Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Lehetne egy olyan "játékot" csinálni fejes talin, hogy Mi van a dobozban? Egy nagy átlátszatlan doboz ami alá elfér jóformán bármelyik forrás, lehet az egyismeretlenes vagy kétsimeretlenes egyenlet is (tehát csak DAC, csak fejes erősítő, vagy párban) és lehetne tippelgetni, hogy mit hallunk, vagy milyen kategóriába sorolnánk. És pár óránként változna a doboz tartalma.
Persze nem 100%-os a prekoncepció mentesség, mivel a szemfülesek kiszúrhatják melyik lánc melyik eleme "tűnt el".
(P.H.)
-
krx21
nagyúr
Gondolod ilyen sok mindent hallotak a részvevők? Ha igen, akkor is a sok idő távlatában lehetetlen beazonosítani az eszközöket. Bár a láttatanban, csak hallva érdekes lehet a minősítés a szakértőktől. Lehetne ilyet fejhallgatóval is csinálni. Szem bekötöz és valaki a fejére adja sorba, majd értékel...
Kijönne vakon valami olcsó a legjobbnak...[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Azért a fejesekkel, ez nem olyan egyszerű. Azért nagyjából ki lehet találni, hogy mely márka fejese van az ember fején, mivel a Sennheisernek, Beyernek, AT-nek, AKG-nek is felismerhető a pántja, párna alakja. A Sennheisernek inkább oválisak a párnái, az AT-t nem kell magyaráznom, hogy lehet felismerni. Szerintem inkább forrást lehet így vakon tesztelni, mert ott tényleg semmi fogódzkodója nem lehet az embernek.
[ Szerkesztve ]
-
hifipisti
csendes tag
Akkor senki többet harmadszor, november 8. Fejhallgatós találkozó, Bp. X. Fogadó u. 3. főépület (Hangáruház felől). Rendezvény kezdete 10 óra, vége kb. 16 óra.
Kérnék egy számot, hogy kb. mennyi emberre számíthatok.
Ahogy eddig is, a rendezvény önsegélyezős, tehát rágcsálnivalót, üdítőt hozzatok, aki szükségét érzi. Tudok biztosítani KV-gépet (tej, cukor, műanyag pohár lesz) és ballonos vizet.
Audio-Technicából ATH-MSR7 mint újdonság meghallgatható lesz. Milyen AT fülest szeretnétek még meghallgatni? Természetesen a saját elektronikák kvalitásainak megfelelően (drága fülest olcsó elektronikára nem dugok).
-
akela91
addikt
Én egy olyat javasolnék, aki jártas ebben: Lehetne készíteni egy demo hangfájlt, amit egységesen megkap mindenki. fél max 1-2 perces mixre gondolok, amiben több féle zenestílus is helyet kapna, egymás után vágva.
Így lenne mindenkinél egy jó alap, amivel tudja tesztelni a fejeseket/dac-okat, és legalább ez nem szólna bele az összehasonlításokba.
-
bkercso
nagyúr
válasz Freeman007 #3560 üzenetére
Me2
Akela91: A magam részéről engem nagyon befolyásol, ha olyasmit kell hallgatnom, amit nem szeretek.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
akela91
addikt
válasz bkercso #3562 üzenetére
Tesztelés céljából én viszont olyat is meghallgatok amit nem szeretek, mert kíváncsi vagyok mit produkál a termék adott zenénél. Ezt én nem kötelező egyetlen hangfájlnak szántam, hanem aki akarja, meg tudná hallgatni minden láncon ezt a demo-t.
Mindenesetre magamnak készítek egyet, ha más nem vevő rá.
-
raven12
senior tag
válasz hifipisti #3559 üzenetére
Készítettem egy táblázatot a szokásos módon, ki jön, mit hoz stb, remélem, megfelel a célnak... Lehet töltögetni!
-
Freeman007
senior tag
válasz akela91 #3561 üzenetére
Jó ötlet, de 2 percbe beleférne több stílus finomsága, részletei? Szerintem stílusonként kellene 2 perc.
Szerk: mi lesz a felhozatal?[ Szerkesztve ]
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
akela91
addikt
válasz Freeman007 #3565 üzenetére
Igaz. Egyébként elég lenne kb 3-4 stílus. (rock(metál)-jazz- klasszikus-tuctuc)
-
FreeBorN
csendes tag
Jövök, és töltöttem raven12 táblázatát!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz FreeBorN #3568 üzenetére
Rossz infót mondtam. Nem LCD-X, hanem a zárt, LCD-XC lesz a talin (remélhetőleg)
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
Jelentkezés leadva szépen, köszönöm szépen!
(P.H.)
-
Blasku
tag
Sziasztok!
Én még sosem voltam ilyen találkozón, de gondoltam idén kipróbálom milyen . Táblázatba is beiratkoztam.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Mátra
csendes tag
Jövök, a táblázatot is töltöttem.. Milyen forrás lesz? Jó lenne egy cd futómű is, hoznék pár kedvencet..
-
vodkaboy22
addikt
Na ott leszek!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #3575 üzenetére
Lesz "talán" új orto zabáló csöves kimenő trafós erősítő...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
Sajna en csak delig tudok maradni 8 an.
-
jippa
aktív tag
Egyre valószínűbb, hogy én is részt vennék a talin, ha még beférek. Szívesen megismerném a kollektívát. Illetve nagyon keresek egy olyan amp-ot, amit a régi planarok nem tudnak két vállra fektetni. Sajna csak jövő csütörtökön tudom véglegesre mondani, hogy tudok-e jönni.
Látom, hogy lesznek LCD-k, arra gondoltam, hogy elviszek egy pár vintage ortho-t (mylar NAD RP 18, DUAL DK 830, Fostex T20v1, AIWA HP-500), meg brahiból a Jecklin Float Two-t.
Sose voltam még ilyenen, mit kell tudnom a szervezési kérdésekről (jöhet püben is). Könnyen mozdítható forrásom sajnos nincs.
-
jippa
aktív tag
válasz Ati1979 #3583 üzenetére
az igazság az, hogy ismerem magam, este 11kor, teljes csöndben és főleg teljesen kipihenten tudok csak kettéválasztani jót és jobbat, de teszek egy kísérletet egy ilyen rendezvénnyel, bár 200km autópálya után a hajókürt és a biciklicsengő sem válnak el élesen egymástól
sokat olvastam már itt erről a sileoról, majd meglátjuk, hátha ki tudom sajátítani 10 percre
van itthon 6-7 amp, nem 3000EUR-osok, de amikor a DUAL-nál, vagy a PMB80-nál kellene kibontaniuk azokat a nüanszokat, amiket én hallok, hogy ott vannak, csak le kéne értük nyúlni, akkor elhasal mind
annyi még, hogy a szervezési kérdéseket elolvastam fentebb, viszek ezt-azt, inkább az érdekelne, hogy pízt kell-e betolni, ha igen, akkor kinek és mennyit
szerk: a táblázatba nem tudok beírni, mert (szándékosan) nagyon elavult böngészőt használok, és ennek ilyen hátulütői lehetnek--> sorry
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Szerintem mindenképp megéri eljönni.
A szépen csendben egyedül hallgatózás itt nem játszik, mivel sok ember lesz szerintem. Itt inkább benyomásokat szerezhet az ember.Nem tudom, hogy lesz e sileo. Csak akkor lesz ha jönnek a human audio sok. Az egy kimagaslóan jó erősítő. Mindennel elbír. Nem hasal el semmin. Még a k1000 rel sem.
Hát eddig nem volt beugró ha jól emlékszem hifipisti nek köszönhetően.
-
contaxg
veterán
válasz Ati1979 #3585 üzenetére
Általában én szoktam szervezni ide a talikat Pisti segítségével. Sajnos az apósom ápolása miatt most nem voltam toppon a témában. Tegnap meg is köszöntem Pistinek, hogy lépett helyettem a szervezésben. De innentől ismét átveszem az irányítást.
A Humánosokkal nem történt semmilyen egyeztetetés a témában, de még lehet. De csodálkoznék ha a Violectric V100 nem tudná meghajtani az öreg planárokat.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
vodkaboy22
addikt
Most nézem van új HRT Music streamer III. Remélem az ügyeletes HRT-vel foglalkozó ellátónk tud majd egyet hozni talira. (Faternak lehet be kéne újítani egyet otthoni hifibe. )
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #3594 üzenetére
Igen ez már ígéretes, a vezető PCM1794-gyel és jó analóg fokozatokkal HRT minőségben megépítve hasonló karrier várhat rá mint a II-re (bár az szerintem csak a kifutó árát érte meg )
(P.H.)
-
contaxg
veterán
-
PuMbA
titán
válasz vodkaboy22 #3594 üzenetére
A hivatalos honlaponján: S/N Ratio (A-weighted) 1102 dB Betyár jó
-
vodkaboy22
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #3598 üzenetére
Különben a múltkor mondtad, hogy 25°C-os chipen mérnek. Működnek ezek egyáltalán 25°C-on? Vagy én értettem félre?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest