Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Conroe magos celeron mért nem jó? E2xxx 1 maggal, 35W TDP--vel. Én alulfeszelve 0.9V-on járatom gyári órajelen az enyémet, gondolom kitalálod, hogy erre már venti nem kell Ami kb annyit jelent, hogy kiba* keveset eszik, nem kell tőle parázni, csak nevében celeron.
Egy ilyen proci egy intvga-s lappal, noti hdd-vel és megvan az ideális 24/7-es letöltős gép, meg azért kraft is van a prociban rendesen, az ára meg szinte ajándékszerk: jah és ebben a prociban is van energiatakarékosság funkció, tehát az alap vagy beállított órajelet leveszi, ha nincs szükség akkorára
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz V.Stryker #146 üzenetére
Akkor kis help.
Vannak ugye a 6xxx procik, c2d néven futottak be. Aztán jöttek a 4xxx procik, fele akkora L2-vel, és VT támogatás nélkül, 800-as FSB-vel, még mindig c2d néven. Végül jöttek a 2xxx procik, 1MB L2-vel, 800mhz FSB-vel, immáron Pentium Dualcore néven, intel meg akarta tartani a Pentium nevet. Végül jöttek a celeronok, 420/430/440. 512kb L2-vel, conroe maggal, gyakorlatilag felezett E2xxx proci, mondhatnám core2solo Az 1600mhz-en járó 420-asom kb egy 3200-es, 3500-es a64-nek felel meg, az, hogy kínjában az intel celeronnak nevezte el, egy dolog, teljesítményben egy elég erős processzorról van szó, ár/érték arányban meg verhetetlen, ráadásul a TDP-je mindenféle energiatrükk nélkül 35W.
A BE-k alulfeszelt x2-k, c'n'q-val már nem sokat tudnak nyerni.
1ébként ezen a celeronon is tudsz húzni, enyém csak 2700-ig megy alapfeszen, általánosságban 3G meg szokott lenni.
Ne alkoss olyanról véleményt, amit nem próbáltálszerk: a sempronokat sem kellene úgy lehúzni, csak az L2 méretében különböznek az athlonoktól, ez kb 5-10% teljesítménycsökkenést jelent maximum, alkalmazástól függően
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz V.Stryker #150 üzenetére
Hát azt éppen nem írtad, hogy x@r /és nem is mondtam ilyet/ , de nincsenek értelmezési problémáim Nem tudom milyen cerkád volt, a mostaniakat a régiekkel nincs értelme összevetni, 2 különböző dologról van szó. Mindenesetre energiatakarékos gépbe teljesen jó választás, az hogy később hogy lehet eladni? Én 5k-ért vettem, nem hiszem hogy sokat buknék rajta... ilyen gépekbe meg igazából ilyen proci kell. Sztem nem az a feladatuk, hogy játékra, munkára is alkalmasak legyenek /bár ez a proci azért még ilyen célokra is megfelelhet/, mert akkor nem elég egy notebook hdd, egy kis intvga, blablabla..
Csak attól, hogy egy c'n'q-s x2 a cpu, még nem lesz energiatakarékos egy gép._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz V.Stryker #152 üzenetére
Semmi péci cuccot nem mondtam. Olyan oldalról is meg lehet közelíteni az energiatakarékos gép fogalmát, ahogy te gondolod, csak akkor át kéne neveztetni a topikot mondjuk erre: "A jelenlegi gépemnek fele fogyasztású, de ugyanakkora teljesítményű alternatíváját keresem"..vagy hasonlóra, a címben nem erről van szó.
-
Chaser
legenda
válasz adalbert1 #158 üzenetére
Alapfeszültségen 2-300-zal teker a venti, 0.9V-ra ezt levéve venti nélkül csak bordával használom, bármekkora terhelésnél, pl 5 óra game, vagy bármi, nem megy 40 fok fölé a cpu hőfoka passzívan, pedig igencsak xarul van rajta a borda. az még hozzátartozik, hogy a házban 1 db 12cm-es venti van, 5-600 rpm-mel, az is a tápban.
Ezekhez a cerkákhoz feleakkora hűtőt adnak, mint a többi c2d-hez. 20-30W-tal ehetnek kevesebbet, mint a c2d-k, köszönhetően az 512kb L2-nek többek között. Volt 2140-em meg 2180-am, úh van összehasonlítási alapom, nyilván az 1 mag miatt pl kódolásnál döcögősebb a rendszer, dehát ennyi pénzért sztem belefér. Mindennapos használatra ennél jobb proci nem kell._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz adalbert1 #162 üzenetére
E6300-ban tudtommal nincs letiltott cache, FSB-t meg addig veszed vissza amíg a proci álljt nem parancsol. Én is azért cseréltem le a 2xxx procikat, mert nem voltak kihasználva, megnéztem tuningban mit mennek és ennyi.
#163 V.Stryker : Eleve, ha nem tudod felfogni, hogy semmi köze a mostani celeronoknak az elődökhöz, az a te bajod. Ha a conroe architektúra 6 éves, ámmen Ameddig a topik címe az ami, addig bárki okoskodhat itt, majd ha az lesz, hogy "V.Stryker jelenlegi gépénél építsünk energiatakarékosabb gépet", majd agonizálhatsz. Gondolom senkinek nem kötelessége az első hsz-től kezdve végigolvasni minden topikot, a cím alapján reagáltam.
szerk: kellemes energy efficient pc építést
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kisninja #230 üzenetére
Ha olyan cuccra gondolsz amivel HD-t nézhetsz, most jön ki AMD-től a 780G chip, ha jól sejtem 1 magos procival is viszi akár az 1280-as HD filmeket. Nemsokára egy teszt jön róla Fless jóvoltából, egy GB lap lesz az alany. A másik érdekesség, hogy NV-től jön a 8200-as GF IGP chip, ha igaz amit írnak, képes lesz úgy működni külső vga-val, hogy 2D-s alkalmazáskor 1xűen kikapcsolja azt, és csak az IGP megy, ha jól láttam persze csak bizonyos vga-val tudja ezt, ha minden igaz a 9xxx szériával, ezenkívül hibrid sli-t is tud ezekkel, a 780G meg hibrid CF-et, de az is csak megadott chipes vga-val.
Vagy ha nagyon kis fogyasztásút akarsz, akkor az intelnek van egy miniITX lapja procival olcsón, de sajnos abban 1 db pci kártya bővíthetőség van csak, dehát valamit valamiért.
szerk: itt olvashatsz a kis lapocskáról, és a hozzávaló kicsi megoldásokról
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kisninja #232 üzenetére
Ezek már nem olyan sokat fogyasztanak. majd adok linkeket, mindenesetre amire emléxem a GF7100/nf630i-vel kapcsolatban, az idle-ben valami 4xxx procival 50W, gondolom a 8xxx-es IGP sem eszik többet. Amennyire én kivettem nem kell itt dugdosni semmit / vagyis kell, de azt másutt meg máshova/, az IGP-be kell csatizni a kábelt és ennyi, ha van külső vga akkor is. Bővebbet nem tudok, ma akadtam rá itt, pár hét és többet tudunk Remélem intel alá is lesz ilyen chip, és végre HD-ben is odab@sz, mint a 780G.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Higole Gole 2 mini PC , érintő , akkumulátor , 16GB DDR4 , 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Kezdő GAMER PC! R5 2600 / 16GB DDR4 / RX 570 8GB / 512SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Komplett PC, számitógép + monitorok (144hz, 75hz)
- Apple Mac mini 2023, M2 Pro (hibátlan állapot, AppleCare: 2026.09.17.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest