Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz tomsolo #124160 üzenetére

    Áh mostan modern idők jőnek, már nem kell két hétig renderelni. Épp azelőtt hallottam hogy a zAI már pár fénysugárból, meg egy csupor kávézaccból jelenetet tud számolni jósolni, hogy az nV bejelentette volna az RTX-et. :)

    i2k: Magadra vetted, majd elmúlik. :R

    arty: Teljesen jogos amit írsz, de itt feltételezve van, hogy a DirectX ugrás az mindig egy minőségi váltás előre, és mint hogy a DX12-é a GCN-en alapul, ezen minőségi előrelépés mindenképp az AMD iránya. :)
    Valójában a videokártya gyártók általában a maguk feje után mennek, nem is tehetnek mást, mert nem fél év a tervezés, aztán vagy jobban,vagy rosszabbul sikerül ezt az aktuális DX-hez igazítani, mert az MS is a maga feje után megy, és vagy figyelembe veszi a jelenlegi hardverek képességeit, vagy elvárja hogy majd menjenek őutána.

    3D is teljesen más irányt vehetett volna, ha az nV NV1-es Dreamcast chipje terjed el, nem tette, irtó nagy bukta lett :D , mert nem volt a Voodoo világgal kompatibilis. Ha Microsoft Talisman projektje révbe ér az Imagination Technologies lett volna messze a vezető vidkártya gyártó a PowerVR kártyáival, és ki tudja, lehet jobban is jártunk volna. Miután kiszorultak a PC/konzol piacról mobilban fél wattokból hozták el a GTA3 portok korát, miközben előttük a Nokia kígyó volt _a_ mobil játék. :D Matrox G400 tudott környezeti bump mappinget, kihasználva 2-3 év múlva már a shaderes időkben lett. ATi Radeon 8500 tudott TruFormot, mint kezdetleges tesszeláció, aztán ezt jól hidegre tette a PC ipar 2010 környékéig. :U

    Végülis amit akarok mondani, hogy ez a lenézés nem járja, nem a jó gyártók és a rosszak harcolnak a mi lelki üdvünkért. DX12 2015-ben jelent meg, GCN nyilván jól támogatta, de az nV-nek ekkor már kint volt 3 DX11 generációja, Pascal épp tervezés végén, (poor) Volta és Turing meg tervezés közben. Ehhez képest nV adott a Ferminek is DX12 támogatást, így Keplerrel és Maxwellel együtt részlegesen támogatták. Pascal már használhatósági küszöbön(nem átlépve :) ), Volta és Turing pedig rendesen támogatja. A konkurencia feature készletét.. :DDD

    Mármint ahhoz képest, hogy a GCN 1-2(a Kepler és Maxwell párjai) is lassan legacyba csúszik tényleges DX12 támogatásban, az AMD HD5000 és HD6000 DX11 kártyák ami a Fermi és részben a Kepler párjai voltak, azok nem hogy DX12 támogatást nem kaptak, de legszívesebben még a létezésüket is tagadnák :DDD , kaptak egy bétás Win10 meghajtót DX12 nélkül, aztán kalap, kabát.

    És olyan is elhangzott, hogy ha igazi fullextrás DX12 címeket akarunk, akkor az ott kezdődik hogy Vega és most a Turing, _esetleg_ a Polaris, minden más leves. :))

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák