Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz contaxg #1095 üzenetére
Elgondolkodtattál azon, hogy megfogalmazzam a prioritásaimat. A meleg hang viszont nem elől van, egy DT990-től pl falra mászok. Ugyanis nálam a puha magas a szempont, a frekimenet másodlagos. Ezért tetszik a K1000-t sokkal jobban, mint a HD800-t, ezért szeretem a K500-t egy HD600-zal szemben, és ezért szeretem a DACom, meg a hifi erősítőm is. És ezért szeretem a HD650-t meg a HD25-t, és nem a mélyek miatt. Az hogy a 840-nek éppen ilyen melegebb hangja van az jó, de nem követelmény ahhoz, hogy jónak minősítsem. Sőt, a mély tartomány az egyetlen oka, amiért nincs HD650-em, vagy HD25-öm.
Ha már valakit ennyire érdekel, hogy mit miért szeretek.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bajnokpityu
félisten
Ezen akkor is csodálkoztam,mikor beszéltünk priviben, de megértettem a koordináta- rendszered,miközben én is másképp fogalmazom meg Saját hangfaladban,és enyémben is fém magas van. Hát nem a legkönnyebb út a lágy magas irányában. De azért összejött mindkettőnknek. Egyébként azóta, mióta hallottad, nagyon sokat dolgoztam vele. Most már szerintem megüti a 91et klasszikuson.
contaxg: ha már bassheadek lettünk: a nagy láncot úgy válogattam anno össze, hogy a közepe legyen jó, énekek, hangszerek, tónusok legyen szerintem helyesek. Hivox Zolit sok szempontból jó fülűnek tartom. Kiemelte, hogy óriás hangfal létére milyen nagyszerű, hogy nem megy a mély a többi rovására, és nem szinezi el.
Nekem nem természetes az ms2+ ez volt a lényeg, nem a hangszin. Nem tudom megfogalmazni pontosabban, nem ebből élek. Hangszin jobban becsapja az embert, pláne ha pl akkora rohanásban van,mint én voltam. Ezért írtam ,hogy ha tesztelni kéne, és nem csak kipróbálni, akkor napok,nem percek, és simán megváltoztathatom a véleményemet 3 nap alatt.imi: Ma reggel hót másnaposan bepakoltam az új potit a kotvány erősitőmbe. Eredménye
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
senior tag
Én is köszönöm mindenkinek a talákozót. Érdekes volt így élőben ugyanarról a fejesről erősen eltérő véleményeket hallani. Örülök, hogy megint megismerhettem pár fórumtársat.
Már csak ennek a szerencsétlen sorsú HD650-nek a jövőjét kéne kitalálnom...[ Szerkesztve ]
-
Jancsi
aktív tag
Köszönöm a lehetőséget!
bkercso
Még egyszer köszi a fuvart, kis futással éppen elcsíptem még a vonatot.
Meg van a következő, remélhetőleg nem 5 éves terv, alacsony zajú típusra cserélni a feszültség stabilizátorokat a DAC-ban és tenni egy próbát a szűrő nélküli kimenettel.
Később a műveleti erősítő kihagyásával valami ilyesmi erősítőt építeni a fejhallgatónak [link], a kimeneten kis áramú és emiatt kisebb gate kapacitású FET-ekkel. -
Ákos97
aktív tag
Én is köszönöm a lehetőséget!
Most már lassan kezd bennem kialakulni a kép, hogy mit szeretnék!
Kellemes meglepetés volt bkercso kisDAC-ja, és TL072-es Preseneter párosa.
Nekem az a páros tetszett a legjobban a találkozón lévő Dacok, és fejhallgató erősítők közül.
Az életbe nem gondoltam volna, hogy a K702-nek ennyire hatalmas tere van.
Nekem ugyan kicsit szárazak voltak a közepei, de technikailag nagyon rendben van, és sok ember könnyeit megcsorgatja majd még.
Az is meglepő volt, hogy mennyire más a 250 Ohm-os és a 600 Ohm-os DT880-as. -
Ákos97
aktív tag
Dupla, sajnálom.
Sajnos a 600-as.
Precízebbek voltak a mélyei, és egy kicsit finomabbak a magasai.[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #1113 üzenetére
Ez volt a Te DIY erősítőd? Ez a NAIM klón?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Jancsi
aktív tag
válasz bkercso #1116 üzenetére
Lehet hibás a gondolatmenetem, de úgy vélem, hogy ha már a DAC-nak feszültség kimenete van akkor ahhoz jobban lehet illeszteni egy feszültségvezérelt félvezetőt, feltételezve, hogy nincs visszacsatolás.
Ha áramkimenetű lenne a DAC akkor egy pár lineáris bipoláris tranzisztorban gondolkodnék, bár ott talán a hangerő szabályozás lenne nyűgösebb, hogy nem oldató meg egy egyszerű feszültség osztóval.
Igazából nem köteleztem el magam a FET mellett, de jelenleg jobban megmozgatja a fantáziám egy FET-es erősítő, lehetőség szerint visszacsatolás nélkül. Az biztos, hogy egy differenciáló fokozattal kell indítani, oda pedig össze kell válogatni az alkatrészeket, kis áramra elég sokan preferálják a JFET-eket, de a nagy áramú típusok beszerzése elég nyűgös, oda papíron akár jó is lehet az IRF610. Persze, ha lenne benne visszacsatolás kevesebbet kellene válogatni.
Legalább két három hétig még biztos nem fogok pákát a kezembe, addig marad az ötletgyűjtögetés és a szimuláció. -
Bodz
nagyúr
Fussunk neki megint. Nyíregyházán egy tali?
-
boba6
senior tag
akkor nekifutok én is:
Szegedre ha van igény szervezek én is, privi aki benne van... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Deadzone41 #1122 üzenetére
Azért 2 helyre már sikerült egész "nagy" társaságot leszervezni.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Bodz
nagyúr
Jelentkező esetleg?
-
Bodz
nagyúr
Még mindig senki?
Ha elég sokáig halasztjuk, akkor lesz ám T1 is... -
iphoneresell
tag
Mert milesz? Én jelentkezem
-
Bodz
nagyúr
Majus 13?
-
krichd1
addikt
Engem érdekelne a találkozó. Melyik hétvégén lesz végül is ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
A végleges dátum május 13. 1 fő még jelentkezhet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest