Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Az okostöltőkről. Nekem a kvantummechanika. A funkciók, a tudásuk.

    Ezeknek van refresh funkciója. Ettől visszanyeri a régi akkumulátor az eredeti kapacitását vagy csak megnövekszik a kapacitása, de nem fogja visszanyeri az eredeti kapacitást?
    Refresh után hamar visszaromlik a kapacitása? Talán még alacsonyabbra romlik vissza a kapacitása, mint amilyen a refresh előtt volt?
    Refresh-t lehet csinálni Li-ion és NiMH akkumulátorral is?

    Az okostöltők olyanok, hogy csak Li-ion okostöltő, vagy csak NiMH? Vagy egy okostöltő elektronikája felismeri milyen akkumulátort tettek bele? Annyit tudok, más feszültsége van a Li-ion és a NiMH akkumulátoroknak. Súlyos baleset történhet, ha összekeverik őket. Ez a probléma persze csak akkor áll fenn, ha az a hely ahova be kell tenni az akkumulátort (mi a neve, slot?) olyan, hogy az elcsúsztatható érintkező elég nagy tartományban mozog a tengelyén. Nyilván, ha egy töltő akkumulátor slot-ja úgy van kialakítva, hogy fizikailag csak 18650-est tudjon tölteni akkor az AA és AAA csak lötyög a pozitív és negatív érintkező között és nem tudja zárni az áramkört. Ha a slot AA és AAA-ra van méretezve oda 18650-es be nem fér.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák