Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz cyberkind #111501 üzenetére

    De ha már ilyen penge vagy az AMD gyengeségeiből, akkor esetleg tudnál nekem kukázni egy friss CPU / driver overhead tesztet, hogy egy RX470 / 480 / GTX1060 hogy viszonyul egymáshoz nem kimondottan csúcsprocin? Mert ahogy kinéz a dolog az RX480 lassan beéri az 1060-at ha és amennyiben minden CPU limit ki van ütve, de a tesztek 100%-a megfeledkezik azokról a valós helyzetekről, mikor nem egy húzott 7700K mellé megy a középkat 480, hanem mondjuk egy i5 2500 nem K, vagy akár az AMD saját FX procijai mellé.

    Hirtelen nálam is aktuális lett egy csere, mert a mostani kártyámhoz lassan híni kell a papot, nem várhatok a megváltó Vegáig, és visszakézből rendeltem is volna az RX470-et, de aztán kiderült hogy ugyan Linuxon az AMD a nyílt drivereivel megmenti a Stallman hívők lelkét, csak éppen a játékok nem feltétlen mennek vele, miközben az eltitkolt mocskos nVidia binárisok just works mennek, illetve rámszakadt, hogy a kimondottan nem 7700K procim mellett a 470 csak a száját húzogatná, ahelyett, hogy CPU limit esetén minden GPU vidám egyetértésben egyformán teljesítene(mint ahogy eddig gondoltam), szóval erősen kezdtem szemezni az egyébként drágább nVidia megoldásokkal, de ha nem muszáj azért nem költök többet. :)

    Linux meg megint úgy került képbe hogy.. hát így: Nem frissül a Win7 és 8 Kaby Lake és Ryzen alatt MS látványosan nem kívánja, hogy bárki régebbi rendszeren maradjon 2020-ig, és ezért lassan akár tankkal is közibükbe lövet. :U Márpedig úgy néz ki, hogy előbb jön nekem el a Linuxdesktopéve, mint a Win10-et ráncba szedjék, pláne nem az alja "its a feature" hozzáállással.

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák