Új hozzászólás Aktív témák

  • Excelbarat

    tag

    válasz zup #16047 üzenetére

    Az a probléma a kéréseddel hogy a forrásadataid nem éppen a legjobban vannak kategorizálva, ezen ha tudsz a továbbiakban változtass (ne ciklikusan ír(as)d fel az embereket - 3 ember aztán megint 3 aztán megint.... katasztrófális). Gondolom nem ez a pár adatod van hanem vagy 300-400 sorod ha tippelnem kell :)
    De ne félj van megoldás :) a következő:
    Elsőként kicsit variálni kell az igen nem mezőkön, méghozzá jobb felül 'keresés és kijelölés' - csere
    az igen szót beírod alá pedig 1 -et írsz be majd az összes cseréje, ugyan ezt megcsinálod a nem szóval de ott vagy - ezt írod be vagy 0-t ez után már nem is bonyolult a dolog.
    Következő lépés:
    Kijelölöd az adatokat (az összeses fejléccel együtt) - beszúrás - kimutatás(bal szélen) ok(célszerű új munkalapot bejelölni)
    utána bejön az új munkalap job oldalt pedig behúzod a megfelelő rublikákat a megfelelő helyre az értéknél pedig átváltasz összegzésre és kész is a kimutatás ;) (annyi zavaró lehet hogy az 1-es jelöli a jelenlétet a 0 pedig a hiányzást) ezt már szépen formázhatod igényed szerint itt egy kép róla:
    Írj ha valami nem érthető
    Amúgy kimutatásban amint látható akár egyesével is kinyomtathatod hogy a többiek ne lássák egymást, szóval mindenkinek a saját jelenléti ívét adod a kezébe kinyomtatva :)

Új hozzászólás Aktív témák