Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Enszuke #10571 üzenetére

    Alig gyorsabb rendszer miért ajánlasz? :)
    A másiknál meg 13k a különbség, plussz némi fogyasztás. többet kapsz többért. De akinek nincs szüksége erre az mi a f*sznak vegye meg? Ha meg szüksége van akkor vegye. Nem mondtam, hogy ne. Te jöttél azzal, hogy ugyanannyiból jön ki és csak döntés kérdése, akkor is megveheti, ha nincs szüksége rá. Hát úgy látszik nem...

    használttal ne gyere, mert Brazos is előfordul használtan 18k körül, Ion meg 13-14e-ért. Azzal megint nem tudsz versenyezni. A P3+DXVA-s kártyát meg nem is értem miért hoztad fel, az nem az erős procis kategória, épp a gyűlölt konfigod lenne... csak 5x annyi szopással, mint egy ion/brazos. :)

    +20W fogyasztás feltéve, hogy letöltésre, másra is használod a gépet (ha csak filmre akkor ugye megint minek a sokkal használhatóbb proci?) napi 12 órával évi 4-8k különbség. 2-3 év alatt 12-24e, még csere is kijön belőle, ha szükséges. +10w-nál a fele

    SSD-ben tévúton jársz teljesen. Jó lenne, ha elolvasnál pár cikket a témában miért van ssd őrületben a világ (már amelyik fele abban van, én nem). Csak annyit róla, hogy épp az ellenkezőjéről szól, mint amit te gondolsz. Arról, hogy hiába van erős procid meg x mb/s sávszélességű ramod, ha az összes adat amit használsz, indítasz egy több nagyságrenddel lassabb és főleg brutálisan lassú elérésű tárhelyen van. Ez az ssd lényege, ezért gyorsít fel mindent. Ezért mondja az összes tulaj azt, hogy nagyságrendekkel jobb a felhasználó élmény és érzékelt gyorsulás egy ssd cserénél. Akkor is, ha egy szar lassú notiba teszed, de akkor is ha erős desktop gépbe teszed.
    Azt írod a brazos 3x lassabb mint a gyors procis gép netezésnél. Írtad, hogy mire érted: 3mp az FF indítás a másikon meg 1mp. Hát ez aztán rohadt fontos. Meg közben gondolom 0.2s a scrollozás a másik gépen meg 0.1sec. Ez is számít, de azon van a hagsúly ha elindítasz 5 programot és közben használsz is valamit. Ott csak az ssd (vagy valamelyest raid) fog segíteni. 7200-es hdd-vel is meghalsz amíg 15mp-et vársz az elinduló programokra. vagy 5400-esen 15-öt.
    a lényeg, hogy az ssd nem annak kérdése, hogy lassú a géped vagy nem, hanem hogy hogyan használod és milyenek az elvárásaid. Hidd el, hogy egy i5 is tetű lassú lesz bármilyen 7200-es hdd-vel ha a fenti módon használod és pattogást vársz tőle. És egy ion/brazos is... ami mellé meg ráadásul ugye még lassabb 5400-es hdd-ket szoktak tenni (vagy még lassabb noti hdd-t). Szóval ez nem azon múlik, hogy milyen a procid. A proci elég ahhoz amire kell... már ha ahhoz megfelelően veszi az ember. Ha pattogást akar ssd-t vesz az i7 mellé is, különben ugyanúgy malmozik 10-30mp-et mire elindul a használt 4-5 programja. 5400-ról vagy noti hhd-ről meg meghülyülne.

    Tehát még egyszer összefoglalva a problémáidat és a megoldásokat:
    1. Ha htpc kell akkor nem fogod napi szinten használni a gépet, bőven elég a gyenge proci és lassú hdd.
    - Rossz filmmel kb. nem fog találkozni (én még mindig nem találkoztam, mert nem küldtél linket)
    - Másra nem használod, kit érdekel, ha 4mp alatt indul a lejátszás nem 2mp. Vagy az FF amit el sem indítok. :)
    - Telepítés sem fut rajta hetente.
    - Bármilyen plussz pénz és fogyasztás felesleges a fentiek tükrében.
    2. Ha mindennapos vagy erős használatra kell akkor erős gép kell amúgy is, nem kérdés.
    3. A hdd vs ssd pedig külön téma. Erős használatra "kell" az ssd, különben malmozol a hipergyors géped mellett.

    A többire csak 1-1 mondatban:
    - Telepítési idő még mindig nem tudom, hogy jött ide. Biztos több a lassú gépen, valahogy nekem belefért az a +10 perc az utóbbi 2-3 évembe. Nem szoktam havonta/évente újrarakni egy htpc-na rendszert.
    - Kiherélve nincs, sőt Win7 x64 ULTIMATE fut nálam a htpc-n. De ha herélni szeretném se kell, elég lett volna feltenni vmi kisebb win7-et.
    - Rosszul kódolt filmek: fogalmam sincs mit akartál leírni...
    - Ha mpchc-t használsz akkor még annyi dolgod se volt. Akkor valami más volt a probléma. Tovább jutnánk ha elmesélnéd milyen erőfeszítéseket kellett még tenned, hogy működjön a lejátszás. :)

    Egyébként az mpc-hc nem macerásabb?
    Nekem ezen a borzasztóan lassú és rossz filmekkel szenvedés ionos életem úgy néz ki, hogy:
    1. Ráklikkelek egy torrentre mi töltődjön le (bármilyen másik gépen, nem a htpc-n, így nem megy rá a 3másodpercem az FF indulására :)).
    2. Elindítom a htpc-n az xmbc-t. 1 gomb a távirányítóról.
    3. Scrollozok a távirányítóval a teljes tartalommal felismert filmek, borítók között s megnyomom a play-t. (1 gomb). És le is játssza, ez fontos. :)

Új hozzászólás Aktív témák