Amit szabad. Meg elmegyek a gyerekekkel bringázni, rollerezni. Amit szabad. Meg kell is, mert három gyerek egy házba összezárva hamar kicsinálja egymást (és a szüleit is). Ezen felül eljárok vásárolni heti 2-3 alkalommal, mert vásárolok anyáméknak és anyóséknak is. Ők 65 felettiek, van, aki kiemelten veszélyeztetett, jobb, ha én megyek. Meg szabad is.
Elmegyek anyámékhoz kertet rotálni gyalog/futva. Ezt is szabad. Nem megyek közel hozzájuk, de a kertet nem tudják megművelni és ha szabad, miért ne segítsek nekik?Értsd meg végre, hogy a szabályt nézve minden rendben van. A "szabályalkotó akaratát" tekintve persze nincsen, mert akkor otthon kellene maradni, csak a legszükségesebb dolgokért kimenni. Azt pedig Te (sem) tartod be.
Nem abba kötöttem bele igazából, hogy "miért létfontosságú a virág", hanem abba, hogy miközben azt pampogod, hogy "rendeljen mindent házhoz", meg hogy "csak kajáér/gyógyszerért/munka ügyben menjen el otthonról", ezt Te sem tartod be! Nem azon a 10 méteren múlik, amennyit az OBI felé kerültél, hanem az elven!
Szerintem én értem az érvrendszeredet, mert megpróbálok belehelyezkedni abba a helyzetbe, ami az általad közöltekből kirajzolódik, hogy hogyan éltek, hogyan gondolkodtok. A meg nem értés abból fakad, hogy Te meg sem próbálsz a másik fejével gondolkodni!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #57312 üzenetére
Én napelemet akartam EU-s támogatású kamatmentes hitelből.
Ott fogyott el a cérna, hogy a bankos nem fogadja el a munkáltató igazolást, mert közös a cég asszonnyal és asszony írta alá. Mondom, ok, de van NAV igazolásom, egy szabadszemmel is jól látható összegről, amivel bőven elég jövedelmet tudok igazolni. Plusz van NAV igazolásom, hogy tartozás mentes vagyok én is és a cég is. Ez így együtt nem elég, kell a jövedelem igazolás is.
Ok, engedjük el, kifizetem KP-ban a napelemet…
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Hogy miért éri meg konzult céget alkalmazni belsős helyett?
Felelősségre vonhatóság! Ha Gabibácsi jól dolgozik MINDIG, akkor az ügyfél többet fizet ki, mint amennyiben kerülne, ha Gabibácsi lenne az alkalmazott. A felárat felfoghatjuk biztosítási díjként is. Ugyanis ha Gabibácsi elszúr valamit (előfordulhat ilyen minden fényévben is akár), akkor ha Gabibácsi alkalmazott, akkor maximum ejnye-bejnye, netán kirúgás. Talán max. 6 havi munkabért kérhetnek tőle vissza a törvény szerint, de akkor már térdig kell járni a ganéban az eljárás során. Ezzel szemben ha Gabibácsi munkáltatója, azaz a konzult cég nem tud időre szállítani/eltol valamit (akár egy olyan projekten is, ahol Gabibácsi az egyetlen projekttag), akkor kötbér, kártérítés, akármi. És azok 1-2 helyiértékkel nagyobb számok, mint a 6 havi munkabér lenne.
Pletykálnak olyan projektről a piacon, hogy a szállító nem volt elég jó, rosszul becsült és bő 1000 (ezer) embernappal lépte túl a keretet. Na, ha azok munkavállalók lettek volna, akkor kb. 50 havi fizetés megy ki pluszban. De olyat is hallottam, hogy szállító dolgozott 2-300 embernapot (10-15 emberhónapot), és amikor másodszorra csúsztak le a határidőről, akkor az ügyfél köszönte szépen, visszavette a belépőket és mivel nem értek el az első mérföldkövet sem, így nulla HUF volt a költség. Szerintem az ilyenek miatt jó a konzultcég. Kicsit drágább (amúgy nem többszöröse, csak valamivel drágább) a projekt, de az "on time, on budget" teljesítés esélye SOKKAL nagyobb!
(Gabibácsi természetesen helyettesíthető a fenti történetben bárkivel, azért őt hoztam fel példának, mert az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy jól tolja és kvázi "feleslegesen" fizetik ki utána a kozultcég felárát.)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #58096 üzenetére
Pár infó, amit OTP-stől hallottam:
- fél gőzzel kell menni, mert ha bemész (nem te), leköhögöd, koronás lesz, akkor az egész műszak megy karanténba -> bezár a bank. Vagy félgőzzel mennek és elbírnak egy ilyet két hetente
- mennyi idős az ügyintézők nagy része? Lehet, hogy azért mennek félgőzzel, mert a csapat fele otthon van a digitálisan tanuló gyerekkel...
- babaváró nekünk 17 perc volt az OTP-ben, aztán hívtak, hogy menjünk be aláírni (2perc). Próbálj másik fiókot esetleg! Győrben 5 fiók van, de elvileg az Árkád most zárva, marad négy...Ja, és a bónusz:
"Nyilván én vagyok a hülye, hogy utolsó pillanatra hagytam"IGEN!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #58163 üzenetére
Úgy látszik, ez cég kérdése is.
Nálunk van egy csajszi, aki német rendszámon hófehér X5-tel jár, mert úgy olcsóbb a lízing. Na, az vérciki pl. és senki nem gondolja, hogy ő a nagy vagány, hogy ezt csinálja.
Pár éve viszont Fehérváron láttam egy lakossági parkolóhely matricát, szlovák rendszámos autón. Ugyebár előbbihez 184+ napott Fehérváron, utóbbihoz 184+ napot Szlovákiában kell élni és simán kiadták a matricát...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #58845 üzenetére
Mivel már több medencénk is volt, van pár kiegészítő gondolatom:
- a hőfoka a víznek milyen volt? Ha nem elég meleg, akkor a palástra minél sötétebb színt/fóliát keress
- a szűrő az legyen kb. 3x akkor víztérfogathoz ajánlott, mint a javasolt, mert ha gyerek(ek) játszanak benne, akkor hordják be a koszt, még zuhanyzás után is.
- olyan szűrőt keress, amit a lehető legkönnyebb karban tartani/takarítani, mert az egy áldás! Nekem a 19 m3-es medencéhez pl. 50-60 m3-eshez ajánlott homoszűrős rendszer volt tavaly és meghálálta a dolgot! Egyrészt tiszta a víz, másrészt ha megy a vízforgató, akkor szint masszázs funkció is van! -
Bujdy81
aktív tag
nem akarsz igazi, Ironman liszenszes versenyen indulni?
Van virtuális verseny már! Beszarok, komolyan...
Futópadon letolod, előtte beállítod a sportórán a lépéshosszt 73 centiről 187 centire, akkor "picit" nő a tempód. Aztán a Zwiftben beállítod az okosgörgőnek, hogy 60 kg vagy és hirtelen gyorsabb leszel a kerón is.
És van aki megcsinálja!
-
Bujdy81
aktív tag
Na, benyaltam életem első igazi gyorshajtását, ilyet se mindenki tud így kicentizni!
Autópályán (ahol elvileg 154,5 km/h az objektív felelősség határa, beleértve a 3%-os hibahatárát a műszernek) sikerült úgy belőnöm a tempomatot, hogy 155 km/h-val menjek...
Amúgy nem értem az osztrák bírságok miatt hisztizőket, nálunk napról napra kevesebb a bírság, ma már kevesebb, mint 84,5 EUR (vidékiek kedvéért 91 SEK).
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Gabibácsi #59840 üzenetére
A 407-tel nekem 120-ra szokott állítva lenni, csak akkor megyek gyorsabban, ha 17 db kamiont kell előzni konvojban, mert akkor feltolom 130-ra, hogy ne szívassam ok nélkül a többi közlekedőt.
Viszont már egy ideje nem mozgott a 407 és meg akartam kicsit hajtani, hogy "tisztuljon a rendszer". Anyóséktól jöttem haza, 18 km autópálya, meleg motorral hajtok fel már. Na ezt sikerült most túltolni picit...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #59829 üzenetére
"Oszt most ott tartunk, h már vagy 10% a munkanélküliség nálunk, és nem látni a végét."
vs.
https://index.hu/gazdasag/2020/04/28/foglalkoztatas_munkanelkuliseg/
"Velük együtt 222 ezer munkanélküliről beszélnénk és csaknem 5 százalék körüli munkanélküliségi rátáról. "
"A legmagasabb, 7,1százalékos munkanélküliség Észak-Alföldet jellemezte."
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #59846 üzenetére
Olyan 14-15 kWh körül megy 100 km/t, ha ésszel vezetsz, ha jól emlékszem a cikkekre, de majd Wizard kijavít. 15 kWh és 42 Ft/kWh alapján az 630 Ft, azaz 6,3 Ft/km. Azért az nem vészes...
Nekem kellene évi 20.000 km-re, az kb. 3000 kWh. Azt egy 3 kW-os rendszer felköhögi, amit már bruttó 1,5 millió alatt megkapok. 350-es dízellel és 6 literes fogyasztással számolva a 1,5 millió Ft kb. 72 ezer km. Azaz 3,5 év a megtérülés. Ott bukik a sztori, hogy további 6-8-10 milliót bele kellene tenni a villanyautóba...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #59849 üzenetére
Ha autópálya melletti villámtöltővel számolsz, akkor egyrészt igazad lehet, másrészt még mindig nem érted a villanyautózás lényegét!
Én - ha lenne - itthon tölteném, 42 Ft-os lakossági árammal, esetleg vennék/csináltatnék egy elegendően nagy relét, hogy ha van éjszakai áram, akkor arról töltsön, az olcsóbb...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz MrSealRD #60182 üzenetére
Az egész eredeti cikket és a mögöttes gondolatokat/információkat is nézd/lásd át!
Budapest a Hungária gyűrűn belül tele van. Pont, ezzel, gondolom, Te sem vitatkozol. Fizikailag nincsen több hely a közlekedésre. Egy négyzetméterre vetítve a leghatékonytalanabb közlekedési eszköz az autó. Ez is tény. A kettőből következik, hogy ha minél többen keróznak, annál több közlekedő fér el a városban.
Azonban az sem életbiztosítás, hogy ha a bringás 20-30-cal megy, mellette az autó pedig 70-nel (plusz gyorshajtás). Mert ott előbb-utóbb meghal a kerós. És az nem jó.
Egyéb gondolatok:
- miért nem választanak le a járdából helyet a kerékpárútnak -> mert nem lehet, nincsen rá hely. Mert nem végig 6 méter széles a járda, sok a kocsibehajtó, ahol az AUTÓ nem tud biztonságosan, a kerékpáros veszélyeztetése nélkül kijönni a kapualjból. Meg sok a fa. Meg a szabálytalan autó. Meg a szabálytalan/szabályos kerthelyiség. Nézzük meg a Bálna melletti kerékpárutat, életveszély.
- miért az autósok kárára történik minden? Eddig nem az ő kárukra történt, billen vissza a mérleg, van hova...
- Nem kellene a közösségi közlekedést/P+R parkolókat fejleszeni? De! Kellene. Csak a kerékpározás térnyerésével MOST javul a levegő minősége, a többi fejlesztéssel meg majd, egyszer, talán.
- HZ gondolata: senki sem használja a kerékpársávot. Javaslom, gondold át a négyes metró sztorit. Senki sem használta a nyitás utáni 1-2 hétben. Most meg telen van. Az egy jó példa neked, hogy előbb legyen infrastruktúra, aztán utas. A kerékpárúttal ugyanez a koncepció már nem jó neked... -
Bujdy81
aktív tag
A KRESZ szerint a zebrán csak tolhatod. Pont.
Ha a kerékpárút és a zebra egymás mellett van, akkor ott a kerékpárút részen nincsen fehér csíkozás, de van sárga szaggatott vonal, ami jelzi a kerékpárút szélét. Hülyebiztos a megoldás és a szabály is.
Az említett képen a rózsaszín kerón csapató búzavirág 100%-ban szabálytalan.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ncc1701 #60677 üzenetére
Az a jó ebben, hogy az Index - információ hiányában, természetesen - nem biztos, hogy helyes következtetést von le. 304 fertőzött Fejérben van. Ebből fixen 15 egy mezőszilasi idősotthonban érintett. Hogy a többi fertőzött hol és hogyan érintett, nem tudni.
Ami sejtünk, mert a fehérvári polgi közel van a tűzhöz és szivárogtatott, hogy NEM Fehérvár a megyében a gócpont. Hogy ez mit jelent, nem tudjuk. Lehet, hogy Dunaújváros, mint második legnagyobb település a megyében és lehet, hogy a megye észak-keleti része, ami a budapesti agglomeráció része. Nem tudjuk...
Mindazonáltal Fehérváron továbbra is szigorúbb a szabályozás, mint az országos átlag, sőt vetekszik Budapesttel (közterületen maszk, 20-06 óra között csak felnőtt lehet az utcán, nagy forgalmú közösségi terek lezárva, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest