Új hozzászólás Aktív témák

  • Bujdy81

    csendes tag

    Hogy miért éri meg konzult céget alkalmazni belsős helyett?

    Felelősségre vonhatóság! Ha Gabibácsi jól dolgozik MINDIG, akkor az ügyfél többet fizet ki, mint amennyiben kerülne, ha Gabibácsi lenne az alkalmazott. A felárat felfoghatjuk biztosítási díjként is. Ugyanis ha Gabibácsi elszúr valamit (előfordulhat ilyen minden fényévben is akár), akkor ha Gabibácsi alkalmazott, akkor maximum ejnye-bejnye, netán kirúgás. Talán max. 6 havi munkabért kérhetnek tőle vissza a törvény szerint, de akkor már térdig kell járni a ganéban az eljárás során. Ezzel szemben ha Gabibácsi munkáltatója, azaz a konzult cég nem tud időre szállítani/eltol valamit (akár egy olyan projekten is, ahol Gabibácsi az egyetlen projekttag), akkor kötbér, kártérítés, akármi. És azok 1-2 helyiértékkel nagyobb számok, mint a 6 havi munkabér lenne.

    Pletykálnak olyan projektről a piacon, hogy a szállító nem volt elég jó, rosszul becsült és bő 1000 (ezer) embernappal lépte túl a keretet. Na, ha azok munkavállalók lettek volna, akkor kb. 50 havi fizetés megy ki pluszban. De olyat is hallottam, hogy szállító dolgozott 2-300 embernapot (10-15 emberhónapot), és amikor másodszorra csúsztak le a határidőről, akkor az ügyfél köszönte szépen, visszavette a belépőket és mivel nem értek el az első mérföldkövet sem, így nulla HUF volt a költség. Szerintem az ilyenek miatt jó a konzultcég. Kicsit drágább (amúgy nem többszöröse, csak valamivel drágább) a projekt, de az "on time, on budget" teljesítés esélye SOKKAL nagyobb!

    (Gabibácsi természetesen helyettesíthető a fenti történetben bárkivel, azért őt hoztam fel példának, mert az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy jól tolja és kvázi "feleslegesen" fizetik ki utána a kozultcég felárát.)

Új hozzászólás Aktív témák