Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz gyimger #113304 üzenetére

    Ugyanazon a hardveren csodákat nem lehet elérni, ha a 7 valami komolyabb feature-t nem támogat akkor esetleg, de azért még nem olyan öreg hogy ilyenből sok legyen.

    Ez a "Win10 és ugyan miért nem vált mindenki rá azonnal" téma elég macerásra sikerült, de valahol ez van, ha egyetlen cég egyetlen termékéből lehet válogatni mainstream-ben. :( Ha a cégnek éppen aktuálisan az a pillanatnyi érdeke, hogy a felhasználók sz@pjanak, akkor bezony sz@pni fognak, max megideologizálják maguknak hogy ez így is jó, vagy lemaradnak 1-2-3 verzióval, és akkor meg az elavultság lesz baj.

    Win10-el sem az a gond, hogy szaracsempe(meghekkelhető, megszokható) meg hogy kémkedik(részben kikapcsolható), hanem hogy a MS közben szarabb céggé vált, és ennek mindenki megissza a levét:
    - Tesztelőik jó részét kivágták, és azóta érezhetően bugosabbak a kiadásaik, telemetria gyakorlatilag fizető bétateszterekké változtatja a felhasználókat. Win10 alatt több kékhalál jött elő mint XP alatt, azért ehhez sokat kellett gyúrni a fijjúknak. :U
    - A rolling release nyavalyáinak másik adagját(első a vasalt bakancsos frissítések torkon való leerőltetése) még csak most kapjuk a nyakunkba, mikor a Win10 driverek / programok sem lesznek.. Win10 kompatibilisek. ;] Nem ám arról van szó, hogy Win7/8 driverrel működöttt a 10 is adott ápdétig, hanem konkrétan nem fog menni se a driver se a program, mert egyszerűen a 2022 edition nem ugyanaz lesz mint a 2015 RTM változat, ami között lespóroltak 2-3 főverziót.
    - Piti MS trükkök, a rendszer random elemeinek a felhasználóra erőltetése(beleértve a Store-t, az UWP-t, reklámokat, mindent ami aktuálisan akár legkisebb hasznot hajtja és beleerőltetik). Éppen belebotlottam .topik: A Kaspersky újabb pereket indított a Microsoft ellen Nem az első, nem az utolsó.

    És nincs alternatíva, ha nem tetszik akkor lehet tovafáradni, és nem használni a desktop programoknak / játékoknak elég fajsúlyos részét. Esetleg az lehet majd megoldás, hogy ha később a MS a mobil és más versenytársi nyomásra válaszul még inkább "elrontja" vagy kispórolja a Win10-et, ami már parasztlázadáshoz vezet, akkor esetleg eljön egy szabadabb, Win mellett megerősödött Chrome, MacOS, és Linuxdesktopéve fémjelezte világ. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák