Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz V.Stryker #9 üzenetére

Conroe magos celeron mért nem jó? E2xxx 1 maggal, 35W TDP--vel. Én alulfeszelve 0.9V-on járatom gyári órajelen az enyémet, gondolom kitalálod, hogy erre már venti nem kell:) Ami kb annyit jelent, hogy kiba* keveset eszik, nem kell tőle parázni, csak nevében celeron.
    Egy ilyen proci egy intvga-s lappal, noti hdd-vel és megvan az ideális 24/7-es letöltős gép, meg azért kraft is van a prociban rendesen, az ára meg szinte ajándék:)

szerk: jah és ebben a prociban is van energiatakarékosság funkció, tehát az alap vagy beállított órajelet leveszi, ha nincs szükség akkorára

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

• Chaser

legenda

válasz V.Stryker #146 üzenetére

Akkor kis help.

Vannak ugye a 6xxx procik, c2d néven futottak be. Aztán jöttek a 4xxx procik, fele akkora L2-vel, és VT támogatás nélkül, 800-as FSB-vel, még mindig c2d néven. Végül jöttek a 2xxx procik, 1MB L2-vel, 800mhz FSB-vel, immáron Pentium Dualcore néven, intel meg akarta tartani a Pentium nevet. Végül jöttek a celeronok, 420/430/440. 512kb L2-vel, conroe maggal, gyakorlatilag felezett E2xxx proci, mondhatnám core2solo:) Az 1600mhz-en járó 420-asom kb egy 3200-es, 3500-es a64-nek felel meg, az, hogy kínjában az intel celeronnak nevezte el, egy dolog, teljesítményben egy elég erős processzorról van szó, ár/érték arányban meg verhetetlen, ráadásul a TDP-je mindenféle energiatrükk nélkül 35W.
    A BE-k alulfeszelt x2-k, c'n'q-val már nem sokat tudnak nyerni.
    1ébként ezen a celeronon is tudsz húzni, enyém csak 2700-ig megy alapfeszen, általánosságban 3G meg szokott lenni.
    Ne alkoss olyanról véleményt, amit nem próbáltál:)

szerk: a sempronokat sem kellene úgy lehúzni, csak az L2 méretében különböznek az athlonoktól, ez kb 5-10% teljesítménycsökkenést jelent maximum, alkalmazástól függően

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz V.Stryker #150 üzenetére

Hát azt éppen nem írtad, hogy x@r /és nem is mondtam ilyet/ , de nincsenek értelmezési problémáim:) Nem tudom milyen cerkád volt, a mostaniakat a régiekkel nincs értelme összevetni, 2 különböző dologról van szó. Mindenesetre energiatakarékos gépbe teljesen jó választás, az hogy később hogy lehet eladni? Én 5k-ért vettem, nem hiszem hogy sokat buknék rajta... ilyen gépekbe meg igazából ilyen proci kell. Sztem nem az a feladatuk, hogy játékra, munkára is alkalmasak legyenek /bár ez a proci azért még ilyen célokra is megfelelhet/, mert akkor nem elég egy notebook hdd, egy kis intvga, blablabla..
    Csak attól, hogy egy c'n'q-s x2 a cpu, még nem lesz energiatakarékos egy gép.

• Chaser

legenda

válasz V.Stryker #152 üzenetére

Semmi péci cuccot nem mondtam. Olyan oldalról is meg lehet közelíteni az energiatakarékos gép fogalmát, ahogy te gondolod, csak akkor át kéne neveztetni a topikot mondjuk erre: "A jelenlegi gépemnek fele fogyasztású, de ugyanakkora teljesítményű alternatíváját keresem"..vagy hasonlóra, a címben nem erről van szó.

• Chaser

legenda

válasz adalbert1 #158 üzenetére

Alapfeszültségen 2-300-zal teker a venti, 0.9V-ra ezt levéve venti nélkül csak bordával használom, bármekkora terhelésnél, pl 5 óra game, vagy bármi, nem megy 40 fok fölé a cpu hőfoka passzívan, pedig igencsak xarul van rajta a borda. az még hozzátartozik, hogy a házban 1 db 12cm-es venti van, 5-600 rpm-mel, az is a tápban.
    Ezekhez a cerkákhoz feleakkora hűtőt adnak, mint a többi c2d-hez. 20-30W-tal ehetnek kevesebbet, mint a c2d-k, köszönhetően az 512kb L2-nek többek között. Volt 2140-em meg 2180-am, úh van összehasonlítási alapom, nyilván az 1 mag miatt pl kódolásnál döcögősebb a rendszer, dehát ennyi pénzért sztem belefér. Mindennapos használatra ennél jobb proci nem kell.

• Chaser

legenda

válasz adalbert1 #162 üzenetére

E6300-ban tudtommal nincs letiltott cache, FSB-t meg addig veszed vissza amíg a proci álljt nem parancsol. Én is azért cseréltem le a 2xxx procikat, mert nem voltak kihasználva, megnéztem tuningban mit mennek és ennyi.

#163 V.Stryker : Eleve, ha nem tudod felfogni, hogy semmi köze a mostani celeronoknak az elődökhöz, az a te bajod. Ha a conroe architektúra 6 éves, ámmen:) Ameddig a topik címe az ami, addig bárki okoskodhat itt, majd ha az lesz, hogy "V.Stryker jelenlegi gépénél építsünk energiatakarékosabb gépet", majd agonizálhatsz. Gondolom senkinek nem kötelessége az első hsz-től kezdve végigolvasni minden topikot, a cím alapján reagáltam.

szerk: kellemes energy efficient pc építést

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz kisninja #230 üzenetére

Ha olyan cuccra gondolsz amivel HD-t nézhetsz, most jön ki AMD-től a 780G chip, ha jól sejtem 1 magos procival is viszi akár az 1280-as HD filmeket. Nemsokára egy teszt jön róla Fless jóvoltából, egy GB lap lesz az alany. A másik érdekesség, hogy NV-től jön a 8200-as GF IGP chip, ha igaz amit írnak, képes lesz úgy működni külső vga-val, hogy 2D-s alkalmazáskor 1xűen kikapcsolja azt, és csak az IGP megy, ha jól láttam persze csak bizonyos vga-val tudja ezt, ha minden igaz a 9xxx szériával, ezenkívül hibrid sli-t is tud ezekkel, a 780G meg hibrid CF-et, de az is csak megadott chipes vga-val.

Vagy ha nagyon kis fogyasztásút akarsz, akkor az intelnek van egy miniITX lapja procival olcsón, de sajnos abban 1 db pci kártya bővíthetőség van csak, dehát valamit valamiért.

szerk: itt olvashatsz a kis lapocskáról, és a hozzávaló kicsi megoldásokról

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz kisninja #232 üzenetére

Ezek már nem olyan sokat fogyasztanak. majd adok linkeket, mindenesetre amire emléxem a GF7100/nf630i-vel kapcsolatban, az idle-ben valami 4xxx procival 50W, gondolom a 8xxx-es IGP sem eszik többet. Amennyire én kivettem nem kell itt dugdosni semmit / vagyis kell, de azt másutt meg máshova:D/, az IGP-be kell csatizni a kábelt és ennyi, ha van külső vga akkor is. Bővebbet nem tudok, ma akadtam rá itt, pár hét és többet tudunk:) Remélem intel alá is lesz ilyen chip, és végre HD-ben is odab@sz, mint a 780G.

Új hozzászólás Aktív témák