Új hozzászólás Aktív témák

  • #09908736

    törölt tag

    Az a baj Svájccal, hogy bármerre indulsz, iszonyat pénzeket emészt fel.
    Elindult egészségügyi asszisztens vonalon. Amellett, hogy egy félév 5000 CHF lett volna, beült egy próbaórára, és mikor megkérdezte a tanár, milyen nyelven legyen az óra, ő mondta, hogy németül, a többi meg mondta, hogy svájciul. Innentől értelme nincs az egésznek, 10-15k CHF-et kidobni rá.
    Iskola szinten meg az nagyon gáz, hogy mi kelet-európaiak vagyunk. Ahogy az albánok, meg a boszniaiak is. Fiam az egyedüli magyar az egész iskolában, pedig nem kisvárosban lakunk, azt se tudják, eszik-e vagy isszák. A gyereknek a németet nem akarjuk elveszíteni, de Németország egyáltalán nem opció, nyelvi és személyes okok miatt.
    Van egy felmérés, hogy adott körzetből hány százaléka a gyerekeknek jut be gimnáziumba. A mi körzetünkből 18%. A pénzes körzetekből 70%. Szóval hatványozottan igaz, hogy az jut be, aki pénzes helyről jön. Ott meg olyan bérek vannak, amit a kelet-európai egyszerűen nem kap meg.
    Volt, hogy jelentkeztem állásra, jött, hogy hú, nagyon pozitív volt minden, tök jó vagy, aztán mikor bemondtam a bérigényt - ami szerintem nem volt túl kirívó, - eltűntek, mint szürke szamár a ködben. Mindezt egy világméretű multicég adta elő.

    Nem, biztos nem tervezzük, hogy végleg ittmaradunk.
    Onnantól, hogy biztosítottnak látjuk a gyerek jövőjét olyan irányban, ahogy mi szeretnénk irányt adni neki, azonnal megtesszük a szükséges lépéseket.
    Most valami körvonalazódik, meglátjuk, sikeres lesz-e, sok múlik rajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák