Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
Annyi árnyalja a képet, hogy ez egy nagyon kicsi létszámú, szinte családi verseny. Szóval nem nagyon van tömeg.
Ráadásul én taktikusan előreengedek mindenkit az úszáson, hogy ne kelljen a depóban a tömegben öltöznöm (nem csak most, minden versenyen ez a taktikám! ).
Hazajövetel után lehet karanténozni, azzal kalkulálunk.
Az fura egy kicsit, hogy a családban már kb. mindenkit beoltottak, mert vagy pedagógus, vagy öreg, vagy szoptat. Lassan már a GDP termelő reéteghez is elérhetnének...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #94549 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy itthonról most kb. bármerre mozdulsz el, a járványhelyzet a célállomáson csak jobb lehet.
Még van szűk két hónap az indulásig, a szállást direkt úgy foglaltam, hogy egy héttel előtte még ingyen lemondható, szóval május 15 körül okosabbak leszünk. Vagy nem.
(Ha minden marad olyan helyzetben, mint most, akkor nem mennénk)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz hobizoli #94586 üzenetére
Az megvan, hogy kommunikációban olyan amatőrök, hogy mikor megkérdezi bárki, hogy miért ilyen drága a kínai, akkor két dolgot nem mondanak egyből:
- Astra Zeneca deklarálta, hogy önköltségi (=profit nélküli) áron adja a vakciánát
- technológiai okokból a Sinopharm előállítása a legdrágább. (persze, még nyernek rajta a fiúk is, de magyarázatnak jó lenne) -
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Erre pár gondolatot tudok írni hozzáfűzésként:
- USA-ban vannak olyan épületek, ahol 30-40-50, egymástól független beléptető pont van, olyanokba simán lehet oltópontot kialakítani tucatjával. Van megfelelő parkoló is hozzá. Úgy hívják, hogy stadion. Bárcsak nekünk is lenne pár...
- EÜ szakszemélyzet kb. csak a szúráshoz kell. Ha kicsit jobb lenne a közhangulat, jobb lenne a bizalom az ország vezetése felé, akkor mondhatta volna azt Viktor, hogy "emberek, kell nagyon sok önkéntes az oltópontokra és akkor előbb leszünk túl rajta!" és tódult volna a tömeg. Én is. -
Bujdy81
aktív tag
Ugyebár ez egy normál immunreakció. Ha neked ennyire heves, akkor lehet, hogy érzékeny vagy a covidra, és/vagy gyengébb az immunrendszered, és/vagy van valami egyéb betegséged, ami miatt felborít. A három közül bármelyik igaz, jó, hogy nem kaptad el a covidot, mert akkor még súlyosabb lenne a helyzet!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #94668 üzenetére
Mennyi lenne a csere motor? Én csak Pug, meg Toyota fronton voltam képben kicsit, ha olyan "fos" motorokat gyárt a BMW is, mint a Pug, akkor szerencséd van!
Anno kérdeztem, hogy a 406 Coupé-ba mennyi lenne egy V6-os motor bontottan. Azt mondta a bontós srác, hogy "ha veszel valami komolyabb cuccot, pl. két hátsó lámpát egyben 40 ezerért, akkor adok mellé egyet"! Annyira nem volt értéke a bontott motornak, mert az a szar sosem ment tönkre, csak körülötte a kasztnit törték össze...
-
Bujdy81
aktív tag
Na, bebökték az Astra Zenecát nekem is.
A faluban úgy kell összevadászni az embereket, tízből nyolc visszautasítja. Viszont nem 12 hetet mondtak második oltásnak, hanem négy hetet. Ugyebár március 1-gyel politikai okokból emelték fel 12 hétre...Elvileg estétől kell szarul lennem, majd kiderül. Most csak fáj kicsit a fejem, hallgatok egy kis Ős-Ossiánt, hogy nagyon fájjon!
-
Bujdy81
aktív tag
Vegyél egy csősálat, vékonyat! Ilyenkor véd a nap ellen, ha duplán veszed fel, akkor a hideg ellen, nyáron meg be lehet vizezni és hűt! Végső esetben összegyűröd és kétszer hajtva a csuklódra teszed, van mibe törölni a verejtéket a homlokról. Nagyon sok ultrás ismerős használja!
-
Bujdy81
aktív tag
Ha már hőmérséklet: mondtam már, hogy idén már háromszor úsztam a medencében?
Első alkalommal még neoprénben, mert 16 fokos volt, de a második, harmadik alkalommal már sima fecskében, mert 20,5 fokos volt a víz.
Ha minden jól megy, holnap is csobbanok! -
Bujdy81
aktív tag
válasz Grillo #94936 üzenetére
A Kazinczy 200-ban is van két szép, 50-es kör, az pl. jó lehet nagyobb túrát szeretne az ember. De ha sikerélményre is vágyik, nem csak tájra, instant túrák tömege van mindenfelé az országban, mindeféle hosszban!
Nekem is tervben van a kéktúra, de majd vagy akkor, amikor jönnének velem a gyerekek is, az még pár év, vagy ha már olyan nagyok, hogy lelépett a nagy részük. Kisebb körökre azért szoktatjuk őket itt a falu fölött.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #94973 üzenetére
Körzetenként 50-70 db szokott jönni hetente. Én is csak azért kaptam AZ-t, mert "jelentkeztem" rá.
Még az is lehet, hogy ezzel járok a legjobban, mert ha nagyon nagy hiszti lesz az AZ körül és a Pfizer hoz annyit, amennyit ígért, akkor lehet, hogy a második Pfizer lesz. Arról is hallani, hogy a két féle vakcinából 1:1 a legjobb opció. Ki tudja...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #94996 üzenetére
"Egy Norvégiában dolgozó ismerőse azt mondta, hogy ott 15 százalékos a halálozási ráta az intenzíven. Svédországban még ennél is részletesebben, nemre és korra lebontva az állami televízió közli ezeket az adatokat."
@npera, tudnál linkelni ilyen statisztikát? Az sem baj, ha svédül van, elég lenne egy grafikon is, csak hitelesnek tűnjön.
Egyrészt rendkívül hihetetlen az eltérés az itteni 90+ százalékhoz képest, másrészt eléggé hihető a magyar egészség járvány előtti helyzete+március 1 utáni helyzet+világ viszonylatban is első terhelés alapján...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz eattila #95017 üzenetére
"De volt valami orvosi levélíró, aki azt mondta, hogy a betegség maga az oka a 90-95%-os aránynak. De akkor máshol?"
Egyrészt az emberek is felelősek. Orvos ismerős mondja, hogy azok, akik az intenzívre kerülés után 2-4-6 órán belül elmennek, azok ha 3 nappal előbb mennek orvoshoz, simán lehet, hogy túlélik. Jó, de miért nem mentek korábban orvoshoz?
- M1-ből jön, hogy "minden fasza, lassan nyitunk, aki beteg, azt Soros fertőzte meg"
- Teret adnak a hülyéknek a médiában, hiteltelen szakmaiatlan a járványkezelés
- NEM adnak teret a valóságnak, még árnyalva sem, pedig akkor sok ember észbe kapba, hogy "basszameg, ide nem akarok bekerülni"
- EÜ rendszer iszonyat túlterhelt, minek menjek be a kórházba, meg tudok halni itthon is...Kiegészítés: pulmonológus forrás szerint teli pofával kellene mondani a TV-ben a légzőtornát reggel-este, mert egy enyhe-középsúlyos COVID tüdőgyulladás esetén nagyon sokat tud javítani a túlélési esélyeken! És kvázi "pénzbe sem kerül", mert az emberek otthon csinálnák.
A mortalitás felfutásában nagy szerepet játszhat, hogy ahogy terhelődik túl az EÜ rendszer, nincsen kapacitás arra, hogy a gépre tett beteget forgassák, mozgassák, pedig az elég világos tapasztalat, hogy a tüdő mozog, jobban az esélyek!
Extra kiegészítés: szerinted mennyire lesz romon az EÜ humán oldala a járvány végére, mikor azzal szembesülnek, hogy bekerült x ezer ember, ők 0-24-ben kidolgozták a belüket, így sikerült megmenteni 20%-ot? Más országokban meg sokkal többet. Hányan fogják feltenni a kérdést, a maradók közül, hogy "miért csináljam?"...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #95040 üzenetére
Akkor meg is van, hogy hova lett A Moderna vakcina...
-
Bujdy81
aktív tag
Tényleg, Gömbibá jól van? Elvileg ő öreg is ( ) és krónikus beteg is, erősen remélem, hogy már a második Pfizerre vár, ha még vár rá!
-
Bujdy81
aktív tag
enpera, lenne egy kis meló!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Mi anno az első lakáshoz az Erstétől vettünk fel hitelt. Azaz vettünk volna. mindössze 14 hónap kevés volt nekik, hogy elbírálják, miközben ők voltak a projekt finanszírozó bank, így kizárólagosságuk volt. 14 hónap után elkészült a ház, megszünt a kizárólagosság, kb. 3 hét alatt folyósított az MKB...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #95248 üzenetére
A többszörös EÜ indikáció fent van a krónikus betegség listán? Ha nincsen, akkor az a helyzet, hogy asszonyka makkegészséges, fiatal ember a törvény szerint -> tessék várni.
Ismerős inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy bajjal, COPD-vel pl. még a kanyarban sincsen, mert neki is csak a Pfizer lenne a jó, de mivel egyik betegsége sem olyan krónikus betegség, ami növelné az esélyét, hogy elviszi a COVID, ezért szépen vár a sorára...
Másik ismerősnek egy vérképzőszervi baja van, de mivel 14 ilyen páciensről tudnak az országban, ezért a betegség (egy időben azzal poénkodott neki a doki, hogy lehet, hogy róla fogják elnevezni) nincsen rajta a krónikus betegség listán -> ő is vár a Pfizerre...
Az ilyeneken csak úgy tudunk segíteni, hogy Te, én, stb. akinek nem KELL a Pfizer jelen tudásunk szerint, elfogadjuk a Szputnyikot, Astrát, stb. Akkor kiesik egy név előlük a listából...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Vodike #95263 üzenetére
"Én meg megkaptam normál úton a háziorvostól múlt héten. Fasz se tudja, pedig semmilyen betegségem nincs szerencsére és 36 vagyok csak."
"pedig Anyumék azzal oltanak a legtöbbet,"
Magyarázzam, vagy érted magadtól is?
(félre ne érts, nem a Te hibád, hogy ilyen a rendszer/ország, csak ez van...)
-
Bujdy81
aktív tag
Futást NÉZNI annyi értelme van, hogy látod, hogy melyik futó hogy megy, hogy bírja, stb. Forma-1 szintén.
Ehhez képest a linkelt videón látunk egy rajtot, majd 3 mp múlva mindent füst borít.
Nem azzal van bajom, hogy össze-vissza driftelgetnek, mert azt értem, hogy miről szól. Annak nem látom értelmét, hogy szándékosan füstölnek, hogy semmi se látszódjon...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #95488 üzenetére
Ezzel szemben ami a valóság:
apu tavaly június 8-án meghalt. Novemberben anyám már nagyon kiakadt, hogy mikor lesz már hagyatéki, mert egy másik rokon augusztusban halt meg és neki már folyamatban volt.
Kiderült, hogy a fehérvári önkorinál egy pitsa úgy gondolta, hogy ha home office, akkor nem dolgozik, így az önkori még nem is tudott róla, hogy apu meghalt!
Azzal kezdte, ráadásul baromi flegmán a hölgy a telefonba, hogy szerinte apu még él! Anyám szerencsére szolgálatba helyezte magát és kiosztotta eléggé. Kezdte azzal, hogy neki nem tűnik élőnek, még egyszer sem jött ki az úrnából, folytatta azzal, hogy "ha én így végeztem volna a munkám, igen hamar kirúgtak volna", stb. Mondta neki a hölgy, hogy jövő héten (pénteki napon telefonált) ezzel kezdi. Anyu felhívta hétfőn 10:30-kor, hogy mi a helyzet? Hölgy akkor már meghunyászkodva mondta, hogy "mondtam, hogy azzal kezdem", erre anyu közölte, hogy már órák teltek el a napból, húzzon bele!Teljesen sima hagyaték, nincsen vita, előre, írásban lemondtunk anyu javára az autóról, minden más 100%-ban szabályozva van a törvényben, de még nem ért az eljárás a végére...
Nem az a baj, hogy bukunk évi 15%-os az autóból, mert nem vág földhöz, csak jó lenne már lezárni a sztorit, mert anyu is könnyebben nyugodna meg.
Első pasija volt apám, 1971-2020 között voltak együtt, nem könnyű neki, erre még rájön a hivatal packázása...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz NauTiLUS_HUN #95507 üzenetére
Ha így megy tovább (Astra körül bonyodalmak, Pfizer meg dől be kamion szám), akkor én is ilyen alany leszek...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #95519 üzenetére
Tesóm tegnap felhívta a háziorvost, hogy mikor kaphatnak 44 évesen oltást. Mondták, hogy még hónapok, várjanak. Aztán visszahívták őket, hogy legyenek készenlétben, délután 4 felé lehet menni lepattanózni, ha valaki nem megy el a megbeszélt időpontra. Ez is történt, megkapták mindketten az első Pfizer oltásukat.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #95631 üzenetére
A MAI halottak száma a 4-6 héttel ezelőtti fertőzések eredményei. Szóval AKÁR már lanyhulhatott is a járvány. Az egyetlen valid mérőszám az a teszt pozitivitási arány tud lenni, ami valóban javul. Kérdés, hogy eléggé-e?
Illetve abban tök igazad van, hogy nem tudom, anyám szecsuáni mártásos oltása hány pénzt ér...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest