Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz drdr #28984 üzenetére

    Én is írtam, hogy volt, hogy meg-megreccent a Llano-m, de az inkább vmi bug lehetett, már nincs ilyen jó ideje. (amikor volt ott egy pause-play nyomással abbamaradt... ja és az is XBMC-ben volt csak)
    A többit nem tudom mire vélni. Iszonyatosan érzékeny vagyok minden akadásra és folytonossági hibára, ha visszalapozol akkor kb. 5 éve ezzel küzdöttem különböző platformokon, egészen Ion-tól kezdve.

    De ahol nincs drop, megy a 24p pontosan, vagyis nincs mikroakadás - ezt meg lehet nézni MPC-HC-vel is - ott nincs látványra sem semmi. Volt nálam Ion(nv), régi AMD (880G chipsetbe rakott vga, igazi oldschool cuccnak számít már manapság), Ivy, Haswell, Llano.
    Haswell és AMD-n nem volt gáz, semmi különbséget nem látok a ritka recegés megszűnése óta.
    NV-n volt ill. az Ivy ugye nem tudja a 24p-t hivatalosan se.

    Persze hozzátartozik, hogy a TV-nek is pontosan kell tudnia a 24p-t. Egy rakás régi TV review-ban le volt írva, hogy vannak mikro akadások 24p-nél, hiába írják rá, hogy támogatja. Nem elég pontos. A 120Hz interpoláció is be tudja remegtetni a képet sok TV-n, azok sem 100%-osak. Nálam Samsungon most rendben van. Pontos a 24p és az interpolációval vajsima a kép.

    A programok gyorsasága más tészta... abban simán gyorsabb lehet az Intel és érezhető is lehet.
    Erre is allergiás vagyok, SSD van a HTPC-mben is, mert nem bírom a lassúságot, de valahogy ott mégsem zavar, ha nem 0.1s alatt történik minden. G2020 sok mindenben gyorsabb volt, mint a Llano. Mondjuk utóbbi a downclock miatt amúgy is le volt lassítva. (CB pontszám: G2020: 2.4, A Llano-m alapból 2.7, downclock után 2.0)

Új hozzászólás Aktív témák