Új hozzászólás Aktív témák

  • ny.janos

    tag

    válasz #50544 üzenetére

    Persze a makrós megoldás is tetszés szerint bővíthető, de azért is tettem ki végül a megoldásomat, mert azzal akár az összes dolgozó, összes munkafázisban történő részvétele összeszámolható egyetlen függvénnyel megfelelő előkészítés mellett.

    Ha megengeded, hogy őszinte legyek, elsőre úgy gondoltam közzé sem teszem a megoldást, mert a - nem szándékosan, hanem rosszul megfogalmazott - struktúra miatt úgy éreztem, hogy feleslegesen akarok segíteni és nem hiányzik nekem, hogy tovább gondolkodjak a megoldáson, mert majd újra kiderül valami, ami nem úgy van, ahogy elsőre tűnt. :( Aztán meggondoltam magam, mert bármelyikünk hibázhat és a megoldások sokszínűsége segíthet egy későbbi probléma megoldásában másnak is, illetve én azokból tanultam sok mindent, amit itt a fórumon olvastam.

    A PQ-t mindig azért tartom nagyszerű megoldásnak, mert olyan dolgokat lehet vele viszonylag könnyedén megoldani sok esetben, melyhez vagy nagyon bonyolult, sokszorosan egybeágyazott függvények kellenének, vagy makrót kellene segítségül hívni. Mivel én utóbbihoz még annyi ismerettel sem rendelkezem, hogy egy kapott kódot hova kellene másolni (azt tudom, hogy az összefoglalóban meg tudnám nézni, de magamtól tényleg nem tudom), ezért mindig örülök, ha létezik programozási ismeret nélküli megoldás a PQ segítségével.

    A te esetedre visszatérve: ha az általam javasolt megoldást úgy módosítod, hogy PQ-ben a beolvasás után felveszel egy indexoszlopot, majd a darabolást követően szűrsz azokra a sorokra, amelyek tartalmazzák az ellenőrzés kódot, akkor betöltés után ebből a táblából az index sorszám alapján az eredeti adataid mellé egy külön oszlopba ugyanúgy hozzá tudod olvasni a kinyert részletét az adatodnak (a módszert - PQ, index-hol.van, fkeres-sor függvények pedig tetszőlegesen megválaszthatod) ;)

Új hozzászólás Aktív témák